Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 19

J.Kazlauskas – apie A.Trinchieri įpūstą ugnį Kaune ir pagrindinę „Žalgirio“ bėdą

Kauno „Žalgirio“ žaidimą Eurolygoje akylai stebintis 1999-ųjų metų šio turnyro čempionas Jonas Kazlauskas 15min laidoje PIKENROLAS pabrėžė bėdą, kuri šį sezoną kamuoja Lietuvos čempionus.

2018-aisiais metais trenerio karjerą baigęs Jonas Kazlauskas prieš metus pradėjo politiko kelią Vilniaus miesto taryboje, tačiau krepšinio pulsą iš Panevėžio kilęs specialistas palaiko ligi šiol.

Legendinio šalies stratego žvilgsnį labiausiai traukia Eurolygos kovos bei svarbiausi „Betsafe-LKL“ mačai.

Vienintelis lietuvis treneris, kuriam yra pavykę triumfuoti stipriausiame Senojo žemyno klubiniame turnyre, 15min laidoje PIKENROLAS dalijosi mintimis apie šio sezono Kauno „Žalgirio“ vaizdą.

„Dvejopas įspūdis apie šio sezono „Žalgirį“, – 15min laidoje PIKENROLAS sakė J.Kazlauskas. – Galbūt aš esu blogas pranašas arba per mažai analizuoju, nes visada kalbėjau ir galvojau, kad jei „Žalgiris“ rungtynes Lietuvoje pradės maksimaliai nusiteikęs, dėl kiekvieno kamuolio kausis eurolyginiu režimu, tuomet jie yra pranašesni už kitas komandas. Bet Vilniaus „Rytas“ būtų laimėjęs Kaune, jei ne jų gynėjų padarytos žioplos klaidos rungtynių pabaigoje. Aš pradedu kažko nesuprasti. Jei esi truputį geresnis, turi žaisti maksimaliai, nes kitu atveju susilygini jėgomis su varžovu, o rungtynių pabaigoje įsijungia psichologiniai momentai ir prasideda loterija. Jeigu esi dviem galvomis geresnis už varžovą, tuomet kažkada susiimi ir vis tiek laimi. Jei dabar vyksta tokie dalykai, vadinasi, kad šį sezoną „Žalgiris“ nėra dviem galvomis Lietuvoje geresnis už kitus.“

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Martynas Echodas, Rolands Šmits
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Martynas Echodas, Rolands Šmits

Jei vietiniame fronte Andrea Trinchieri auklėtiniai tvirtai žygiuoja pirmoje vietoje, Eurolygoje – trijų pralaimėjimų atkarpa, iš esmės uždariusi galimybes prasibrauti į turnyro įkrintamąsias varžybas.

Pastarąją nesėkmę „Žalgiris“ patyrė sezono antirekordu paženklintoje dvikovoje Bavarijoje, kai 58:64 pripažino Miuncheno „Bayern“ pranašumą.

„Buvo aišku, kad laukia labai fiziškos rungtynės, nors „Bayern“ ir yra labai banguojanti komanda, – 15min laidoje PIKENROLAS sakė Linas Kleiza. – Jie gerai ginasi ir atėmė iš „Žalgirio“ visus variantus puolime, išmušė iš dėkingų situacijų. Blogas puolimas neateina iš niekur – arba susiduri su gera gynyba, kai esi tinkamai išstudijuotas, arba nepataikai metimų. „Bayern“ buvo gerai pasiruošęs – puolime jie išnaudojo savo stiprybes, kai Devinas Bookeris atakavo Brady Maneką. Jie turėjo savo pranašumų, kuriais pasinaudojo. Rolando Šmito trauma stipriai atsiliepė ir dar atsilieps „Žalgiriui“. Komandos priekis suminkštėjo, tad į ketvirtą poziciją reikės perstumti Edgarą Ulanovą. „Bayern“ buvo geresnė komanda, kuri kontroliavo šias rungtynes, dominavo ir galiausiai laimėjo. Pora Keenano Evanso tritaškių buvo „Žalgirį“ priartinę prie varžovų, bet šansų laimėti Miunchene nebuvo.“

„Linas gerai pasakė. „Bayern“ buvo gerai pasiruošęs rungtynėms, o tai yra dar vienas psichologinis faktorius, kadangi į Miuncheną atvažiavo buvęs „Bayern“ treneris Andrea Trinchieri. Tai yra papildoma motyvacija šeimininkams. Prisiminkite, kaip buvo su Šarūno Jasikevičiaus vizitais Kaune (Š.Jasikevičiaus komandos triskart krito Kaune – aut. past.). Tai yra dėl to, nes žaidėjai nori parodyti buvusiam treneriui, kad jie yra kieti žaidėjai. Tokiuose mačuose jie jaučia papildomą motyvaciją“, – sakė J.Kazlauskas.

Scanpix/IMAGO/Eibner nuotr./Keenanas Evansas
Scanpix/IMAGO/Eibner nuotr./Keenanas Evansas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius