-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 01

J.Valančiūnas spaudimo prieš pusfinalį nesureikšmina: „Žinome, ko čia atvažiavome“

Jono Valančiūno vilkimos aprangos spalva pasikeitė, bet statistinėse eilutėse fiksuojami skaičiai – ne. Dvejas rungtynes olimpinėje atrankoje jau sužaidęs JV į savo sąskaitą įsidėjo du dvigubus dublius, o jo vedama Lietuvos rinktinė – dvi pergales.

Geriausią sezoną NBA lygoje sužaidęs „Memphis Grizzlies“ centras gavo pamokų iš 14 cm žemesnio natūralizuoto Pietų Korėjos rinktinės amerikiečio Guna Ra, bet ir pats neliko skolingas dar Ricardo Ratliffe'u žinomam žaidėjui.

15 taškų ir 13 atkovotų kamuolių į savo sąskaitą susižėręs centras kol kas yra vienintelis žaidėjas olimpinėje atrankoje Kaune, statistines eilutes užpildęs dviem dvigubais dubliais.

Toks jo žaidimas prisidėjo prie antros Lietuvos rinktinės pergalės „Žalgirio“ arenoje ir traukė Lenkijos skautų akis.

Žiniasklaidos tribūnoje įsitaisę lenkai įdėmiai sekė kiekvieną lietuvių judesį, o ypač akylai jie žiūrėjo į J.Valančiūną, kurį Lenkijos rinktinės vyr. treneris Mike'as Tayloras išskyrė kaip didžiausią grėsmę Lietuvos komandoje.

Kol lenkai pildė popieriaus lapus ir pastabas ties J.Valančiūno pavarde, lietuvis vedė savo komandą į antrą pergalę per tris dienas.

Vėl kiek sunkiau įsibėgėjusi, šeimininkų komanda šį kartą reikalus išsprendė anksčiau ir jau antrajame ketvirtyje turėjo 15, o trečiajame – didesnę nei 30 taškų persvarą.

„Pradžia gal buvo šiek tiek nervinga, bet po to susitvarkėme“, – apie rungtynes kalbėjo vėl rezultatyviausiu tapęs J.Valančiūnas.

Šįkart lietuviai antroje rungtynių pusėje galėjo nusimesti jaudulio pančius ir pasimėgauti krepšiniu.

Aikštėje pabuvojo visi 12 krepšininkų, o 11 iš jų pelnė taškus. Vienintelis Mantas Kalnietis liko tuščias, bet kapitonas lyg motina vaikus maitino savo komandos draugus – vienas atliko net devynis rezultatyvius perdavimus.

Bet tokios, sąlyginai lengvesnės, rungtynės niekuo nesiskiria nuo kitų, sako J.Valančiūnas.

„Mes mėgaujamės krepšiniu visas 40 minučių. Buvo reikalinga pergalė, kad išeitume iš grupės pirmoje vietoje, tą padarėme. Turėjome užsibrėžę tikslus ir viskas“, – pabrėžė 29-erių centras.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Jonas Valančiūnas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Jonas Valančiūnas

Ant kortos šiame turnyre pastatyta įspūdinga Lietuvos rinktinės dalyvavimo olimpinėse žaidynėse serija. Jau septyneriose iš eilės žaidynėse dalyvavę lietuviai sėkmės atveju žengtų į aštuntąsias.

Ar tokia atsakomybę ant pečių neslegia Lietuvos krepšininkų?

„Mes žinome, ko čia atvažiavome, žinome, ką turime padaryti, tad einame ir darome. Yra spaudimas, bet dirbame, žinome savo darbą ir tiek“, – sakė J.Valančiūnas.

Lietuvos ir Lenkijos rinktinių dvikova šeštadienį prasidės 19.30 val.

VIDEO: „Karštom pėdom: Lietuva – P.Korėja – svarbiausi rungtynių akcentai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius