-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 15

Jonas Valančiūnas išbandė moderniausią NBA aikštelę Vilniuje

Birželio 14 dieną, sekmadienį, Vilniaus Šeškinės vidurinės mokyklos kieme dėka Kazickų fondo socialinės programos „Krepšinio galia“, kurią Lietuvoje vykdo Sostinės krepšinio mokykla, buvo atidaryta moderniausia lauko aikštelė mieste.
Vilniuje atidaryta NBA krepšinio aikštelė
Vilniuje atidaryta NBA krepšinio aikštelė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Renovuotos NBA aikštelės atidaryme apsilankė „Toronto Raptors“ klube žaidžiantis lietuvis krepšininkas Jonas Valančiūnas, Kazickų fondo (KFF) atstovai, Vilniaus vicemeras Linas Kvedaravičius, buvęs garsus krepšininkas Valdemaras Chomičius, NBA atstovas Nealas Meyersas, Lietuvos krepšinio federacijos renginių ir sporto direktorius Tomas Rimkus.

VIDEO: Reportažas

Buvęs krepšininkas Valdemaras Chomičius simboliniu metimu atidaręs krepšinio aikštelę vaikams, atvykusiems iš socialinės rizikos šeimų, tarė: „Labai malonu, kad mūsų čia susirinko tiek daug. Mes visi pirmiausia pradėjome žaisti gatvės krepšinį savo kiemuose. Džiaugiuosi, kad jūs domitės sportu ir krepšiniu, tai mūsų antra religija. Manau, kuo daugiau jūsų ateis į krepšinį, tuo daugiau mes turėsime žvaigždžių ir mes stengsimės, kad jūs galėtumėte paliesti tas žvaigždes ir po to tapti lygiai tokiais pačais“.

Pirmiesiems naują aikštelę išbandyti ir draugiškas rungtynes sužaisti galimybė buvo suteikta neįgaliųjų sporto klubams. Kiek vėliau vaikams, su kuriais dirba projektas „Krepšinio galia“, buvo suorganizuotas estafečių ir komandų prisistatymų turnyras, jaunuoliams treniruotę surengė NBA atstovas Nealas Meyersas.

Nacionalinės krepšinio lygos atstovas Nealas Meyrsas džiaugdamasis švente sakė: „NBA vardu norėčiau pasakyti, kad man didžiulė garbė būti šiandien čia, šioje rekonstruotoje krepšinio aikštelėje. NBA organizuojama programa „NBA cares“ rūpinasi ir bendradarbiauja kartu su Kazickų šeimos fondu ir su organizacija „America foundation“. Tai ką daro „Krepšinio galia“ organizacijos atstovai yra nepakartojama. Aš taip pat norėčiau padėkoti visiems vaikams, kurie dalyvauja šioje programoje, jūs esate tas šaltinis, kuris užveda trenerius ir leidžia vystyti krepšinį visoje Lietuvoje. Man yra didžiulė garbė čia dalyvauti“.

Moderniausios lauko krepšinio aikštelės atidarymo renginyje taip pat apsilankęs krepšininkas Jonas Valančiūnas apdovanojo beveik 200 vaikų iš socialinės rizikos šeimų už komandines estafetes bei originalius komandų prisistatymus.

„Raptors“ klube žaidžiančiam krepšininkui teko ne tik pabendrauti su jaunaisiais sportininkais, bet ir išbandyti naująją aikštelę. J.Valančiūnui iššūkį metė vienas iš  Kazickų fondo atstovų – Peteris Kazickas. Šioje dvikovoje vyrai mėtė baudos metimus, tačiau nuo pat pradžios NBA aikštelės krepšinio tinklelis buvo paklusnesnis krepšininkui ir J.Valančiūnas triuškinančiai palaužė savo oponentą.

Šeškinės vidurinės mokyklos kieme renovuota aikštelė buvo viena iš projekto „Krepšinio galia“ dalių, šiuo metu projekto organizatoriai jau yra surengę 104 treniruotes dvylikoje vaikų dienos centrų.

Projekto „Krepšinio galia“ metu vaikai treniruočių ir pokalbių pagrindu yra mokomi atpažinti rizikingas situacijas, jų išvengti ir kreiptis pagalbos, ugdyti pasitikėjimą, pagarbą, sugebėjimą spręsti konfliktus, vaikams skiepijamos žmogiškosios vertybės.

Aikštelės remonto darbai kainavo beveik 30 tūkstančių eurų. Šias lėšas skyrė Kazickų paramos fondas (KFF), NBA, Lietuvos krepšinio federacija ir Vilniaus miesto savivaldybė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius