Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 10

Į „Žalgirio“ rungtynes – iš kito Lietuvos krašto

Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ rungtynės „Siemens“ arenoje buvo Audriaus Urbonavičiaus atostogų desertas. Radviliškyje gyvenantis 24 metų vaikinas savo poilsį suplanavo taip, kad galėtų apsilankyti dramatiškame krepšinio mače. Kauno „Žalgiris“ pradžiugino savo fanus pergale prieš „Lietuvos rytą“ 74:66.
Radviliškietį A.Urbonavičių draugiškai priėmė „Žalgirio“ fanų klubo nariai
Radviliškietį A.Urbonavičių draugiškai priėmė „Žalgirio“ fanų klubo nariai / „Green Death“ klubo nuotr.

„Dažniausiai vykstu stebėti rungtynių į Panevėžį, Šiaulius, Kėdainius – miestus, kurie yra pakankamai arti. Kauno „Žalgirio“ arenoje mėgstu žiūrėti Eurolygos varžybas. Į Klaipėdą ar Vilnių nuvykstu rečiau“, – savo maršrutus braižo A.Urbonavičius, tribūnose įsiliejantis į žaliai baltų šėlsmą.

Jis pripažįsta, kad keliauti per Lietuvą kartais tenka vienam, o tai ganėtinai brangu. „Važiuoti su draugais visada smagiau, be to, pasidaliname kelionės išlaidas“, – sako A.Urbonavičius.

„Green Death“ klubo nuotr./Žaliai baltų gretas pildo sirgaliai iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių
„Green Death“ klubo nuotr./Žaliai baltų gretas pildo sirgaliai iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių

Kiekviename Lietuvos mieste – būriai fanų

Aktyviai palaikyti „Žalgirį“ vaikinas pradėjo prieš 8 metus – tiesiog priėjo prie žalia baltų būrio, pasikalbėjo ir prisijungė.

Kad prisijungti prie žaliai baltos armijos yra paprasta, rodo ir pasaulinis „Žalgirio“ fanų surašymas, kurį palaiko „Utenos alus“. Surašymo dalyvių skaičius jau perkopė 30 tūkstančių. Kas stipriausiai palaiko „Žalgirį“? Be abejo, Kaunas.

Svetainės zaliabalta.lt duomenys rodo, kad Kaune žaliai baltų skaičius netrukus pasieks 11 tūkstančių, Vilniuje skaičius juda 4 tūkstančių link, Klaipėdoje „Žalgirio“ fanais užsirašė beveik 900 žmonių, Šiauliuose – daugiau negu 800, Panevėžyje – 750, Alytuje žaliai baltų skaičius perkopė 600.

„O kiek Radviliškyje?“ – pasidomi A.Urbonavičius ir tuoj pat patikrina – beveik 200. Toks būrys radviliškiečių „Žalgirio“ arenoje būtų gerai girdimas, kai užtrauktų skanduotę „Žalia! Balta!”.

Asmeninio albumo nuotr./Aivaras, Egidijus ir Kęstutis Celiešiai tvirtai palaiko mylimą komandą
Asmeninio albumo nuotr./Aivaras, Egidijus ir Kęstutis Celiešiai tvirtai palaiko mylimą komandą

Aistruoliui patiko „Utenos alaus“ užmojis specialiai surašymui išvirti alų. „Ypač puikus sumanymas skardines papuošti užrašais ir pažymėti, kad „Žalgiris“ visur yra „Žalgiris“. Žinau, kad galima rasti ir skardinę su Radviliškio pavadinimu. Teks paieškoti“, – šypsosi pašnekovas.

Fanų būryje sustiprina vertybes

A.Urbonavičius šį sezoną planuoja vykti palaikyti „Žalgirio“ į Atėnus arba Belgradą – miestus, kuriuose vietiniai sirgaliai sukuria pragarišką atmosferą, o svečiams išsivežti pergalę būna velniškai sunku.

„Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti paprasta ir lengva: užsirišai žalią šaliką, atėjai į areną, pažiūrėjai, paplojai ir grįžai namo. Tačiau pabandykite tokiu ritmu gyventi vieną, antrą, trečią savaitę. Pamatysite, kiek keblumų iškils.

Asmeninio albumo nuotr./A.Urbonavičius vyksta į rungtynes
Asmeninio albumo nuotr./A.Urbonavičius vyksta į rungtynes

Tik gerai susipažinęs su „Žalgirio“ fanų klubų nariais supratau, kiek daug savo laiko ir energijos jie skiria mylimai komandai, kokie pasiaukojantys, drąsūs ir ištikimi yra žaliai balti.

Man didelė garbė ir malonumas būti kartu su jais“, – teigia A.Urbonavičius.

Vaikystėje jis pats lankė krepšinio treniruotes, daug žaidė mokykloje, o dabar krepšinio aikštėje prisijungia pažaisti prie draugų kompanijos – su „Švyturio“ komanda dalyvauja Radviliškio pirmenybėse, aplinkinių miestelių turnyruose.

Smerkia pyktį ir smurtą

Kitas iš Radviliškio kilęs aktyvus „Žalgirio“ fanas yra Dalius Pranculis. Vilniuje gyvenantis vyras aplink save buria bendraminčius. „Gyvendamas sostinėje supratau, kad mieste gausybė Kauno „Žalgirio“ fanų. Jie atidžiai seka komandos pasirengimą sezonui, domisi varžovais Eurolygoje, žiūri kiekvienas rungtynes“, – pasakoja D.Pranculis, kuris yra „Žalgirio“ ambasadorius Vilniuje.

Asmeninio albumo nuotr./A.Celiešius su bičiuliais buvo nuvykęs palaikyti „Žalgirio“ į Atėnus. Šį sezoną vyras rengiasi kelionei į Madridą
Asmeninio albumo nuotr./A.Celiešius su bičiuliais buvo nuvykęs palaikyti „Žalgirio“ į Atėnus. Šį sezoną vyras rengiasi kelionei į Madridą

Jis įsitikinęs, kad gero Lietuvos komandų pasirodymo Europos turnyruose turėtų norėti visi šalies krepšinio mėgėjai. Mokytoju dirbantis vyras kritikuoja fanų susipriešinimą, smerkia konfliktų kurstymą, muštynes.

D.Pranculiui pritaria ir fanų klubo „Green Death“ atstovas Mindaugas Šatkus. Anot jo, sporto tribūnose – ne vieta pykčiui ir smurtui. Būtent todėl jis aktyviai dalyvauja tarptautinėje programoje „Fans againt violence“.

Labiausiai laukia „Lietuvos ryto“

„Žalgirio“ ambasadorius Panevėžyje Aivaras Celiešius į rungtynes dažnai vyksta su visa šeima.

„Žinoma, didžiausia krepšinio šventė būna išvyka į gimtąjį miestą Kauną. Susirenka bendraminčiai ir važiuojame keliais automobiliais. Pasitaiko, kad tenka paieškoti ir mikroautobuso – didelėje kompanijoje būna tikrai smagu.

 A.Celiešiaus nuotr./„Žalgiris“ sujungia kartas
A.Celiešiaus nuotr./„Žalgiris“ sujungia kartas

Pats asmeniškai stengiuosi nepraleisti nė vienerių „Žalgirio“ rungtynių su „Lietuvos rytu“. Ši dvikova visada sukelia išskirtinių emocijų“, – pripažįsta pašnekovas.

Po pergalės šeštadienį „Žalgirio“ ambasadorius Panevėžyje kėlė į viršų žaliai baltą vėliavą.

„Šiemet, žinoma, jau nustebino Panevėžio „Lietkabelis“. Sustiprėjusi komanda pritraukia į areną kur kas daugiau žmonių, mieste didėja susidomėjimas krepšiniu“, – dėsto A.Celiešius.

Jis per sezoną aplanko 10-15 „Žalgirio“ rungtynių. Šiemet su draugais A.Celiešius planuoja komandą palaikyti ir toli nuo Lietuvos – per Eurolygos mačą Ispanijoje su Madrido „Real“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius