-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 07

Į Lietuvos krepšį 31 tašką 2013-aisiais įmetęs M.Teletovičius dabar rėžė ugningą kalbą

Bosnijos ir Hercegovinos krepšinio žvaigždė Mirza Teletovičius prieš pat lemiamą lietuvių ir bosnių mačą Europos krepšinio čempionate Kelne prisiminė įspūdingas 2013 metų rungtynes.

M.Teletovičius baigė įsimintiną karjerą prieš kelerius metus, bet trečiadienį legendinis bosnių krepšininkas prisiminė 2013 metų mačą Slovėnijoje.

Tai irgi buvo paskutinės grupės rungtynės, lėmusios Lietuvos ir Bosnijos bei Hercegovinos komandų likimą Europos čempionate.

Nors 206 cm ūgio M.Teletovičius tada pelnė 31 tašką ir buvo išgąsdinęs Lietuvos rinktinės sirgalius, Lino Kleizos metimų traukiama Lietuvos komanda tada išsigelbėjo, pralaimėjusi 72:78, bet iškopusi į kitą Europos pirmenybių etapą.

„Niekada nenustojau galvoti ir liūdėti dėl prieš devynerius metus vykusių rungtynių su Lietuva. Ar pamenate jas? – feisbuke trečiadienį likus kelioms valandoms iki Lietuvos ir Bosnijos rinktinių mačo Kelne parašė M.Teletovičius. – Mums reikėjo 10 taškų pergalės ir mes buvome labai arti.

Turėjome gerą komandą, gerą atmosferą, palaikymo armiją. Turėjome ir +14 taškų likus dviem minutėms iki mačo pabaigos, bet galiausiai laimėjome „tik“ šešių taškų skirtumu ir antrojo etapo nepasiekėme. Mes to nepasiekėme, nors buvome arti.“

VIDEO: Geriausi rungtynių epizodai

Pasidalijo šiuo prisiminimu M.Teletovičius, šešerius metus žaidęs NBA.

„Šiandien, praėjus devyneriems metams, vėl jaudinuosi, kaip prieš tas rungtynes su tuo pačiu varžovu tada Slovėnijoje. Šiandien mums nereikia pergalės 10 taškų skirtumu, šiandien reikia laimėti ne šešių, o vieno taško pergalės, kad perrašytume istoriją.

„Krepšinio širdis“/Tomo Tumalovičiaus nuotr. /Martynas Pocius ir Mirza Teletovičius
„Krepšinio širdis“/Tomo Tumalovičiaus nuotr. /Martynas Pocius ir Mirza Teletovičius

Tikiu, kad jūs galite tai padaryti. Esu įsitikinęs, kad turite jėgų, noro ir savybių, kad pasiektume tai, apie ką svajojome. Mes buvome arti, jūs, esate dar arčiau, – į savo komandą kreipėsi M.Teletovičius. – Žaiskite patys, žaiskite už mūsų tautą, kuri mato mumyse – sportininkuose – vienintelę laimės priežastį.

Jau daug metų nešame jiems džiaugsmą. Nors kartais mus kritikuoja, taip yra todėl, kad jie mus myli per stipriai. Nes mes jiems rūpime.

Norėčiau, kad po kokių devynerių metų, kažkur prisėdęs, galėčiau pradėti istoriją rašydamas: „Pamenate, Vokietijoje mes gavome Lietuvą, net patekome į aštuntfinalį. Ar prisimenate, kokia tai buvo šventė?!

Tai tikrai būtų geresnis prisiminimas nei mano: „Prisimeni, kaip arti buvome prieš devynerius metus?“

Sėkmės, vaikinai! Žinau ir tikiu, kad padarysite viską, ką galite, nes esate nugalėtojai. Žaiskite, kad būtų įgyvendintos jūsų ir mūsų visų svajonės. Daug atiduočiau dėl mūsų pergalės šiandien!“

M.Teletovičius, neseniai ėjęs Bosnijos ir Hercegovinos krepšinio federacijos vadovo pareigas, savo įraše pažymėjo svarbiausius savo šalies rinktinės žaidėjus.

Primename, kad Lietuvos ir Bosnijos bei Hercegovinos akistatos dėl ketvirtos vietos B grupėje pradžia – 15.30 val. mūsų šalies laiku, kai ne tik bosnių, bet ir trijų milijonų lietuvių širdys plaks, palaikydamos savo šalių komandas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius