Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 11 27

Slovėnijos žiniasklaida Kaune laukia L.Dončičiaus triumfo: „Su burtais labai nuskilo“

Trečiadienį paaiškėjo Lietuvos rinktinės varžovai olimpinės atrankos turnyre. Tarptautinės krepšinio organizacijos (FIBA) biure vykusioje burtų traukimo ceremonijoje komandos buvo suskirstytos į grupes ir tapo aišku, kad birželio mėnesį į Kauną atvyks Pietų Korėjos, Venesuelos, Lenkijos, Slovėnijos ir Angolos rinktinės.
Luka Dončičius su mama Mirjam
Luka Dončičius su mama Mirjam / „Scanpix“ nuotr.

Pirmoji dvikova lietuvių lauka birželio 23 dieną su Venesuelos rinktine, o birželio 25 d. vyks susitikimas su Pietų Korėjos krepšininkais.

Atrankos turnyrai kitų metų birželio 23–28 dienomis vyks Lietuvoje, Serbijoje, Kanadoje ir Kroatijoje.

Olimpinės atrankos burtai
KAUNAS BELGRADAS SPLITAS VIKTORIJA
A grupė B grupė A grupė B grupė A grupė B grupė A grupė B grupė
LIETUVA Lenkija Dominikos Respublika Puerto Rikas Vokietija Tunisas Graikija Urugvajus
Pietų Korėja Slovėnija Naujoji Zelandija Italija Rusija Kroatija Kinija Čekija
Venesuela Angola Serbija Senegalas Meksika Brazilija Kanada Turkija

„Viskas mūsų pačių rankose. Slovėnija turi puikias galimybes dalyvauti olimpinėse žaidynėse“, – iš karto po burtų skelbė didžiausias Slovėnijos sporto dienraštis „Ekipa“.

Akivaizdu, kad Slovėnijos žurnalistai ypač pasitiki savo komanda ir „Dallas Mavericks“ klube spindinčiu Luka Dončičiumi.

„Burtai mums buvo labai palankūs. Iš pradžių teks sužaisti su Lenkija ir Angola, o vėliau – ir peržengti šeimininkės Lietuvos, Venesuelos ar Pietų Korėjos barjerą“, – pernelyg neišsiplečiant, bet labai entuziastingomis nuotaikomis Europos čempionų situaciją Kaune vertina „Ekipa“.

„Scanpix“ nuotr./Luka Dončičius ir Anthony Randolphas
„Scanpix“ nuotr./Luka Dončičius ir Anthony Randolphas

„Keliausime į Lietuvą, – skelbia „Dnevnik“. – Rezultatus turėtume vertinti kaip laimėjimą, nes prieš burtus buvome tik trečiame pajėgumo krepšelyje su kroatais, turkais ir Puerto Riku. Varžovai grupėje tikrai vykę, o dėl vienintelio kelialapio greičiausiai teks kovoti su šeimininkais.“

Tuo tarpu „Večer“ kritusius burtus ir galimybę Slovėnijos komandą išvysti Tokijuje vertina kiek atsargiau.

Publikaciją apie burtus ši žiniasklaidos priemonė papuošė Slovėnijos rinktinės trenerio Rado Trifunovičiaus nuotrauka, kurioje jis prisimerkęs mąsliai krapšto pakaušį.

„Sužinojome varžovus ir turėsime keliauti į Kauną. Bilietas tik vienas, o Lietuvos ambicijos yra ypač didelės“, – pažymi slovėnų žiniasklaida.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Luka Dončičius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Luka Dončičius

Lenkų „Sport.pl“ tinklalapis savo straipsnį papuošė rinktinės lyderio, į krepšį dedančio Mateuszo Ponitkos nuotrauka, bet pripažįsta, kad brautis per Europos čempionės Slovėnijos barjerą bus labai nelengva.

„Mums kelialapis į Tokiją būtų labai didelė sėkmė, nes kol kas vienintelį kartą olimpinėse žaidynėse Lenkija dalyvavo 1980-aisiais Maskvoje“, – pažymi kaimynai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius