Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 20 /15:28

Jonas Kazlauskas pranešė liūdną žinią – rinktinėje nebus ir Darjušo Lavrinovičiaus

Jonas Kazlauskas jau skėlė žaidėjams kalbą per pirmąjį Lietuvos rinktinės susirinkimą prieš Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Tiesa, stratego žodžius išgirdo ne visi kandidatai – į stovyklą Palangoje atvyko tik 11 krepšininkų iš 19. „Tikėjausi tikrai daugiau“, – prisipažino J.Kazlauskas ir prasitarė, kad rinktinėje nebus ir Darjušo Lavrinovičiaus, kuriam kelią į Rio užkirto sveikatos problemos.
Jonas Kazlauskas
Jonas Kazlauskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Paprastai kviesdavau po 18 žaidėjų. Bet kadangi informacija buvo tokia, kad kažkas turi sveikatos, kažkas – asmeninių problemų, teko praplėsti ratą iki 20 pavardžių. Jau žinome, kad dviejų žaidėjų tikrai nebus – Artūro Gudaičio ir šiandien po medicininio patikrinimo nebebus Darjušo Lavrinovičiaus. Jis ir pats norėjo, ir mes, bet galvojome, kad reabilitacija bus trumpesnė. Tačiau yra kaip yra.

Šiemet yra daugiau jaunimo ir namuose pirmąsias rungtynes planavome su Tunisu ir Naująja Zelandija, kad pamatytume artimiausią rezervą. Kaip jie atrodo. O toliau dirbsime su visais“, – spaudos konferencijoje sakė J.Kazlauskas.

Išretėjusios rinktinės gretos jaukia ir J.Kazlausko planus. Tačiau jis supranta, kad žaidėjai nekontroliuoja traumų ar užsitęsusio sezono.

„Pirmas 2-3 dienas planą teks pakoreguoti. Turime, ką turime. Neturime teisės skųstis. Reikia tik dirbti“, – teigė J.Kazlauskas.

– Ar Donatas Motiejūnas žais rinktinėje?

– Nenoriu prisikarksėti. Situacija nėra vienareikšmiška. Kai kas paaiškės artimiausiomis dienomis. Laukia eilė pokalbių. Visaip gali nutikti. Kol jis nepasakė „ne“, mes tikimės jo rinktinėje.

– Kada stovykloje turėsite visą komandą?

– Ilgiausiai turbūt teks laukti Jono Mačiulio (kaunasi Ispanijos lygos finale). Jis prisijungtų nuo stovyklos Kaune (nuo liepos 6 d.). Valančiūnas greičiausiai prisijungs anksčiau. Domanto Sabonio likimas priklausys nuo naujokų biržos. Jis norėtų prisijungti prie komandos, bet kiek klubas jį užlaikys, dar neaišku. Tai dalykai, kurie priklauso ne nuo mūsų ir ne nuo žaidėjo.

Birželio 29 dieną turėtų prisijungti Jankūnas su Kalniečiu, trečiadienį – Mindaugas Kuzminskas. Netikėtai jis išvyko į JAV ir pasirodė kai kurioms NBA komandoms.

– Rinktinėje gerokai daugiau gynėjų grandies žaidėjų. Čia jų poreikis didesnis dėl nežinios už Manto Kalniečio nugaros?

– Na, aukštaūgių gali būti mažoka. Bet gynėjai visada kelia daug klausimų. Kas jį pavaduos, kas nukonkuruos... Per tą laiką buvo įvairių bandymų. Buvo daug nepasiteisinusių dalykų. Tai veikia komandą ir stiprius žaidėjus, kuriuos turime. Dėl to galbūt ir norėsiu su naujais žaidėjais daugiau pakalbėti, ko iš jų tikiuosi. Bet kelias atviras visiems.

– Liepos 19-ąją išvyksite iš Lietuvos ir iki Rio namo nebegrįšite. Ar iki išvykos į Ispaniją sužinosime galutinį dvyliktuką?

– Apie tai kalbėti dar anksti. Į Braziliją gali tekti skristi su daugiau kandidatų ir kažko atsisakyti tik prieš pat olimpiadą.

Rinktinės kandidatai

Pozicija Žaidėjas
Įžaidėjai: Mantas Kalnietis, Mindaugas Girdžiūnas, Adas Juškevičius, Vaidas Kariniauskas
Atakuojantys gynėjai: Renaldas Seibutis, Artūras Milaknis, Rokas Giedraitis
Lengvieji krašto puolėjai: Jonas Mačiulis, Mindaugas Kuzminskas, Edgaras Ulanovas, Deividas Gailius, Marius Grigonis
Sunkieji krašto puolėjai: Paulius Jankūnas, Domantas Sabonis, Donatas Motiejūnas
Vidurio puolėjai: Jonas Valančiūnas, Antanas Kavaliauskas, Robertas Javtokas
Rinktinės stovyklos
Data Miestas
Birželio 20–liepos 5 d. Palanga
Liepos 6–18 d. Kaunas
Liepos 19–22 d. Madridas
Liepos 23–27 d. Buenos Airės
Liepos 28–rugpjūčio 2 d. San Paulas
Rugpjūčio 3 d. Rio de Žaneiras

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius