Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 13

Jis visada tuo tikėjo: kaip sirgalių iškeiktas ir trenerio nurašytas D.Gailius tapo herojumi

Jolita nekantriai laukė savo herojaus, grįžtančio iš „Lietuvos ryto“ rūbinės. Bet Deividas Gailius šeštadienio vakarą buvo ne tik savo žmonos herojus. Apsikabinęs mylimąją ir laimingas išsmukęs pro „Lietuvos ryto“ arenos išėjimą, Deivis išvydo būrį jam dėkingų Vilniaus klubo sirgalių. O dar prieš keletą mėnesių dešimtys vilniečių agresyviai jam priekaištavo už mįslingą nuopolį aikštėje.
Deividas Gailius
Deividas Gailius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Lietuvos ryto“ krepšininkai 2016-2017 m. sezoną turėjo daug susitikimų su „B tribūnos“ sirgaliais – aktyviausiais, bet tuo pačiu ir agresyviausiais komandos gerbėjais.

Tačiau tai buvo slogūs susitikimai. Vienas iš jų D.Gailiui buvo labai emocingas ir skausmingas.

Kai „Lietuvos ryto“ autobusas iš Utenos atriedėjo prie arenos Vilniuje po gniuždančio pralaimėjimo Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalyje „Juventus“ krepšininkams, būrys „B tribūnos“ narių pasitiko komandą reikalaudami pasiaiškinimo.

Jie atvirai keikė D.Gailių, kuris tada per 24 minutes pataikė tik 2 metimus iš 9 ir aikštę paliko su -5 naudingumo balais.

Tai buvo bene blogiausios 29-erių puolėjo rungtynės šį sezoną. Deividas tada žaidė ir patį blogiausią krepšinį, ko gero, per visą karjerą.

Aš tikėjau visada, kad galiu atsigauti ir esu atsigavęs. Jie manęs nežino ir į vidų neįlįs.

Sirgalių kritika buvo brutali ir nepelnyta – ne D.Gailius buvo kaltas, kad R.Kurtinaitis tada be tikslo laikė aikštėje akivaizdžiai neefektyvų žaidėją.

Dvimetrinis puolėjas tada niekaip neišsikapstė iš paslaptingos ligos pinklių. Užspaustus nervus galvos srityje jis gydėsi ir ligoninėje, o tai akivaizdžiai paveikė dvimetrinio krepšininko žaidimą.

„Aš jau pradedu abejoti. Vis bandau, bandau, bet Gailiaus forma negrįžta“, – dar prieš tris savaites Panevėžyje kapituliavęs pusfinalyje su „Lietkabeliu“ 1-3, atviravo Rimas Kurtinaitis.

Rungtynėse su „Lietkabeliu“ treneris kėlė D.Gailių nuo suolo tik ketvirtajame kėlinyje, kai panevėžiečiai jau pirmavo 20+ skirtumu ir viskas buvo aišku.

Kėlė D.Gailių nuo suolo ir paskutinę mačo minutę, nors „Lietkabelis“ jau tiesiog bumbsino kamuolį, kol ištiksės laikrodis. Puolėjas ironiškai šypsodamasis manė, kad tai pokštas, bet jam buvo paliepta prisėsti ant „keitimo kėdės“ šalia sekretoriato.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Rimas Kurtinaitis
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Rimas Kurtinaitis

„Aš tikėjau visada, kad galiu atsigauti ir esu atsigavęs. Jie manęs nežino ir į vidų neįlįs, – 24sek po paskutinio sezono mačo pasakojo D.Gailius. – Bet kiekvienas turi savo nuomonę.“

Bam!

„Lietuvos rytas“ nušalino nuo komandos keturis legionierius: Drew Gordoną, Corey Fisherį, Cleviną Hannah ir Taylorą Browną.

Bam!

Prieš klaipėdiečius nieko neturiu, bet taip jau išėjo, kad savas saviems koją pakišo.

Rimas Kurtinaitis metė D.Gailių į starto penketą pirmosiose mažojo finalo rungtynėse, kuriose išdarkyta „Lietuvos ryto“ sudėtis nepaliko „Neptūnui“ jokių šansų 79:60.

Bam!

D.Gailius pelnė 10 pirmųjų „Lietuvos ryto“ taškų antrosiose rungtynėse Klaipėdoje.

Bam!

Puolėjas likus pusantros minutės iki penktųjų „gyvenk arba mirk“ rungtynių pabaigos tritaškiu įpūtė „Lietuvos rytui“ deguonies, kai „Neptūnas“ jau kėsinosi išsivežti iš Vilniaus bronzą 69:64.

Bam!

Lietuvis likus 35 sekundėms pagavo šalia šoninės linijos komiškai riedėjusį kamuolį ir šveitė jį taikliai į „Neptūno“ krepšį, įtvirtindamas pergalingą persvarą 72:66.

VIDEO: Rungtynių momentas: D. Gailiaus nukautuojantis tritaškis

„Pariedėjo, pagavau, iš baimės mečiau ir įkrito“, – vėliau nusijuoks krepšininkas duodamas interviu 24sek.

Bėgdamas atgal į gynybą D.Gailius dar spėjo duoti penkis iš savo vietos pakilusiam sirgaliui.

Tą akimirką to žiūrovo vietoje norėjo būti visi 2500 į „Lietuvos ryto“ areną susirinkę aistruoliai.

Daugumos nurašytas D.Gailius per porą savaičių tapo herojumi.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Deividas Gailius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Deividas Gailius

Iki LKL mažojo finalo puolėjo rodikliai buvo nykūs: per 14 rungtynių nuo 2017-ųjų sausio 7-osios D.Gailius gaudavo pasireikšti vid. po 12 minučių ir rinko 2,1 taško bei 2,2 naudingumo balo su vos 28 procentų pataikymu.

Įsikabinkite į kėdės atlošą: LKL mažajame finale D.Gailiaus statistika pagerėjo 6 kartus – iki 12,6 taško ir 12,8 naudingumo balo per 33,8 minutės.

Pirmą kartą karjeroje buvo tokių visų dalykų...

Tie skaičiai būtų dar dailesni, jei ne juodos trečiosios rungtynės, kai klaipėdietis „Lietuvos ryto“ pergalę 71:54 pažymėjo -6 naudingumo balais.

Deividas surinko net ir penktąjį dvigubą dublį savo karjeroje, kai ketvirtajame mače bandė išvežti pergalę iš Klaipėdos su 16 taškų ir 10 atkovotų kamuolių. Su 7 atkovotų kamuolių vidurkiu D.Gailius netgi tapo antru daugiausiai kamuolių per abi komandas serijoje atkovojusiu krepšininku po Artūro Gudaičio (vid. 7,4 atk. kam.).

Daugiausiai dėl to, kad dėl keturių žaidėjų nušalinimo R.Kurtinaičiui skyles rotacijoje teko kamšyti statant D.Gailių į sunkiojo krašto poziciją. Pats Deividas nominaliai buvo trečios-antros pozicijos žaidėjas, tačiau puikiai tiko žaisti sunkiuoju kraštu prieš „Neptūną“.

R.Kurtinaitis užmigdė iš distancijos negalintį įmesti Artūrą Jomantą ir su Deividu Gailiumi išsprendė problemas tiek puolime, tiek gynyboje, kur puolėjas sėkmingai keisdavosi dengiamaisiais ir prieš aukštesnį, ir prieš žemesnį priešininką.

„Aš visada tikėjau, – 24sek tikino D.Gailius. – Buvau seniau atsigavęs. Paprasčiausiai nebuvo minučių, gal buvo sunku mane įtraukti į rotaciją. Būčiau gal ir anksčiau padėjęs.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Deividas Gailius ir Artūras Jomantas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Deividas Gailius ir Artūras Jomantas

Pirmieji taiklūs D.Gailiaus metimai sukrito dar pusfinalyje su „Lietkabeliu“, kai R.Kurtinaitis gelbėdamas seriją ryžosi leisti puolėją į starto penketą, nors prieš tai tą darydavo tik baigiantis susitikimui.

Jūs būtumėte matę, kaip savo bendražygį palaikė komandos draugai, ploję po kiekvieno taiklaus D.Gailiaus metimo lyg po kritinio šūvio iš toli.

„Vienas kitą visada palaikom – paraginam, paskatinam. Būna, kad duodam velnių, bet viskas gerai.

Žinote, dabar, džiaugiuosi, kad baigėme. Labai laukiau tos vasaros.

Kai likome vieni lietuviai, nebebuvo kur trauktis. Vienas kitam padėjome ir palaikėme vienas kitą. Atidavėme visas jėgas ir to užteko laimėti“, – pasakojo D.Gailius.

Džiaugsmas dėl pergalės sunkioje serijoje bent kiek numalšino tą skausmą po nervingo sezono. Tokių sudėtingų metų D.Gailius, ko gero, dar ilgai nenorės prisiminti.

„Komandai sezonas buvo sunkus. Tikslai neįvykdyti. Mano sezonas irgi nebuvo pats geriausias.

Tų traumų visokių... Tai pirštas, dar tos problemos buvo... Pirmą kartą karjeroje buvo tokių visų dalykų...

Bet taip turi būti. Sportas toks yra. Traumos yra dalis sporto.“

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Deividas Gailius
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Deividas Gailius

Po interviu D.Gailius meiliai apsikabino savo žmoną ir pėdino išėjimo link.

Jis patikino, kad dabar negalvoja nei apie šansus sulaukti kvietimo į Lietuvos rinktinės stovyklą Palangoje, nei apie ateitį Vilniaus „Lietuvos ryte“.

D.Gailiaus vertė po sunkaus sezono krito. 24sek žiniomis, „Lietuvos ryte“ jis uždirbo apie 230 tūkst. eurų.

Tačiau vilniečiams reikės pajėgių lietuvių, kurių prieinamų rinkoje nebus tiek daug, todėl „Lietuvos rytas“, ko gero, sieks išlaikyti puolėją.

„Negalvoju nieko. Žinote, dabar, džiaugiuosi, kad baigėme. Labai laukiau tos vasaros“, – pripažino D.Gailius.

Laimingo D.Gailiaus galvoje buvo tik vienas dalykas – poilsis. O geriausias poilsis krepšininkui – grįžti namo, pažvejoti ir pabūti su šeimyna.

„Reikia trumpam pamiršti krepšinį ir išsivalyti galvą. Tiek tereikia.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius