Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 04

Jaunasis Martynas Sajus bando nenuvilti Šarūno Jasikevičiaus

Devyniolikmetis vidurio puolėjas Martynas Sajus vos prieš keletą metų galutinai pasiryžo lankyti krepšinio treniruotes, o jau dabar pradeda rungtynes Eurolygoje Kauno „Žalgirio“ starto penkete. Jaunuolio gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis, kai sunkią traumą patyrė Robertas Javtokas ir „Žalgirio“ vadovai nedelsiant iškvietė „centrą“ į pagrindinę sudėtį. „Bandau nenuvilti“, – kuklinosi aukštaūgis.
Martynas Sajus
Martynas Sajus / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Eurolyga | Penktadienis | Kauno „Žalgiris“ – Maskvos CSKA | 19:45 | „Žalgirio“ arena

M.Sajus žaidžia nedaug. Vienintelius taškus – 4-is, jis sukrapštė tik rungtynėse Chimkuose. Ten žaidė 13 minučių, pelnė 4 taškus ir atkovojo 2 kamuolius, bet tik todėl, kad „Chimki“ triuškino žalgiriečius.

Jo vidurkis Eurolygoje – 0,8 taško ir 1,8 atkovoto kamuolio per 6,5 žaidimo minutės. Bet kitas statistinis rodiklis kur kas iškalbingesnis – trejas pastarąsias rungtynes su „Chimki“, Pirėjo „Olympiakos“ ir Madrido „Real“ – didžiaisiais Europos grandais, jis pradėjo starto penkete.

„Kai pirmą kartą išėjau į aikštę, tikrai nustebau. Ir drebuliukas, visa kita. Bet po truputį įsivažiuoju ir suprantu, kodėl treneris leidžia mane į aikštę. Bandau nenuvilti“, – pasakojo M.Sajus.

Jo užduotys aikštėje – sustabdyti varžovų priekinę liniją, laiku prasižengti, kad pagrindiniam „Žalgirio“ vidurio puolėjui Ianui Vougioukui nereikėtų užsisėdėti ant suolo dėl pražangų skaičiaus.

Kukliam krepšininkui – nekuklūs tikslai penktadienį, kai žalgiriečiai stos į mūšį su CSKA.

„CSKA mažiau žaidžia po krepšiu ir labiau yra kurianti komanda su Milošu Teodosičiumi ir Nando de Colo priešaky. Mano užduotis bus tai sustabdyti“, – teigė M.Sajus.

LKL čempionate M.Sajus gauna pasireikšti daugiau ir jaučiasi drąsiau – per 10 minučių renka po 4 taškus ir atkovoja 1,6 kamuolio.

Ant kojų po krepšiu jaunasis žalgirietis stovi vis tvirčiau.

Orakulo prognozė
Orakulo prognozė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius