-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 03

Jonas Mačiulis: „Yra dalykų, kurie privalo būti išpildyti“

Pirmą kontrolinių rungtynių ciklo dvikovą prieš Ispanijos rinktinę starto penkete pradėjęs Jonas Mačiulis įskraidino dvi tolimas bombas, tačiau antroje mačo dalyje ant parketo nebepasirodė. Lietuvos rinktinės senbuvis puikiai žino ir supranta, kad Dainius Adomaitis dar yra ieškojimų kelyje, o dalindamasis mintimis pasidžiaugė vėl galėdamas žaisti krepšinį.
Jonas Mačiulis
Jonas Mačiulis / nuotr. krepsinionamai.lt

Lengvojo ir sunkio krašto pozicijose galintis žaisti puolėjas rungtyniavo 13 minučių, per kurias pelnė 6 taškus ir atkovojo 4 kamuolius.

„Tiek ispanai, tiek mes dar nebuvome stipriausios sudėties. Aišku, visas varžybas norėtųsi laimėti, bet buvo daug eksperimentų, keitimų ir derinių, kuriuos treneriai norėjo išbandyti.

Žinoma, yra dalykų, kurie privalo būti išpildyti prie bet kurių situacijų – tai atkovoti kamuoliai po savo krepšiu ir geresnė gynyba“, – dėstė rinktinės veteranas.

nuotr. krepsinionamai.lt/Jonas Mačiulis
nuotr. krepsinionamai.lt/Jonas Mačiulis

Po kovo mėnesį patirtos alkūnės traumos – ne tik lūžusio kaulo, bet ir plyšusių dviejų sausgyslių, J.Mačiulio dalyvavimas pasaulio čempionate kabojo „po klaustuku“. Suspėjęs išsigydyti traumą ir prie rinktinės prisijungti nuo pat pasirengimo stovyklos pradžios, lietuvis džiaugiasi ir vėl galėdamas laisvai žaisti krepšinį.

„Man viskas gerai – tiek treniruotėse, tiek ir visur kitur. Nežinau kaip atrodo iš šono (juokiasi), bet jausmas tikrai geras vėl išbėgti į aikštelę ir žaisti.

Nereaguoja. Jei reaguotų, manęs čia nebūtų“, – į klausimą apie susižeistos alkūnės reakciją į kontaktą plačiai šypsodamasis atsakė Mačiulis.

VIDEO: Jonas Mačiulis: „Smagu vėl žaisti krepšinį“

Jei Jonas Mačiulis dėl savo vietos rinktinėje beveik yra tikras, tai Martinui Gebenui ir Eimantui Bendžiui, kurie sutiko pasidalinti savo mintimis po rungtynių, kiekvienas susitikimas yra tarsi išlikimas.

„Kovingos varžybos. Trūksta susižaidimo, komunikacijos gynyboje. Manau, kad tai mums bus gera pamoka“, – dvikovą reziumavo Kauno „Žalgiryje“ debiutuosiantis aukštaūgis.

Martinui Gebenui jau nuo pat pirmosios rungtynių minutės teko stumdytis su NBA lygoje rungtyniaujančiu Willy Hernangomezu.

Nors duodamas interviu Dainius Adomaitis blogu žodžiu nepaminėjo naudingiausio LKL reguliariojo sezono krepšininko, pats M.Gebenas išliko savikritiškas.

nuotr. krepsinionamai.lt/Martinas Gebenas
nuotr. krepsinionamai.lt/Martinas Gebenas

„Tikrai galėjau pasirodyti geriau. Jų priekinė linija žaidė tvirčiau ir užtikrinčiau, o galiausiai tą parodė rezultatas“, – žodžių į vatą nevyniojo centras.

„Daugiausia pasireiškė patirties stoka – visi oponentai jau žaidė rinktinėje, žaidė aukščiausiose lygose visame pasaulyje. O visa kita, manau, gali ateiti su laiku“, – paklaustas apie didžiausią savo problemą žaidžiant prieš galingą varžovų priekinę liniją išskyrė Gebenas.

Martinas Gebenas (9 tšk.) pagal rezultatyvumą nusileido tik Lukui Lekavičiui (10 tšk.).

VIDEO: Martinas Geben: „Tai bus gera pamoka“

Vienas patikimiausių Vilniaus „Ryto“ snaiperių – Eimantas Bendžius, šįkart šaudė tuščiais šoviniais ir per 16 žaidimo minučių pataikė tik vieną metimą iš aštuonių.

Ne vienerius metus Ispanijoje praleidęs puolėjas taip pat akcentavo klaidas, padarytas antrajame kėlinyje. Pasak krepšininko, būtent jos leido varžovams pagauti tą ispanišką žaidimo ritmą.

„Pirmiausia, išeinant į tokias rungtynes reikia tikėti, kad galime laimėti. Pirmajame kėlinyje pildėme tai, ko iš mūsų ir norėjo treneriai, tačiau antrajame kėlinyje padarėme septynias klaidas, o ispanai pagavo žaidimo ritmą.

Su ispanais taip jau yra – kuomet jie pagauna ritmą, pelno daug lengvų taškų ir susikuria persvarą. Antra pusė – tik penkios klaidos, išlaikytas neblogas ritmas, tačiau, kai galėjome persverti rezultatą, nepataikėme laisvų metimų“, – teigė Bendžius.

VIDEO: Eimantas Bendžius: „Išeinant į tokias rungtynes reikia tikėti, kad galime laimėti“

Jau sekmadienį Lietuvos rinktinė žais antrąsias draugiškas rungtynes – Klaipėdoje lietuviai egzaminuos Suomijos krepšininkus. Rungtynių pradžia – 19:30.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius