Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 23

Jauniausias rinktinės narys džiaugiasi akimirka ir laukia atsakymo iš „Žalgirio“

Gytis Masiulis sulaukė Arvydo Sabonio draugiško niukso į pilvą ir kiek nedrąsiai sukiojosi tarp Lietuvos rinktinės krepšininkų, susirinkusių į Palangą ruoštis pasaulio čempionatui. Tačiau 21 metų puolėjas jaučia, kad artimiausios savaitės bus labai naudingos jo karjeroje, kuri vasarą tarsi balansuoja tarp „Neptūno“ ir „Žalgirio“.
Gytis Masiulis
Lietuvos krepšinio žvaigždės renkasi į pirmąją stovyklą Palangoje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

G.Masiulis nereikėjo ilgai važiuoti į Lietuvos krepšinio rinktinės stovyklą, prasidėjusią pirmadienį Palangoje.

Buvusio Lietuvos rinktinės ir Kauno „Žalgirio“ krepšininko Tomo Masiulio sūnus didžiąją vasaros dalį su šeima leido vienoje pajūrio vietoje tarp Palangos ir Šventosios, o dabar atostogas pakeitė nauji potyriai.

Praėjusį sezoną 207 cm krepšininkas debiutavo Lietuvos rinktinėje per pasaulio čempionato atrankos langus, bet patekti tarp 18 kandidatų į pasirengimo stovyklą yra dar vertingesnė patirtis, nes pagaliau susibūrė visas šalies krepšinio žvaigždynas.

„Džiaugiuosi šia akimirka, nes nežinau, ar jų dar bus gyvenime, – Palangoje sakė G.Masiulis. – Stengiuosi mėgautis šiuo momentu ir pasisemti kuo daugiau patirties.“

Būdamas 21 metų, jis yra pats jauniausias rinktinėje, metais jaunesnis už dar vieną jauną priekinės linijos žaidėją Martyną Echodą.

Tačiau užpraėjęs sezonas Kauno „Žalgiryje“, praėjęs sezonas Klaipėdos „Neptūne“, o taip pat trejos rungtynės pasaulio čempionato atrankoje, kur jis rinko po 6,3 taško, leidžia jaustis tvirčiau jaunam puolėjui.

Gal tik Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas, šią savaitę dar atskirai nuo rinktinės sportuojantys NBA aukštaūgiai, yra mažiau pažįstami G.Masiuliui.

„Lyg ir visus pažįstu – prieš dauguma teko žaisti arba būti vienoje komandoje. Nemanau, kad bus sunku pritapti, – sakė jis. – Kaip jaunas žaidėjas stengsiuosi įnešti kuo daugiau energijos ir darbo gynyboje.

Svarbiausia atiduoti visą save, o tada jau – kaip bus , taip bus.“

G.Masiulis gerai suvokia, kad prasimušti į pagrindinį dvyliktuką nebus paprasta, nes ir jo pozicijoje yra patyrusių ir labai talentingų žaidėjų, kaip Paulius Jankūnas ar D.Sabonis.

„Visi žaidėjai čia aukštesnio kalibro nei aš, visi labiau patyrę. Bet man tai bus galimybė daug išmokti“, – sakė jis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lietuvos krepšinio žvaigždės renkasi į pirmąją stovyklą Palangoje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lietuvos krepšinio žvaigždės renkasi į pirmąją stovyklą Palangoje

Praėjusį sezoną G.Masiulis nuskynė geriausio LKL jauno žaidėjo titulą, atlikęs proveržį Klaipėdos „Neptūne“.

Kauno „Žalgirio“ paskolintas Klaipėdos komandai jis pelnė po 11,2 taško (antras rezultatas komandoje) ir atkovojo po 5,4 kamuolio (pirmas komandoje) žaisdamas vidutiniškai po 22 minutes.

G.Masiulis ypač stipriai finišavo. Atkrintamosiose varžybose pelnęs po 15,3 taško jis pakėlė „Neptūną“ ant bronzinės pakylos, paskutinėse mažojo finalo rungtynėse su „Lietkabeliu“ pelnęs 33 taškus ir surinkęs 46 naudingumo balus.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gytis Masiulis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gytis Masiulis

Uostamiesčio klubas trokšta išlaikyti talentingą puolėją ir, regis, norai yra abipusiai.

„Žinau, kad yra didelis noras iš jų, o ir pats norėčiau grįžti, – apie galimybę antrą sezoną žaisti „Neptūne“ sakė G.Masiulis. – Bet pažiūrėsime kaip gausis.“

Teisės į puolėją vis dar priklauso „Žalgiriui“, kuris lyg ir sukomplektavo sunkiojo puolėjo poziciją, prie Pauliaus Jankūno pridėjęs Nigelą Hayesą ir sutaręs dėl kontrakto su 4-5 pozicijose galinčiu žaisti Zachu LeDay.

G.Masiulis žino naujienas, bet galutinio sprendimo dėl savo ateities dar laukia. „Dabar daugiau klausimų nei atsakymų. Kol kas nieko nežinau, – sakė jis. – Tiesiog norėčiau būti komandoje, kur būčiau naudingas ir gaučiau daugiau žaidimo laiko.“

VIDEO: J.Valančiūnas: apie užduotis iš NBA ir rinktinės ilgesį
VIDEO: „Rinktinė 2019“: R.Kurtinaitis apie tikslus Lietuvai ir seksą vairuojant

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius