-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 19

Į Niujorką išvykstantis M.Kuzminskas: „Džiugu dėl slovėnų, bet ten galėjome būti mes“

Lietuvos rinktinę ant savo pečių Europos čempionato aštuntfinalyje bandžiusiam ištraukti Mindaugui Kuzminskui batalijos Stambule atmintyje išliks dar ilgai, bet puolėjas žvilgčioti per petį nėra linkęs ir tikina, jog kur labiau nori koncentruotis į būsimus iššūkius. O jų šį rudenį nusimato nemažai.
Mindaugas Kuzminskas
Mindaugas Kuzminskas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Į Niujorką išvykstu jau rytoj (trečiadienį – aut.past.). Atskrisiu vakare, o jau kitą rytą būsiu sporto salėje“, – artimiausius planus 24sek atskleidė 27-erių metų „New York Knicks“ puolėjas.

M.Kuzminskas neslėpė, kad nuotaikos ir prisiminimai iš Europos čempionato tikrai nėra patys geriausi.

„Iš tiesų džiaugiuosi, kad pagaliau prisijungsiu prie komandos ir pradėsiu pasiruošimą naujam sezonui, įeisiu į rutiną. Nuotaikos po Europos čempionato tikrai nėra geriausios, tad gerai, kad bent kiek pavyks užsimiršti. Nepadarėme to, ko norėjome ir ką turėjome padaryti, bet reikia žiūrėti į priekį. Kiekvienas toks čempionatas yra neišnaudota galimybė. Tu supranti, jog neįvykdei uždavinių, praleidai progą iškovoti kažką gražaus ir įsimintino. Labai džiaugiuosi už slovėnus, kad jiems pavyko laimėti, tačiau neslėpsiu, jog pagalvoju, kad jų vietoje galėjome būti ir mes“, – prisipažino M.Kuzminskas.

Skirtingai nei rungtyniaujant Europoje, Kuziai praėjusį sezoną teko ne tik pagaliau praverti stipriausios planetos lygos NBA duris, bet ir priprasti prie kur kas intensyvesnio varžybų grafiko.

Nuotaikos po Europos čempionato tikrai nėra geriausios, tad džiaugiuosi, kad bent kiek pavyks užsimiršti.

Nors „Knicks“ į atkrintamąsias nepateko, M.Kuzminskas į atostogų verpetą visa galva pasineri negalėjo – privalėjo ruoštis Europos čempionatui.

Nors žemyno pirmenybės baigėsi nusivylimu, o aštuntfinalio mače su graikais puolėjas turėjo žaisti dar ir jausdamas nugaros skausmus, visos šios negandos šypsenos iš lietuvio veido neatėmė.

„Su „Knicks“ atstovai ryšį palaikiau nuolatos. Jie buvo atsiuntę savo atstovą į Izraelį, vėliau į Stambulą, teko su jais kalbėtis ir po Europos pirmenybių. Man labai malonu, kad į viską jie žiūri labai žmogiškai ir nereikėjo skristi į Niujorką jau kitą dieną po pirmenybių“, – džiaugėsi sportininkas.

Po Europos pirmenybių poilsio puolėjas neturėjo daug, bet džiaugiasi kad būtiniausius reikalus pavyko susitvarkyti.

„Ta savaitė pralėkė tiesiog akimirksniu. Sezonas ilgas, aš Jungtinėse Valstijose, tad čia Lietuvoje susikaupė nemažai smulkių darbelių, kuriuos ir stengiausi atlikti bei bent šiek tiek prasiblaškyti, sudalyvavau keliuose projektuose“, – pasakojo puolėjas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mindaugas Kuzminskas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mindaugas Kuzminskas

Viename tokių M.Kuzminskas dalyvavo net ir susikrovęs kelionės lagaminus. Antradienio vakarą jis kartu su savo broliu Sauliumi bei „Citadele“ banku pakvietė vilniečius į mėtymo į krepšį varžybas. Surinkti taškai buvo paversti piniginę parama Lietuvos parolimpiniam komitetui.

Renginio metu M.Kuzminskas Vilniaus miestui ir krepšinį mylinčiam jaunimui padovanojo lentelę su savo rankos antspaudu, pasidalino įspūdžiais iš Europos vyrų krepšinio čempionato bei davė patarimų, kaip kuo taikliau mėtyti į krepšį.

Paklaustas, apie iš esmės pasikeitusią atrankos sistemą į FIBA pasaulio pirmenybes ir lietuvių šansus joje, didelių išvedžiojimų vilnietis daryti nebuvo linkęs.

„Viena vertus, sunku prognozuoti, kita vertus – visi puikiai žino, kokiuose klubuose rungtyniauja, tad aišku, kas galės žaisti, o kas ne. Kažkoks kompromisas vis tiek turės būti surastas. Dabar situacija tikrai nėra tokia, kokios nori žiūrovai. Rinktinės esmė ir yra tokia, kad jai turi atstovauti visi stipriausi šalies krepšininkai“, – svarstė puolėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius