Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 17

Iš sustingusios JAV į Lietuvą grįžęs M.Pocius gyrė inovatyvų „Žalgirio“ sprendimą

Martynas Pocius po ilgo sėdėjimo tarp keturių sienų Jungtinėse Amerikos Valstijose pagaliau grįžo į Lietuvą. „Denver Nuggets“ dirbantis lietuvis džiaugiasi pagaliau galintis išeiti į miestą ir prisėsti kavos puodeliui, tačiau viena akimi buvęs krepšininkas stebi ir kaip klostosi grandioziniai NBA planai, kai „burbule“ Orlande uždarytos komandos rengiasi pratęsti sezoną.
Martynas Pocius „Žalgirio“ rungtynėse
Martynas Pocius „Žalgirio“ rungtynėse / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Keletas M.Pociaus nusižiūrėtų skrydžių iš JAV į gimtinę buvo atšaukti, bet galiausiai jis su žmona ir dviem jųdviejų vaikais sėdo į lėktuvą bei sėkmingai pasiekė Lietuvą.

Nors privalomai karantinuotis Pocių šeimynai nereikėjo, jie patys savarankiškai kurį laiką izoliavosi, pasidarė COVID-19 testus ir dabar mėgaujasi laisve, kurios nebuvo kitoje Atlanto pusėje.

„Lietuvoje labai smagu, ten viskas uždaryta, užrakinta, buvo atsėdėta tarp keturių sienų. Čia bent į gatvę galima išeiti, kavos išgerti“, – 15min pasakojo M.Pocius.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Martynas Pocius
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Martynas Pocius

Jis ketvirtadienį lankėsi Druskininkuose vykstančioje Mindaugo Kuzminsko vaikų krepšinio stovykloje, kur buvo kaip reikiant iškamantinėtas jaunosios kartos atstovų.

Ir jei jam atsargos priemonės Lietuvoje padėjo, tai pagrindinei „Nuggets“ žvaigždei pasisekė mažiau. Nikola Jokičius, kuris koronaviruso pandemijos metu grįžo į Serbiją, nevengė viešumos ir užsikrėtė koronavirusu.

Tiesa, dabar aukštaūgis jau sveikas ir pasirengęs NBA sezono atnaujinimui.

„Scanpix“ nuotr./Nikola Jokičius
„Scanpix“ nuotr./Nikola Jokičius

Bene svarbiausia šios vasaros žinia Kauno „Žalgirio“ gerbėjams tapo Martino Scillerio paskyrimas Lietuvos čempionų treneriu. M.Pocius pasakojo, kad apie G lygos „Salt Lake City Stars“ komandoje anksčiau dirbusį austrą yra girdėjęs nemažai gerų atsiliepimų.

– NBA dabar yra neeilinėje situacijoje, kaip visi tie sezono atnaujinimo procesai atrodo iš vidaus? 15min paklausė M.Pociaus.

– Daugiau mažiau viskas kaip ir pagal planą. Susirgimų yra, bet kažko tokio buvo tikėtasi. Dėl to ir toks laikotarpis yra skirtas nuo komandų atvykimo ir tada, kai bus pradėta žaisti. Daugiau mažiau pagal planą, bet žiūrėsime, kaip viskas bus. Visi planuojasi, kad tas sezonas prasitęs ir viskas turėtų būti tvarkoje.

Susirgimų yra, bet kažko tokio buvo tikėtasi

– Kokia buvo „Nuggets“ klubo reakcija, kai paaiškėjo, jog N.Jokičiaus koronaviruso testas yra teigiamas?

– Na, nelabai buvo didelio išgąsčio. Matot, tas virusas jauniems sportininkams... Jie dažniausiai net nieko nejaučia. Aišku, buvo gal nerimo, kad jis irgi nieko nejaustų, kad nebūtų jokių padarinių. Bet, kai sužinojome, kad viskas tvarkoje, iš dalies tai buvo kaip ir pozityvas. Jis susirgo dabar, persirgo likus daugiau nei mėnesiui iki sezono atnaujinimo, o ne vidury atkrintamųjų. Dabar žinom, kad vieną pagrindinių žaidėjų mes turėsime. Tad iš kurios pusės pažiūrėsi...

Kai sužinojome, kad viskas tvarkoje, iš dalies tai buvo kaip ir pozityvas

– Kai „Žalgiris“ dairėsi trenerio, ar buvo minčių, kad kauniečiai gali dairytis į kitą Atlanto pusę?

– Aš per daug nesikišau, tik sekiau naujienas, bet labai giriu „Žalgirį“. Šaunuoliai, kad taip plačiai žiūrėjo. Iš pradžių buvo tas lietuvių klausimas, bet jie labai inovatyvi komanda, ieškojo geriausio varianto. Nėra būtina imti lietuvį, jei nesutampa vizijos ar dar kažkas.

Jie labai daug pražiūrėjo, ieškojo trenerių ir rado jiems geriausią variantą. Tikrai nežinom, kaip viskas bus, vertinti galėsim po metų ar dviejų, bet, kiek teko girdėti atsiliepimų, visi yra labai pozityvūs. Pats nesu bendravęs, filosofijos nežinau, bet „Žalgiris“ pasirinko geriausią sau variantą.

– Ar M.Schillerio pavardė dažnai nuskamba NBA klubo koridoriuose?

– Aš pats nesu daug girdėjęs ar susipažinęs vien dėl to, kad tai G lyga, o aš su ja mažiau turiu reikalų. Bet, kiek atsiliepimų esu girdėjęs iš aplink, tai visi tik geri.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Martinas Schilleris
AFP/„Scanpix“ nuotr./Martinas Schilleris

– Ką gali atsinešti treneris Iš G lygos į Eurolygą?

– Visų pirma, pradėkim, kad jis vis tiek yra europietis. G lyga ir NBA yra susietos. Ar jis ten būtų buvęs, ar čia, ar dar kažkur, čia nuo jo filosofijos daugiausiai priklauso. Jis turi daug naujovių, atvirai žiūri į krepšinį. Nežinau, ką jis tiksliai gali padaryti, bet „Žalgiris“ tai mato.

Jis turi daug naujovių, atvirai žiūri į krepšinį

– O kokie gali būti sunkumai einant iš NBA aplinkos į Eurolygą?

– Neįsivaizduoju, nes jo tikrai nepažįstu. Žinoma, G lygos krepšinis yra visiškai kitoks, daugiau mažiau nėra didelių rėmų ar dar kažko, bet tas treneris daug praėjęs ir daug matęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius