-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 06

Iš buvusio „Žalgirio“ trenerio lūpų – padėka Sabui ir pranašystė Lietuvos rinktinei

Ilias Zouras kukliai šypsojosi susikuprinęs ant Gruzijos rinktinės suolo, kai matė Lietuvos baudos aikštelę taršančius savo žaidėjus. Pranašumas vos neišslydo iš rankų, bet nuaidėjus rungtynių sirenai treneris iš Graikijos sveikino savo auklėtinius su pergale prieš lietuvius, kurie šventė lyg būtų laimėję Europos čempionato atkrintamosiose varžybose. Buvęs Kauno „Žalgirio“ specialistas supranta, kad šis draugiško turnyro Klaipėdoje trofėjus nieko nereiškia. Bet galbūt ši pergalė prieš būsimą akistatą Tel Avive įkvėps jo auklėtinius.
Antrosios rinktinės rungtynės: Lietuva – Gruzija
Antrosios rinktinės rungtynės: Lietuva – Gruzija / Luko Balandžio / 15min nuotr.

51-erių graikas 2011 ir 2013 metais vadovavo „Žalgiriui“, todėl nieko keisto, kad po pergalės 81:70 spausdamas Lietuvos žaidėjams ranką, prie kai kurių jis stabtelėjo.

Mindaugą Kuzminską jis net pabučiavo kaip sūnų. Nors lietuviai pralaimėjo, o M.Kuzminskui tas 10 taškų pasirodymas nenugramzdino pirmojo susitikimo su lenkais prisiminimo (2/13), I.Zouro veiksmas išspaudė 27-erių „New York Knicks“ puolėjo šypseną.

Graiko ir „Žalgirio“ skyryboms prieš 4 metus reikėjo teismo, kuris už per anksti nutrauktos sutarties kompensacijos nevykdymą nurodė kauniečiams išmokėti treneriui 280 tūkst. eurų. Bet Kaunas ir „Žalgiris“ I.Zourui vis dar kelia malonius sentimentus.

„Lietuvoje jaučiuosi labai jaukiai. Juk čia yra mano mylimas Kaunas ir „Žalgiris“. Čia praleidau puikų laiką. Niekada nepamiršiu šių dėl krepšinio pamišusių žmonių. Man buvo smagu čia grįžti“, – saldžialiežuvavo I.Zouras.

Jis taip pat bent du kartus padėkojo Lietuvos krepšinio federacijai, kuri prieš Europos čempionatą pasikvietė stovyklauti į Klaipėdą ir suteikė gruzinams puikias sąlygas.

Lietuvoje jaučiuosi labai jaukiai. Juk čia yra mano mylimas Kaunas ir „Žalgiris“.

Gruzinai pakviesti į turnyrą nepaisant to, kad bus Lietuvos varžovai Europos čempionato grupės varžybose.

Aišku, jų mūsiškiai galėjo ir nesutikti, jei pusfinalyje Gruzijos rinktinė būtų nusileidusi latviams. Tačiau Gruzija Klaipėdą palieka nenugalėta.

„Ačiū Arvydui Saboniui ir federacijai už kvietimą. Turėjome dvejas puikias rungtynes. Mums buvo labai svarbu mokytis ir tobulėti.

Apie rungtynes su Lietuva neturiu daug ko pasakyti, nes tai buvo treniruotė. Europos čempionate skaičiuosime viščiukus.

Kas man patiko, tai kad turėjome gerą kovinę dvasią. Mes sunkiai dirbome ir labai stengėmės. Daug klydome, bet tikiuosi, kad turime laiko taisyti klaidas ir patobulėti iki Europos čempionato“, – dviejų dienų turnyrą apibendrino I.Zouras.

Gruzija bus dar stipresnė, kai artimiausiomis dienomis sulauks Zazos Pačulijos ir Viktoro Sanikidzės.

Bet stipresni bus ir lietuviai. Dainiaus Adomaičio auklėtinius gruzinai įveikė mūsiškiams žaidžiant be Manto Kalniečio, Jono Valančiūno ar Jono Mačiulio. Traumuoti buvo Marius Grigonis ir Evaldas Kairys.

„Linkiu lietuviams didelės sėkmės. Lietuva visada yra labai gera komanda, nėra abejonių, – tikino I.Zouras. – Dar labai anksti. Jums trūksta labai daug svarbių žaidėjų ir reikia laiko tapti komanda. Kaip ir visoms komandoms.

Esu įsitikinęs, kad Lietuva bus labai stipri. Visai kaip pastaraisiais metais. Tikiu, kad tai viena geriausių Europos čempionato komandų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius