Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 13

Įsiutusius turkus tramdo drąsus lietuvio švilpukas

Mirsadas Turkčanas pašoko iš savo vietos pirmojoje VIP žiūrovų eilėje, šalia „Sinan Erdem“ arenos parketo. Ufukas Sarica trypčiojo palei šoninę liniją savo lyg žibintas šviečiančiais baltais sportbačiais. Saujelė sirgalių palypėjo arčiau aikštės ir pasirėmę į turėklus linkėjo teisėjui prasmegti. Tomas Jasevičius ką tik užfiksavo techninę pražangą Turkijos rinktinės treneriui. Drąsus lietuvio švilpukas siutino turkus, bet jis tramdo ir tramdys ryškiausias Europos žvaigždes.
Tomas Jasevičius
Tomas Jasevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

40-metis arbitras ramiai klausėsi ir žiūrėjo, kaip U.Sarica, nebekontroliuodamas emocijų, staipėsi priešais teisėjus.

Bet turkas peržengė ribas, todėl T.Jasevičius turėjo imtis priemonių.

Trys Turkijos krepšininkai prisistatė prie T.Jasevičiaus, kol jiems už nugaros Marcas Gasolis baudų metimu didino Ispanijos rinktinės pranašumą 41:35.

Semihas Erdenas savo palmių šakų ilgio rankomis užvedinėjo aistruolius ir triukšmo lygis „Sinan Erdem“ arenoje jau peržengė ribą, kai spengė ausyse.

Turkai buvo labai pikti.

„Scanpix“ nuotr./Ufukas Sarica
„Scanpix“ nuotr./Ufukas Sarica

Bet per savo ilgą karjerą T.Jasevičius yra matęs dar ne tokių situacijų.

T.Jasevičiaus neišgąsdino priešiškai nusiteikusi beveik 10 tūkst. sirgalių auditorija. Jis antrajame kėlinyje yra išvaręs iš aikštės Šarūną Jasikevičių, todėl techninė pražanga šios kategorijos meistrui U.Saricai – tik gėlytės.

VIDEO: Rungtynių momemtas: Š. Jasikevičius gauna antrąją techninę pražangą

Juolab lietuvis jau spėjo priprasti prie karšto turkų mentaliteto.

Europos čempionato aštuntfinalis tarp Ispanijos ir Turkijos vilniečiui buvo penktas teisėjautas mačas Stambule.

Grupės varžybose „Fenerbahče“ arenoje T.Jasevičius švilpė Latvijos – Serbijos, Latvijos – Belgijos, Serbijos – Turkijos ir Latvijos – Turkijos rungtynėse.

„Ar po techninės pražangos Saricai dar švilpsite šiame čempionate?“ – 24sek juokais paklausė geriausio teisėjo Lietuvoje pagal šalies reitingą.

T.Jasevičius susilaiko nuo bet kokių komentarų. Arbitrai nėra mėgėjai lįsti į antraštes, todėl Tomas sutinka bendrauti tik po čempionato – atslūgus aistroms ir pasibaigus darbams.

Tokia jo darbo specifika – arbitrų darbas yra aptarinėjamas labai jautriai.

Bet už T.Jasevičių kol kas kalba darbai. Mūsiškis teisėjaus Europos pirmenybių ketvirtfinalio susitikimui tarp Serbijos ir Italijos, kuris trečiadienį prasidės 21 val. 30 min.

Oficialiai teisėjų brigada rungtynėms paaiškėjo tik Europos čempionato mačo dieną. T.Jasevičiui talkins ispanas Vicente Bulto ir japonas Takaki Kato.

Šie vyrai bandys įžvelgti, ar 221 cm ūgio milžiną Bobaną Marjanovičių italai stabdo be pražangų ir ar gynybinės pinklės su užtvaromis statomos legaliai, bandant stabdyti italų snaiperį Marco Belinelli.

Viena aišku, kad tokio baubimo T.Jasevičius nebegirdės. Gausiai rinkęsi į Turkijos rinktinės rungtynes vietiniai visiškai nesidomi likusiomis Europos čempionato kovomis. Net „kosminį“ krepšinį tarp Latvijos ir Slovėnijos stebėjo tik 2651 žiūrovas.

Atkrintamosiose varžybose liko dirbti 20 iš 40 turnyre dirbusių arbitrų. T.Jasevičius – vienintelis lietuvis, dirbantis Europos čempionate, ir vienas iš nedaugelio likusių lietuviškų akcentų Senojo žemyno pirmenybėse.

16 metų FIBA varžybose teisėjaujantis T.Jasevičius yra vienas labiausiai patyrusių arbitrų. Daugiau už jį FIBA organizuojamuose turnyruose pradirbo tik 7 teisėjai.

Lietuvos krepšinio rinktinė savo pasirodymą baigė dar aštuntfinalyje, bet galbūt bent vienas lietuvis bėgios aikštėje turnyro finale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius