Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 06 07

Martynas Pocius atvirai: „Metai buvo labai sunkūs. Nežinau, ar rinktinei būtų jėgų“

Martynas Pocius pačiupinėjo čempionišką cigarą, įtraukė, bet rezultatas nebuvo toks, kokio tikėjosi. „Cigaras tai labai kartus. Nemoku rūkyti“, – šyptelėjo žalgirietis. 30 metų gynėjui tai buvo sunkiausias sezonas karjeroje. Bet galbūt tas pirmadienio vakarą iššautas čempioniškas šampano butelis nuplaus visas problemas. „Metai buvo labai sunkūs. Norisi savaitėlę pravalyti galvą“, – 24sek pasakojo M.Pocius. Ant nosies – Lietuvos rinktinė ir Jono Kazlausko kandidatų sąrašas, bet krepšininkas nededa didelių vilčių jame išvysti savo pavardę.
Triumfo akimirkos
Triumfo akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Atrodo, kad mamos netektis, nuolatinės traumos ir sunkumai aikštėje sugėrė visą Martyno sprogstamąją jėgą, kuri ilgus metus užkūrė jį skrydžiams aikštėje.

Pernai jis nežaidė Europos čempionate ir buvo įvardijamas kaip viena rimčiausių rinktinės netekčių. O šiemet M.Pocius gali būti net nepakviestas į nacionalinės komandos stovyklą Palangoje, kuri startuos birželio 20-ąją. J.Kazlauskas po LKL finalo prižadėjo paskelbti 17-18 kandidatų.

M.Pocius realiai vertina savo galimybes ir pats būtų nieko prieš pasitraukti į užribį. Atsispirti nuo žemės ir vėl pakilti iki rinktinės kitiems metams.

„Nežinau. Jei atvirai, apie rinktinę negalvojau. Sezonas buvo tikrai sunkus. Labai. Visomis prasmėmis. Žaidimo, ir už aikštelės ribų buvo sunkumų. Nežinau. Psichologiškai pavargau labai... – atvirai pasakojo M.Pocius.

– Apie rinktinę negalvoju. Jei atvirai, neįsivaizduoju, ar būtų tų jėgų patempti šią vasarą. Nežinau. Reikės porą dienų atsipalaiduoti, pailsėti, išvalyti galvą ir tada galvoti. Nei supykčiau, nei nusivilčiau, jei nebūčiau pakviestas. Nes tai natūralu. Šiuo metu tikrai yra tų žaidėjų, nusipelniusių būti rinktinėje. Aišku, jei galiu būti naudingas, tvarkoj, bet man tai nėra žūtbūtinis klausimas.

Apie rinktinę negalvoju. Jei atvirai, neįsivaizduoju, ar būtų tų jėgų patempti šią vasarą.

Jei nepakliūsiu, blogų emocijų nebus. Metai buvo labai sunkūs. Norisi savaitėlę pamiršti viską, pravalyti galvą ir žiūrėsime“.

LKL finalo serijoje vėl pamatėme M.Pociaus blykstelėjimus, kurie priminė geresnius jo karjeros laikus. Kai „Žalgiris“ spurtuodavo prieš „Neptūną“, tuo metu dažniausiai aikštėje būdavo ir Martynas, klusniai vykdęs Šarūno Jasikevičiaus užduotis.

Pats M.Pocius jau ėmė jaustis arčiau savo vėžių. Esminis skirtumas – jis buvo sugrąžintas į atakuojančio gynėjo poziciją, kuri jam gerokai priimtinesnė nei lengvojo krašto vaidmuo.

„Sezono pabaigoje ir tas čiurnas nustojo skaudėti. Nes vis pasukdavau tai vieną, tai kitą čiurną. Nuolat ant skausmo.

O iš trenerio buvo ryški užduotis, jaučiau pasitikėjimą. Žaidžiau savo pozicijoje – antru numeriu, ne trečiu, o tai buvo didelis skirtumas“, – pasakojo M.Pocius, finalo serijoje rinkęs vid. 6,8 taško ir 7,2 naudingumo balo.

Nors pirmą kartą LKL finalų istorijoje visos rungtynės baigėsi dviženkliu skirtumu, o „Žalgiris“ skindavo pergales prieš „Neptūną“ vid. 21,5 taško, skaičiai švieslentėje neatspindėjo tikros situacijos.

„Serijos MVP buvo mūsų nusiteikimas. Pirmąsias rungtynes paėmėme ant jų nuovargio. Antras mačas mums buvo geras spyris į užpakalį. Supratome, kad negalime taip žaisti. Nuo to karto atidavėme visą savo širdį darbui gynyboje. Taip ir susidarė dideli skirtumai. Bet rungtynės niekada nebuvo lengvos, kadangi atidavėme visas jėgas“, – visą finalo seriją greitai peržvelgė M.Pocius.

Visus sunkumus M.Pocius išvarė šūkaudamas iš laimės visa gerkle. Galbūt graži sezono pabaiga įkvėps Martyną naujiems skrydžiams.

„Sezonas buvo permainingas, sunkus, nelengvas. Bet, bet... Šiai dienai esame čempionai ir tai svarbiausia. Smagu, smagu...“

VIDEO: „Žalgiriečiai“ po pergalės LKL čempionate rūkė cigarus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius