Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 16 /06:48

Jonas Kazlauskas: „Kai kurie žaidėjai turėtų nusileisti ant žemės. Gal dabar ir nusileido“

Lietuvos rinktinės treneris Jonas Kazlauskas po pralaimėjimo Kroatijai nevyniojo į vatą. Jį džiugino lietuvių startas grupės varžybose, tačiau du pastarieji ispanų ir kroatų smūgiai nuvylė specialistą. Nuvylė, nes kai kurie žaidėjai ėmė skraidyti padebesiais. „Kai kurie žaidėjai turėtų nusileisti ant žemės, nes pradėjo skraidyti padebesiais. Galbūt dabar ir nusileido“, – pabrėžė J.Kazlauskas.
Jonas Kazlauskas
Jonas Kazlauskas / Vytauto Dranginio nuotr.
Rio 2016 | Lietuva – Kroatija 81:90 | Grupės varžybos

Treneris samprotavo, kad Lietuvos žiniasklaida pernelyg išgyrė žaidėjus, o šie užsikrėtė liaupsėmis. To rezultatas – du skaudūs pralaimėjimai didžiuliais skirtumais. Tik su kroatais pavyko jį sumažinti iki padoresnio.

„Pradėjome su trimis sunkiomis pergalėmis, ir galvoju, kad pradėjote mus pervertinti. Bet ir mes užsikrėtėme tuo.

Kai kurie žaidėjai turėtų nusileisti ant žemės, nes pradėjo skraidyti padebesiais.

Galbūt ir nusileido dabar. Jie tikrai pervertinti ir pervertino save. Siūlau pasižiūrėti iš kito rakurso“, – kalbėjo J.Kazlauskas.

Tai turėjo būti gražus pirmadienio vakaras Rio, kai lietuviai startavo 21:11. Bet kai prasidėjo keitimai, sugriuvo ir rinktinės žaidimas.

„Kai kurie atsarginiai nesužaidė taip, kaip tikėjomės. Kroatai tada pradėjo labai gerai pataikyti. Nesigynėmė ant pražangos ribos, kūnu, leidome jiems laisvai judėti, kas labai žeidė, – veiksmais gynyboje liko nepatenkintas J.Kazlauskas. – Jeigu Jankūnas tikrai gerai gynėsi prieš Šaričių, tai išėjęs Kuzminskas nesugebėjo to padaryti. Būtent tada mes labai skaudžiai kritome į duobę“.

Jį nuvylė ir Jono Valančiūno žaidimas. Nors „centras“ sužaidė rezultatyviausią mačą Rio de Žaneire – įmetė 13 taškų, tačiau pataikė tik 6 metimus iš 15 ir suklydo 3 kartus.

Iš savo bokšto treneris tikėjosi daugiau.

„Kai jie pradėjo taip pataikyti, buvo labai sunku. Kažkiek gerų pozicijų praradome, kai perdavėme kamuolį Jonui, kur tikėjomės, kad turėsime didžiulį pranašumą ir tą išnaudosime. Bet vėl nepavyko, – atsiduso J.Kazlauskas. – Tik milžiniškų kai kurių žaidėjų pastangomis pavyko šiek tiek sumažinti skirtumą“.

Ketvirtfinalyje Lietuvos laukia Australija. J.Kazlausko teigimu, du pastarieji susitikimai komandai labai gerai parodė, kur reikia augti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius