Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 29

Ypatinga Lietuvos rinktinės aistruolių grupė Kinijoje – trys klasiokės

Kaip Lietuvos rinktinė turi tris vienos gimnazijos atstovus – Paulių Jankūną, Joną Mačiulį ir Mantą Kalnietį, taip komandos sirgalių gretose yra ypatinga trijulė. Lidija, Jūratė ir Vitalija, trys Plaučiškių miestelio mokyklos vienoje klasėje besimokiusios moterys, vienos pirmųjų atkeliavo į Kiniją palaikyti Lietuvos krepšininkų pasaulio čempionate.
Lietuvos krepšinio sirgalės Kinijoje
Lietuvos krepšinio sirgalės Kinijoje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Jei Lietuvos rinktinei reikia optimistų sirgalių, jų tikrai bus Kinijoje.

„Mes tikrai neatvažiavome dėl trejų rungtynių“, – sakė Lidija, papasakojusi savo maršrutą Kinijoje.

Trijų draugių planas – Donguanas, Nankinas, Pekinas. Šie Kinijos miestai žymi Lietuvos rinktinės stoteles pasaulio čempionate pagal optimistinį scenarijų – reikia peršokti pirmojo etapo barjerą Donguane, būti tarp dviejų stipriausių grupėje ir antrajame etape Nankine, o tada po ketvirtfinalio kautis dėl medalių finalinėse kovose, kurios vyks Pekine.

Su krepšinio rinktine – daug metų

Pakruojo rajone esančio Plaučiškių miestelio klasė buvo pratuštėjusi vieną 1999 metų gegužės dieną.

„Viskas prasidėjo nuo „Žalgirio“ triumfo Eurolygoje, kai bėgome iš pamokų, kad galėtume sutikti iš Miuncheno grįžtančią komandą“, – pasakojo Jūratė.

Vėliau jų gyvenimo keliai nuvingiavo skirtingomis profesijomis, skirtingomis kryptimis, į Vilnių, Kauną ir užsienį, tačiau trys draugės vėl susirado viena kitą, taip pat ir krepšinį.

Jos tribūnose palaikė Lietuvos rinktinę 2012 metų Londono olimpinėse žaidynėse, šventė krepšininkų sidabrą 2013 metų Europos pirmenybėse Slovėnijoje ir 2015 metų čempionate Prancūzijoje, liūdėjo, kai rinktinė anksti baigė 2017 metų Europos čempionatą, vykusį Izraelyje ir Turkijoje.

Ray Vysniausko nuotr./Brešoje – Lietuvos ir Italijos rinktinių akistata. Lietuvos sirgalės
Ray Vysniausko nuotr./Brešoje – Lietuvos ir Italijos rinktinių akistata. Lietuvos sirgalės

„Dažniausiai skrendame trise, niekam nesame atsakingos, tik tėvus vis stebiname savo kelionėmis. Be to, aplinkui ne tiek daug žmonių, kurie pasiruošę pakankamai didelę sumą skirti konkretiems maršrutams, priderintiems prie Lietuvos rinktinės“, – pasakojo Jūratė.

Jos keliauja savarankiškai, be agentūrų pagalbos. Lidija yra parengusi iki detalių nugludintą ekskursijų ir vaizdingų vietų planą Kinijoje, bet pirmoje vietoje moterims eina krepšinis, antroje – kelionės.

Reikia įrodymų? „Pavyzdžiui, kas norėtų važiuoti tiesiog į Lilį?“ – 2015 metų Europos čempionato finalinių kovų miestą prisiminė Jūratė.

Kelionei į Kiniją – 3 tūkst. eurų

Ilga pustrečios savaitės kelionė Kinijoje joms turėtų kainuoti maždaug po 3 tūkst. eurų.

Iš pradžių jos svarstė, ar tikrai verta čia keliauti, nes pasaulio čempionato burtai, suvedę Lietuvos rinktinę į vieną grupę su Kanada, Australija ir Senegalu, atrodė žiaurūs.

„Burtai neatrodė sąžiningi, bet kai nubyrėjo Kanados ir Australijos komandos rinktinės, pradėjome dėliotis maršrutą. Kad jau apsisprendėme, bandysime iš kelionės kuo daugiau pasiimti“, – žadėjo Jūratė.

Jos keliaus ir bus iki pat finalų Pekine – dabar jau Lietuvos rinktinės vyrų reikalas rezultatais aikštėje pateisinti trijų draugių lūkesčius.

VIDEO: „Rinktinė 2019“: reportažas iš Korėjos ir kam bus ištartas skaudus sudie

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius