Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 16

Jonas Mačiulis jau davė atsakymą Dainiui Adomaičiui dėl Lietuvos rinktinės

Devynias vasaras Lietuvos vyrų krepšinio rinktinėje sužaidęs Jonas Mačiulis nesirengia sustoti. Madrido „Real“ puolėjas jau yra nutaręs – jei traumos nepakiš kojos, ir dešimta vasara prabėgs vilkint marškinėlius su užrašu „Lietuva“.
Jonas Mačiulis
Jonas Mačiulis / Alfredo Pliadžio nuotr.

Su treneriu jau aptarė žaidimą rinktinėje

Nuo 2007 metų, kai tiesiai iš universiados pirmą kartą atvyko į mūsų šalies vyrų krepšinio rinktinę, J.Mačiulis tik sykį praleido svarbias pirmenybes.

Lygiai prieš šešerius metus jam trūko dešinio kelio kryžminis raištis, nutraukęs ir galimybę žaisti 2011 metų Europos pirmenybėse Lietuvoje.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Jonas Mačiulis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Jonas Mačiulis

Visas kitas vasaras J.Mačiulis apsivilkdavo žalius marškinėlius, nors rungtynių skaičius elitiniame Europos krepšinyje vis augo, o atostogos – trumpėjo.

Šį sezoną 32 metų kaunietis ilgai neskubėjo apsispręsti – po neišpildžiusių vilčių olimpinių žaidynių rudenį net labiau atrodė, kad jis rengiasi pasakyti „ne“. Paskui jis kalbėjo apie tai, jog išmintingiausia būtų sprendimą priimti po Madrido „Real“ sezono finišo.

Tačiau galiausiai J.Mačiulis nusprendė nelaukti.

Su Dainiumi kalbėjome, atrodo, kad viską aptarėme. Turėčiau atvažiuoti

„Su Dainiumi kalbėjome, atrodo, kad viską aptarėme. Turėčiau atvažiuoti, – apie pažadą Lietuvos rinktinės treneriui Dainiui Adomaičiui papasakojo J.Mačiulis. – Iki klubinio sezono pabaigos liko mėnuo su trupučiu. Visiškai užtikrintas niekada negaliu būti dėl traumų tikimybės, bet esame sutarę, kad turėčiau atvažiuoti į stovyklą.

Lyg ir mačiau, kad esu sąraše. Vadinasi, susitarsime“.

Apie kandidatų sąrašą buvo girdėjęs

Toks susitarimas turėtų pradžiuginti D.Adomaitį, kuris pirmą kartą renka Lietuvos rinktinės sudėtį.

Tereikia prisiminti, ką J.Mačiulis išdarinėjo per praėjusį Europos čempionatą, ypač per aštuntfinalį su Gruzija (34 taškai) ir ketvirtfinalį su Italija (19 taškų, 10 atkovotų kamuolių), kai Jono Kazlausko treniruojami lietuviai nužygiavo iki sidabro pakylos.

Jono Mačiulio memai
Jono Mačiulio memai

Iki šių metų Europos čempionato, kuris Lietuvos krepšininkams prasidės rugpjūčio 31 dieną Tel Avive, liko daugiau nei trys mėnesiai, ir rinktinės sudėtis dar nėra aiški.

Naujasis nacionalinės komandos treneris D.Adomaitis praėjusią savaitę paskelbė išplėstinį kandidatų sąrašą, įtraukęs 31 žaidėją. Toks ilgas sąrašas rinktinės senbūvio J.Mačiulio nenustebino.

„Iš dangaus nukritusių pavardžių ten tikrai nėra, – kalbėjo J.Mačiulis. – Buvau bendravęs su D.Adomaičiu ir jis buvo minėjęs, kad tarp kandidatų bus daug jaunimo.

Liaudiškai sakant, jaunimą reikia apšaudyti, kad jauni žaidėjai priprastų prie Lietuvos rinktinei keliamos atsakomybės.

Laukia atranka į pasaulio pirmenybes (2019 metų pasaulio čempionato atrankos varžybos prasidės šių metų lapkritį, – aut.) – gali būti, kad ateityje reikės didesnės žaidėjų rotacijos. Juk iš NBA niekas neatvažiuos – vadinasi, reikės kažkam pakeisti bent jau keturis žaidėjus. Dar traumos, kitos priežastys ir, žiūrėk reikės pakeisti daugiau žaidėjų. Rinktinės vadovas ir treneris tiesiog numato porą žingsnių į priekį.

Liaudiškai sakant, jaunimą reikia apšaudyti, kad jauni žaidėjai priprastų prie Lietuvos rinktinei keliamos atsakomybės – jiems reikia įdiegti žinią, kokia tai svarbi komanda.

Kita vertus, treneris sudaro žaidėjų sąrašą, o mes – žaidėjai – į tai nesikišame. Nesame kokie serbai, kad komentuotume ar priekaištautume. Žinoma, kad sekame informaciją, domimės, kas bus komandos draugais, ir toliau viskas – kada reikės žaisti, imsime ir žaisime“.

„Klaustukai“ rūpi ir Jonui Mačiuliui

Praėjusią savaitę per spaudos konferenciją D.Adomaitis pripažino, jog ne visi pretendentų sąraše esantys krepšininkai yra galutinai apsisprendę dėl žaidimo Lietuvos rinktinėje.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jonas Mačiulis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jonas Mačiulis

Keli patyrę žaidėjai, tokie kaip Paulius Jankūnas, atsakymus yra nukėlę sezono pabaigai. Donato Motiejūno pasiryžimą žaisti Lietuvos rinktinėje gali atvėsinti kontrakto reikalai, ypač, jei derybos su NBA klubais vėl užsitęs.

„Tie „klaustukai“ rūpi ir man. Aš pats juos žinau, tačiau spręsti turės tie žaidėjai, – sakė J.Mačiulis. – Tarpusavyje mes pasikalbame, bet tegu sprendžia treneris ir tie žaidėjai, ar jie atvažiuos į rinktinę“.

Šiais žodžiais J.Mačiulis dar kartą patvirtina, jog ties jo pavarde kandidatų sąraše rašyti „klaustuką“ būtų neteisinga. Labiau tiktų šauktukas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius