Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 24

Iš pagrindų pasikeitę LKL bronzos medalininkai kuria naują pergalių receptą

Vos prieš keletą mėnesių Utenos „Juventus“ klubas sudrebino LKL iškovodamas bronzos medalius. Tačiau istorinio medalio kvapas uteniškių stovykloje išgaravo labai greitai. Iš pernykštės komandos „Juventus“ aprangą 2015-2016 m. sezoną vilkės vos trys žaidėjai. Uteniškiai vėl turi pradėti klijuoti bronzinę komandą iš pradžių.
LKL: Klaipėdos „Neptūnas“ – Utenos „Juventus“
LKL: Klaipėdos „Neptūnas“ – Utenos „Juventus“ / Algirdo Venskaus nuotr.

Žiaurios rinkos taisyklės

Po bronzinio 2014-2015 metų sezono „Juventus“ atstovai atsiėmė geriausios organizacijos, geriausio trenerio (Dainius Adomaitis) ir geriausio legionieriaus (Rashaunas Broadusas) apdovanojimus.

Tačiau žiaurios žaidėjų rinkos taisyklės neleido „Juventus“ išlaikyti bronzinio komandos branduolio.

Uteniškiai neturėjo jokių galimybių išsaugoti lyderius ir turėjo juos išleisti į turtingesnius klubus. D.Adomaitį kartu su Arvydu Šikšniumi persiviliojo jų pačių mažajame finale nuskriaustas Klaipėdos „Neptūnas“, R.Broadusas pasuko į Lenkiją, kiti krepšininkai irgi pasuko savais keliais.

„Juventus“ aprangą toliau vilkėti sutiko tik Egidijus Dimša, Saulius Kulvietis ir Edgaras Stanionis. Beje, taip pat svarbūs praėjusio sezono komandos krepšininkai.

„Juventus“ klubo prezidento Žydrūno Urbono ir direktoriaus Eimanto Skersio laukė sunki vasara. Žaidėjų algos išsipūtė, o klubo piniginė liko tokia pati. Bet iki sezono pradžios vadovas pasiekė ne vieną laimėjimą.

Pirmiausia, „Juventus“ debiutuos tarptautiniame turnyre – FIBA taurėje.

Be to, D.Adomaitį trenerio poste pakeitė 2003-ųjų Europos čempionas Antanas Sireika – vienas geriausių kandidatų pakeisti buvusį trenerį.

avgi.lt nuotr./Antanas Sireika
avgi.lt nuotr./Antanas Sireika

Kitoks pergalių receptas

Patraukliu žaidimu sirgalius siekiantis pradžiuginti strategas ieško naujų lyderių. Kontrolinių rungtynių cikle išryškėjo galimi komandos kontūrai.

Rezultatyviausiai iš lietuvių kol kas rungtyniauja aukštaūgiai E.Dimša ir Edgaras Želionis, o į žaidimą puikiai įsiliejo naujokai iš JAV Spenceris Butterfieldas bei Chavaughnas Lewisas.

Savo žodį dar tars juodadarbis Martynas Linkevičius, Arminas Urbutis, Rolandas Alijevas ar kiti.

Taip pat akivaizdu, kad gerokai keisis „Juventus” braižas. Gynybiniu krepšiniu pernai pergalių taką tiesę uteniškiai pasirengimo sezonui metu demonstravo raumenis puolime.

Panašu, kad A.Sireikai priimtesnis laisvas krepšinio stilius ir prioritetas teikiamas puolimui.

„Krepšinis – kultūros dalis. Mums svarbu, kad sirgaliai būtų patenkinti, kad juos džiugintų tai, ką jie mato. Stengsimės siekti kuo geresnio rezultato, bet tuo pačiu duosime šansą visiems žaidėjams. Jei jaunimas treniruotėse įrodys, kad gali įgyvendinti mano nurodymus, jie gaus laiko ir rungtynių metu“, – prieš sezoną žadėjo A.Sireika.

„Juventus“ kantriai sutinka permainas. Komandai keliamas tikslas patekti į LKL stipriausiųjų penketą.

Galbūt bronzinis komandos branduolys iširo, per vasarą „Juventus“ pasikeitė iš pagrindų, tačiau galima neabejoti, kad „raudonieji velniai“ kitą sezoną bus vėl pavojingi ir sunkiai nuspėjami.

„Juventus“ permainos

Išvyko: Arvydas Šikšnius, Rashaunas Broadusas, Valdas Dabkus, Vaidas Čepukaitis, Simas Buterlevičius, Jaunius Davniukas, Ovidijus Varanauskas, Nikita Barinovas, Arijus Pašakarnys.

Liko: Egidijus Dimša, Saulius Kulvietis, Edgaras Stanionis.

Atvyko: Rolandas Alijevas, Spenceris Butterfieldas, Martynas Linkevičius, Paulius Petrilevičius, Arminas Urbutis, Aidas Viskontas, Edgaras Želionis, Chavaugnas Lewisas.

Treneris: Dainių Adomaitį pakeitė Antanas Sireika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius