Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 07

Išgyvenusio, bet be namų likusio „Lietkabelio“ treneris stūmė nuo savęs arenos klausimą

„Tikslas, ryžtas ir valia – Jonava, mes už tave“, – tokį dvieilį savo palaikomiems „CBet“ krepšininkams skyrė Jonavos sirgaliai, bet aikštėje ryžtą ir valią pademonstravo prie sienos priremti Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ žaidėjai, sugadinę šventę Jonavoje ir pratęsę „Betsafe-LKL“ mažojo finalo seriją.
Nenad Čenak
Nenad Čenak / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Jeffery Garrettas riaumojo po pirmųjų taškų rungtynėse, užvesdamas ir apie du tūkstančius Jonavos arenoje susirinkusių sirgalių, bet tai buvo retas atvejis, kai „CBet“ aistruoliai galėjo mėgautis ketvirtosiose LKL mažojo finalo serijos rungtynėse.

Panevėžiečiai per pirmąsias trejas mažojo finalo rungtynes nė karto nelaimėjo pirmojo arba antrojo ketvirčių, bet istorija buvo kitokia trečiadienio vakarą Jonavoje.

Pirmus du susitikimus dėl sveikatos problemų praleidęs, o trečiajame ribotą minučių skaičių žaidęs ir ryškesnio įspaudo nepalikęs Gyorgy Golomanas tarsi automatas realizavo metimus pirmoje rungtynių pusėje Jonavoje, pelnydamas 14 taškų ir rinkdamas 24 naudingumo balus per du kėlinius, o „Lietkabelis“ netruko pabėgti nuo oponentų.

Jau pirmajame kėlinyje svečiai žengė priekyje 23:16, o antrajame tildė Jonavos aistruolius susikraudami solidžią 14 taškų persvarą – 43:29.

„Gėda, gėda“, – po vieno iš epizodų, kai Glynnui Watsonui buvo sušvilpta abejotina pražanga, teisėjams šaukė jonaviečiai, bet šis ar keli kiti švilpukai paskendo netaiklių „CBet“ žaidėjų metimų lavinoje.

Trečiajame kėlinyje šeimininkų krepšį dar užpylė ir 9 taškus per jį surinkęs Jamelas Morrisas, o maždaug 50-ties „Lietkabelio“ sirgalių grupė ir pirmoje eilėje įsitaisęs panevėžietis komikas Mantas Katleris ketvirtajame kėlinyje šypsojosi nuo ausies iki ausies ir traukė jau kultine skanduote tapusią „Visi už Lietkabelį!“.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Emocijas ketvirtajame kėlinyje dar labiau įkaitino ir karštas epizodas, kai Goranui Huskičiui nepatiko į komandos draugą Aurimą Majauską nukreiptas J.Morriso pirštas – serbas trinktelėjo alkūne į nugarą amerikiečiui, o netrukus vyrai susirėmė kaktomis, kol beįsiplieskiantį konfliktą greitai nuramino jų komandos draugai ir arbitrai.

Visgi tai intrigos rungtynėse neįplieskė. Bordiniais marškinėliais pasipuošusios komandos pranašumas augo iki didesnio nei 20 taškų, o serijos rezultatas vėl tapo lygiu 2:2.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

„Tai buvo visiškai skirtingos rungtynės, nei buvusios prieš tai, – po pergalės kalbėjo „Lietkabelio“ strategas Nenadas Čanakas. – Komanda puikiai rungtyniavo tiek gynyboje, tiek puolime. Didžiąją dalį rungtynių kontroliavome jų eigą. Puolime galėjome atlikti keletą papildomų perdavimų, tai būtų mane dar labiau patenkinę, bet apskritai likau patenkintas komandos žaidimu.“

Mažojo finalo nugalėtojo ir LKL bronzos likimas spręsis paskutinėse lemiamose rungtynėse, kurios penktadienį bus žaidžiamos ne „Kalnapilio“ arenoje Panevėžyje, o Šiauliuose. To priežastis – „Lietkabelio“ namuose vyksiantis badmintono pasaulio taurės etapas, išstūmęs miestą reprezentuojantį klubą iš jo namų per bene svarbiausias sezono rungtynes.

Vis dėlto N.Čanakas į klausimą, kaip reaguoja į tokią situaciją, atsakė sau įprastu būdu – neišsiplėtodamas ir neišsakydamas savo pozicijos.

„Tai klausimas ne man. Aš tiesiog turiu kuo geriau paruošti komandą paskutinėms rungtynėms“, – sakė serbas.

Tai klausimas ne man.

– Jonavos klubas šiandien pelnė vos 55 taškus ir pasiekė sezono antirekordą. Kas pavyko ginantis prieš varžovus?

– Jie prametė ir laisvų metimų. Gynyboje atlikome tai, ką planavome. Žinoma, leidome jiems išmesti kelis laisvus metimus, kurių jie nepataikė, bet tai krepšinio dalis.

– Tai pirmas kartas, kai šioje serijoje laimėjote pirmuosius du kėlinius. Kiek stipriai prieš susitikimą pabrėžėte geros pradžios svarbą?

– Visada labai svarbu tai, kaip pradedi rungtynes. Pradėjome rungtynes su pasitikėjimu, ypač įvertinus tai, kad atsiliekame 1-2, o pralaimėjimo atveju mūsų sezonas būtų baigtas. Nenorėjome tokio scenarijaus. Geras startas mums labai pravertė.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Nenad Čenak
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Nenad Čenak

– Nikola Popovičius nepateko į rungtynių rotaciją šį vakarą. Kokia to priežastis?

– Tai buvo mano sprendimas šioms rungtynėms, tačiau nieko ypatingo.

– Tai buvo ketvirtosios serijos rungtynės ir kol kas visas pergales iškovojo svečiuose žaidusios komandos. Penktosios rungtynės bus žaidžiamos neutralioje aikštėje Šiauliuose. Kas bus svarbiausia, kad laimėtumėte jas?

– Laimime išvykose, bet tai nebus rungtynės išvykoje, nes žaisime ne prieš „Šiaulius“ (šypsosi). Tose rungtynėse svarbiausia bus gynyba, energija ir kovotojų dvasia. Penktose rungtynėse jau nebenustebinsi varžovo, tiesiog turi palikti viską aikštėje ir tikėtis pergalės.

– Ką pats manote apie šį faktą, kad žaisite ne Panevėžyje, o Šiauliuose?

– Tai klausimas ne man. Aš tiesiog turiu kuo geriau paruošti komandą paskutinėms rungtynėms.

– Kokia yra sunegalavusio ir nežaidusio Jordeno Duffy situacija ir ar jis galės rungtyniauti lemiamose rungtynėse?

– Jis pasigavo virusą ir šiandien labai blogai jautėsi. Išsiuntėme Jordeną namo į Panevėžį, bet mūsų gydytojai padarys viską, kad jis būtų pasiruošęs žaisti penktosiose rungtynėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius