Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 07 31

Jonas Kazlauskas gyrė Pauliaus Jankūno ir Domanto Sabonio žaidimą po krepšiu

Lietuvos rinktinės treneris Jonas Kazlauskas pirmąją pasiruošimo stovyklos dieną Palangoje nerimavo, kad galbūt rungtynės su Australija jo vyrams turėjo vykti per greitai. Tačiau pusantros savaitės strategui užteko savo eksperimentais du kartus nugalėti Australiją – 80:68 ir 92:85. Optimistiškai nuteikė ne tik rezultatas, bet ir Lietuvos krepšininkų žaidimas.
Jonas Kazlauskas
Jonas Kazlauskas / Alvydo Januševičiaus nuotr.

„Dirbame normalia vaga. Per daug visų neliaupsinkite, dar yra daug darbo“, – spaudos konferencijoje šmaikštavo Jonas Kazlauskas.

„Kaip matėte, pradžioje sunkiai įsibėgėjome. Gal po pirmųjų rungtynių buvo apsiraminimas, gal susidėjo kelionės. Viskas susidėjo. Gerai, kad veikė keitimai, kurie pagyvino ir pagreitino žaidimą. Pradžioje atsilikome greičiu, pralaimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių. Kai žaidimą išlyginome, jis atėjo į mūsų rankas.

Džiaugiuosi, kad žaidėme kovingai nepaisant to, kad aikštėje buvo nemažai naujokų ir mažiau patyrusių žaidėjų. Varžovas ne iš silpnųjų. Aišku, pavardės dar nieko nesako, nes gal ne pati geriausia jų sportinė forma, bet kai kurios jų pražangos parodė, kad jie tikrai nenorėjo pralaimėti. Džiaugiuosi, kad pavyko laimėti. Turime laiko įvesti naujų dalykų. Labai sunku apkrauti naujiems žaidėjams galvas, nes jie pirmą kartą rinktinėje. Bet kaip matau, kai kurie gerai susitvarko su jauduliu", – sakė J.Kazlauskas.

– Kodėl antrąsias rungtynes iš eilės nežaidė Robertas Javtokas?

– Jis dar nepasiruošęs. Leisdamas žaidėją į aikštę prisiimu už jį atsakomybę. Bet tikiuosi, kad kitose rungtynėse jis jau žais.

– Kokį įspūdį palieka Luko Lekavičiaus žaidimas?

– Jūs patys matėte. Iš įžaidėjo prašau, kad gerai žaistų komanda. Jis gali pelnyti daug taškų, bet jei komanda eina žemyn, kažkas ne taip.

Kai Mantas aikštėje, man ramiau. Nereikia šokinėti, patarinėti.

Šiandien truputį pabariau Janavičių, nes jis paliko Giedraičiui išvedinėti kamuolį iš spaudimo. Tai – įžaidėjo darbas. Kai nereagavo į pastabas, kiek pyktelėjau. Bet nerašykite nieko blogo, viskas gerai.

– Su kuriuo įžaidėju komanda atrodo geriausiai?

– Dar labai anksti, o jūs jau norite galutinio dvyliktuko (Šypsosi.). Mes dabar tiesiog norime dirbti. Žiūrėsime, kaip bus, nes čempionate psichologinė našta bus 10 kartų didesnė. Du pastaruosius čempionatus turėjome daug pavyzdžių, kad kai kurie žaidėjai paprasčiausiai psichologiškai nesusitvarkydavo. Todėl dar anksti kalbėti. Laukia daugiau sunkių rungtynių.

– Kurie žaidėjai labiausiai maloniai nustebino?

Alvydo Januševičiaus nuotr./Lukas Lekavičius
Alvydo Januševičiaus nuotr./Lukas Lekavičius

– Visa komanda. Norime būti komanda. Visi noriai dirba ir stengiasi.

– Atrodo, kad Mantas Kalnietis atsigavo. Nuramino jo solidus žaidimas?

– Kai Mantas aikštėje, man ramiau. Nereikia šokinėti, patarinėti. Žinau, ką jis gali. Jis tą rodo, demonstruoja, bet dar reikia įvedinėti prie krūvių. Neplanavau daug duoti žaisti Jonui Mačiuliui, bet situacija buvo gera išbandyti jį sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje. 

– Panašu, kad Artūro Gudaičio sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje nebandysite?

– Kaip parodė treniruotės ir dvi rungtynės, neblogai atrodo ir Domantas Sabonis, ir Paulius Jankūnas. Šiandien specialiai pabandžiau Joną Mačiulį. Galbūt reikės bandyti dar Gudaitį, bet šiandien jis yra tikrai geresnis „centras“, nei bandyčiau jį perlaužti ketvirtoje pozicijoje. Gal kaip tik jam pakenkčiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius