-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 02

Jonas Valančiūnas į trenerio norą pasispardyti nesivėlė: „Nešnekame prieš faktą“

Jonas Valančiūnas turės progą Kinijoje parodyti Nickui Nurse'ui, ko šis išmokė per daug metų treniruočių Toronte ir vizitą Lietuvoje. Bet tegu kalba darbai, o ne žodžiai, – tokį kelią rinkosi Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas prieš itin svarbų pasaulio čempionato mūšį su Kanada antradienį Kinijoje.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Be abejonės, aš jį myliu, bet rytoj bandysiu išspardyti jam užpakalį“, – juokėsi Kanados rinktinės treneris N.Nurse'as rungtynių su Lietuva išvakarėse.

J.Valančiūnas su „Toronto Raptors“ treneriu fechtuotis pareiškimais net neketino.

Po treniruotės antradienį Donguano arenoje Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas pareiškė, kad antradienį vakare po mačo bus aiškiau matyti, kas kam įspyrė.

„Tai ne santūrumas – tiesiog mes nešnekame prieš faktą. Svarbiausia pasiekti pergalę. Nežiūrime, tam ar kitam žaidėjui išspardyti subinę. Norime pasiekti pergalę kaip komanda“, – sakė J.Valančiūnas.

VIDEO: J.Valančiūnas: nežiūrime, tam ar kitam žaidėjui išspardyti subinę

Jo darbiniai santykiai su N.Nurse'u buvo išskirtiniai, nes dar dirbdamas trenerio Dwane'o Casey asistentu „Raptors“ klube amerikietis buvo atsakingas ir už asmeninį J.Valančiūno žaidimą, lietuvio krepšinio ribų praplėtimą.

N.Nurse'as keliavo pas J.Valančiūną į Lietuvą vasarą, kad padėtų jam tobulėti ir tapti dar geresniu krepšininku. Paklaustas apie požiūrį į amerikietį – labiau bičiulį ar labiau trenerį, Lietuvos rinktinės lyderis susimąstė.

„Hm, geras klausimas. Jis – jis draugas, ir treneris, – sakė J.Valančiūnas. – Buvome susitikę ir čia. Bendravome, kalbėjome. Šnekame apie viską, apie gyvenimą. Tiesiog kaip kam sekasi.“

VIDEO: Kanados trenerio prisiminimai: apie darbo pokalbį su Šaru ir J.Valančiūno išskirtinumą

51 metų krepšinio klajoklis yra dirbęs treneriu trylikoje skirtingų komandų keturiose valstybėse – JAV, Anglijoje, Belgijoje, Kanadoje per 30 pastarųjų metų. Jam yra tekę vadovauti ir Anglijos ekipai „Brighton Bears“, kuris 2004 metais netikėtai įveikė Vilniaus „Rytą“, kurio vienu lyderiu buvo dabartinis Lietuvos rinktinės trenerio asistentas Ramūnas Šiškauskas.

Kuo N.Nurse'as išskirtinis, kad iš Europos klubų klajoklio virto NBA čempionų treneriu?

„Geras strategas, – atsakė J.Valančiūnas. – Buvo laiku ir vietoje. Geri žaidėjai. Viskas susidėjo į krūvą ir jis įrodė, kad gali būti toks treneris.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Nickas Nurse'as
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Nickas Nurse'as

Kanados rinktinėje J.Valančiūnas sutiks dar vieną gerai pažįstamą veidą – prie klevo lapo šalies komandos prieš pat pasaulio čempionatą prisidėjęs Corey Josephas yra žaidęs drauge du sezonus „Toronto Raptors“. Praėjusį sezoną šis 28 metų įžaidėjas atstovavo „Indiana Pacers“ (rinko po 6,5 taško, 3,9 perdavimo), o dabar yra sudaręs sutartį su „Sacramento Kings“.

„Žiūrėjome vakarykščias rungtynes su Australija. Analizavome juos. Žaidžia gerai. Gal vėliau prisidėjęs, gal nėra geriausios sportinės formos, kokios jis gali būti, bet vis tiek yra vienas pagrindinių žaidėjų, kuris duoda jiems labai daug – moka surinkti „pigių“ taškų, surengti greitų atakų, pasižymi geru metimu – tai geras žaidėjas“, – apie C.Josephą kalbėjo J.Valančiūnas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Cory Josephas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Cory Josephas

C.Josephas yra vienas iš dviejų NBA žaidėjų Kanados rinktinėje drauge su Khemu Birchu, kuris yra žaidęs Pirėjo „Olympiakos“, o praėjusį sezoną pelnė po 4,8 taško ir atkovojo po 3,8 kamuolio „Orlando Magic“ klube.

Iš penkiolikos NBA žaidėjų Kanados rinktinė į pasaulio čempionatą atsivežė tik du, o kitų dauguma yra iš Europos komandų.

„Čia jau jų bėdos. Mums reikia laimėti prieš kiekvieną komandą, – kad ir ką atsivežė, vis tiek turi daug pajėgių žaidėjų, kurie gali gerai sužaisti, – pabrėžė J.Valančiūnas. – Nežiūrime, ar tai NBA žvaigždės, ar Europos žaidėjai. Vis tiek geri krepšininkai. Bus sunki kova.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius