Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 05

Ignui Brazdeikiui sugrąžinta Lietuvos pilietybė

Ignas Brazdeikis birželį galės užsivilkti Lietuvos rinktinės aprangą olimpiniame atrankos turnyre - vaikystėje Kanados pilietybę priėmusiam ir Lietuvos piliečio statuso netekusiam krepšininkui sugrąžinta mūsų šalies pilietybė.
Ignas Brazdeikis
Ignas Brazdeikis / „Scanpix“ nuotr.

Basketnews.lt žurnalistas Lukas Malinauskas praneša, kad I.Brazdeikis jau turi oficialų patvirtinimą, kad yra Lietuvos Respublikos pilietis, o dabar jam liko tik sulaukti paso pagaminimo.

Dokumento gamybos procesu 22-ejų žaidėjas užsiims vos tik pasibaigs NBA sezonas – šiuo metu I.Brazdeikis atstovauja „Orlando Magic“ klubui, su kuriuo sekmadienį sudarė 10 dienų sutartį.

Susigrąžindamas Lietuvos pilietybę, I.Brazdeikis pasiliks ir Kanados, kurioje augo nuo trejų metų, pasą.

„Scanpix“ nuotr./Ignas Brazdeikis
„Scanpix“ nuotr./Ignas Brazdeikis

Tiesa, tam, kad galėtų atstovauti Lietuvos rinktinei, I.Brazdeikis dar turės išspręsti savo statusą FIBA sistemoje.

Kadangi I.Brazdeikis jau yra atstovavęs Kanados rinktinei 2015-ųjų Amerikos šešiolikmečių čempionate ir 2016-ųjų pasaulio septyniolikmečių pirmenybėse, LKF dar turės gauti Kanados krepšinio federacijos sutikimą ir FIBA generalinio sekretoriaus Andreas Zagklio leidimą perrašyti jį į Lietuvos stovyklą.

Jeigu spės sutvarkyti visus formalumus, I.Brazdeikis galės Lietuvos rinktinei padėti šią vasarą vyksiančiame olimpiniame atrankos turnyre.

Jis Kaune vyks birželio 29 – liepos 4 d. Jame Lietuvos nacionalinė komanda kovos dėl vienintelio kelialapio į Tokiją su Slovėnijos, Lenkijos, Pietų Korėjos, Angolos ir Venesuelos komandomis. Olimpinės žaidynės šiemet organizuojamos liepos 23 – rugpjūčio 8 d.

Kaune gimęs, bet vaikystėje į Kanadą su šeima iš Lietuvos išvykęs I.Brazdeikis prašymą dėl Lietuvos pilietybės pateikė dar 2020-ųjų sausio 22-ąją.

„Aišku, mano tikslas dabar įsitvirtinti NBA, – dar 2019-ųjų NBA vasaros lygoje 15min pasakojo I.Brazdeikis, bet netrukus pabrėžė lietuviškai, – tačiau aš visada norėjau žaisti už Lietuvą. Ir visa šeima didžiuotųsi, jeigu atstovaučiau Lietuvai.“

Martynas Jocius (@mr.jocius)/Ignas Brazdeikis nori atstovauti Lietuvos rinktinei
Martynas Jocius (@mr.jocius)/Ignas Brazdeikis nori atstovauti Lietuvos rinktinei

2019 m. NBA naujokų biržoje 47-uoju šaukimu pakviestas Iggy už Atlanto vadinamas žaidėjas pusantrų metų priklausė „New York Knicks“ klubui, bet jame neįsitvirtino ir šių metų kovą buvo iškeistas į „Philadelphia 76ers“.

Filadelfijoje I.Brazdeikis vietos po saule irgi nerado ir buvo atleistas, o dar vieną šansą jam suteikė „Magic“, kurios gretose pirmadienį lietuvis sužaidė rezultatyviausias karjeros rungtynes ir pelnė 14 taškų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius