-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 14

Įnirtingoje kovoje „Lietuvos rytas“ palaužė „Lietkabelį“ ir LKL pusfinalio serijoje išsiveržė į priekį

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pusfinalio serijos pirmose rungtynėse Vilniaus „Lietuvos rytas“ įveikė Panevėžio „Lietkabelį“ 96:85 (25:24, 23:21, 22:14, 26:26). Serijoje iki trijų pergalių vilniečiai išsiveržė į priekį 1-0.
James Baronas
LKL Pusfinalis: „Lietuvos rytas“ - „Lietkabelis“" / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Didžiąją rungtynių dalį vyko kova taškas į tašką, tačiau trečio kėlinio pabaigoje „Lietuvos rytas“ atitrūko.

Įgiję dviženklę persvarą vilniečiai sėkmingai ją saugojo, neleisdami grąžinti intrigos.

„Lietuvos rytas“ pataikė 11 tolimų metimų iš 22 (50 proc.), tačiau galingai žaidė ir baudos aikštelėje.

Žygimantas Skučas ir Simas Galdikas taip pat sublizgėjo, tačiau abu „Lietkabelio“ aukštaūgiai aikštę paliko dėl 5 pražangų limito.

Fantastiškai žaidė Artūras Gudaitis, vos per 21 minutę pelnęs 19 taškų ir atkovojęs 9 kamuolius. Drew Gordonas blankiai žaidė pirmoje rungtynių pusėje, tačiau įsisiautėjo po pertraukos.

„Nesitikėjome, kad bus lengva, nes „Lietkabelis“ yra gera komanda. Todėl ir buvo lygios rungtynės“, – po rungtynių kalbėjo A.Gudaitis.

Pasak jo, kova buvo agresyvi, nes niekas nenorėjo nusileisti. „Kai sulauki agresyvumo, bandai atsakyti tuo pačiu, nes kitaip – pralaimėsi. Negalėjome nusileisti kontaktinėje kovoje. Nors gynyboje nesužaidėme gerai“, – teigė A.Gudaitis.

VIDEO: Rungtynių apžvalga: Vilniaus „Lietuvos rytas" – Paanevėžio „Lietkabelis" [2017-05-14]

„Lietuvos rytas“: A.Gudaitis 19 (9 atk. kam.), A.Fisheris, D.Gordonas ir J.Baronas po 14, R.Giedraitis 11, T.Brownas ir C.Hannahas po 9, A.Jomantas 6.

„Lietkabelis“: B.Madgenas 17, K.Lavrinovičius 15 (7 klaidos), Ž.Skučas 13, G.Leonavičius 9, M.Lukauskis ir Ž.Janavičius po 8, S.Galdikas 7, L.Williamsas ir D.Lavrinovičius po 4.

RUNGTYNIŲ EIGA

„Lietuvos rytas“ rungtynes pradėjo susikaustęs, o „Lietkabelis“ taškais vertė šeimininkų klaidas ir išsiveržė į priekį (0:6).

J.Baronas po R.Kurtinaičio paprašytos minutės pertraukėlės smeigė tritaškį su pražanga (4:6), pakeldamas žiūrovus iš vietos. Jie netrukus vėl atkuto, nes D.Gordonas „išrašė“ bloką drąsiai į baudos aikštelę lindusiam B.Madgenui.

L.Williamsas ir R.Giedraitis apsikeitė tolimais metimais (9:13), bet netrukus „Lietuvos rytas“ truktelėjo į priekį: C.Hannahas laimėjo mikrodvikovą prieš L.Williamsą – pelnė du taškus su pražanga (12:13), o J.Baronas šovė iš toli (15:13).

K.Lavrinovičius pasirodė aikštėje, bet pirmas jo mėginimas įveikti T.Browno gynybą buvo nesėkmingas. Tačiau kitos dvi „Lietkabelio“ atakos baigėsi Brolio taškais, išvedusiais svečius į priekį (19:20).

Vis dėlto, sėdus ant suolo S.Galdikui, atsivėrė „Lietkabelio“ skylės baudos aikštelėje: A.Gudaitis pelnė 6 taškus iš eilės (25:22). Pirmąjį kėlinį užbaigė Ž.Janavičiaus prasiveržimas (25:24).

Dar po dviejų A.Gudaičio taškų K.Maksvytis nusprendė vietoj Kšištofo į aikštę leisti Darjušą Lavrinovičių. Ž.Janavičius pergudravo C.Fisherį ir pelnė du taškus su pražanga (27:27).

C.Fisheris atsakė dviem tritaškiais (33:27). „Lietuvos rytas“ pataikė 5 iš pirmųjų 6 tolimų metimų, nepaisant to, kad pagrindine vilniečių jėga išliko 10 taškų per 6 minutes pelnęs A.Gudaitis.

Ž.Skučas, D.Lavrinovičius ir G.Leonavičius sumažino atsilikimą iki 35:33, tačiau netrukus atkuto ir „Lietuvos rytas“.

J.Baronas smeigė tritaškį per rankas, o R.Giedraitis nenusileisdamas dėjimu pataisė netikslų metimą, o kai du taškus pelnė ir C.Hannahas – K.Maksvytis paprašė pertraukėlės (42:35).

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LKL Pusfinalis: „Lietuvos rytas“ - „Lietkabelis“"
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LKL Pusfinalis: „Lietuvos rytas“ - „Lietkabelis“"

S.Galdikas atkvojo kamuolį po netaiklaus K.Lavrinovičiaus tritaškio ir pelnė du taškus su pražanga. Baudos metimą „Lietkabelio“ milžinas prametė, bet svečiai atsikovojo kamuolį ir G.Leonavičiaus tritaškiu sumažino atsilikimą iki minimumo (42:41).

Besitęsusiose taškų lenktynėse „Lietuvos rytas“ į priekį bandė bėgti D.Gordono, A.Gudaičio ir J.Barono taškais, tačiau „Lietkabelis“ liko alsuoti į nugarą. Po dviejų kėlinių – 48:45.

„Lietkabelis“ sėkmingiau pradėjo trečiąjį kėlinį (48:49) – „Lietuvos rytas“ klydo, o panevėžiečius sėkmingai į priekį timptelėjo Ž.Skučas. Tiesa – neilgam. „Lietuvos rytas“ atgaivino savo jėgas baudos aikštelėje – A.Gudaitis pelnė 17-ąjį tašką, sužibėjo T.Brownas, ir vilniečiai vėl atitrūko (55:50).

K.Lavrinovičius suklydo tris atakas iš eilės (iš viso 7 klaidos) – neapsikentęs K.Maksvytis pasodino 8 taškus pelniusį Brolį ant suolo.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LKL Pusfinalis: „Lietuvos rytas“ – „Lietkabelis“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LKL Pusfinalis: „Lietuvos rytas“ – „Lietkabelis“

Aistros aikštėje ėmė virti vis labiau. Ž.Skučas savo provokacijomis ne juokais išvedė D.Gordoną iš vėžių – šis ketino „Lietkabelio“ žaidėjui pulti atlapus, bet sulaikė komandos draugai.

Ž.Skučas buvo nubaustas technine pražanga – tai buvo jau ketvirtoji šio krepšininko nuobauda. Baudų metimais „Lietuvos rytas“ padidino persvarą iki 6 taškų (60:54).

S.Galdikas dukart prasižengė prieš D.Gordoną ir paliko aikštę dėl 5 pražangų dar nesibaigus trečiajam kėliniui. Kėlinį „Lietuvos rytas“ užbaigė turėdamas jau dviženklę persvarą (70:59).

Puikiai ataką užbaigė A.Gudaičio ir A.Jomanto tandemas, tačiau „Lietkabalio“ vadžias į rankas vėl paėmė K.Lavrinovičius – pelnė 5 taškus iš eilės (72:66).

„Lietuvos ryto“ atsakas – spurtas 10:0. Po C.Fisherio tritaškio ir D.Gordono dėjimo vilniečių persvara išaugo iki 82:66.

VIDEO: Rungtynių momentas: D. Gordonas pavertė savo kraują varžovų ašaromis

Blankiai pirmoje rungtynių pusėje žaidęs D.Gordonas sužvėrėjo ketvirtajame kėlinyje – du taškai iš beviltiškos situacijos ir blokuotas metimas gynyboje.

M.Lukauskio ir B.Madgeno pastangų dėka „Lietkabelis“ bandė mažinti atsilikimą (87:77), tačiau „Lietuvos rytas“ iniciatyvos taip lengvai neatidavė (92:79).

Stumdydamasis su A.Jomantu Ž.Skučas užsidirbo 5 pražangą ir sirgalių švilpimu buvo palydėtas ant suolo. Po B.Madgeno tritaškio – 92:83, bet liko vos 1,5 minutės. Per jas stebuklo „Lietkabelis“ nesukūrė ir į Panevėžį grįš pralaimėjęs.

„Lietuvos ryto“ starto penketo ir atsarginių žaidėjų taškai:

Jamesas Baronas 14
Clevinas Hannahas 9
Rokas Giedraitis 11
Tayloras Brownas 9
Drew Gordonas 14
Atsarginiai žaidėjai: 39

„Lietkabelio“ starto penketo ir atsarginių žaidėjų taškai:

Lorenzo Williamsas 4
Benas Madgenas 17
Mindaugas Lukauskis 8
Žygimantas Skučas 13
Simas Galdikas 7
Atsarginiai žaidėjai: 36
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LKL Pusfinalis: „Lietuvos rytas“ – „Lietkabelis“„
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LKL Pusfinalis: „Lietuvos rytas“ – „Lietkabelis“„

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius