-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 09 19

Jono Kazlausko ateitis Lietuvos rinktinėje – vis dar su klaustuku

Savaitgalį Lietuvos rinktinė sužinojo visus potencialius varžovus 2017-ųjų Europos čempionate. Bet kas būsimiems mūšiams ruoš nacionalinę komandą, dar nežinia. Lietuvos krepšinio federacija dar neskuba, bet derybas su Jonu Kazlausku arba potencialiu nauju rinktinės treneriu paskubins du terminai.
Jonas Kazlauskas
Jonas Kazlauskas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas rugsėjo 2-ąją minėjo, kad per porą savaičių federacija su J.Kazlausku ketina aptarti bendradarbiavimą ateityje.

Pokalbiai buvo, tačiau sprendimas dar nepriimtas – Jonas Kazlauskas dar neatsisveikina, bet taip pat kol kas ir neplanuoja dar keturių sunkių vasarų su Lietuvos rinktine.

„Skubėti dar nėra kur. Juolab, kai sprendimas toks atsakingas. O tas dviejų savaičių terminas galbūt tiesiog netyčia išsprūdo“, – 24sek teigė LKF viešųjų ryšių ir rinkodaros direktorius Linas Kunigėlis.

24sek žiniomis, rimtos derybos su kitais potencialiais kandidatais perimti Lietuvos rinktinės vairą dar nevyksta. O ir LKF niekada neslėpė tikslo išsaugoti J.Kazlauską nacionalinėje komandoje bei džiaugėsi pastarųjų ketverių metų pasiekimais.

J.Kazlausko darbo vaisiai rinktinėje
2013-ųjų Europos čempionatas Sidabras
2014-ųjų pasaulio čempionatas 4 vieta
2015-ųjų Europos čempionatas Sidabras
Rio olimpinės žaidynės 7 vieta

LKF dar gali sau leisti neforsuoti įvykių, tačiau suskubti netrukus privers du terminai. Spalio 25-ąją vyks posėdis, kuriame Lietuvos krepšinio federacija turėtų patvirtinti ne tik vyrų rinktinės, bet ir jaunimo komandų trenerius.

Būtent už visos Lietuvos krepšinio piramidės struktūrą atsakingas yra J.Kazlauskas. Nors olimpinis ketverių metų ciklas užsidarė, pagal sutartį ir įsipareigojimus, J.Kazlauskas vis dar darbuojasi LKF.

Lietuvos rinktinės vyr. treneris yra atsakingas už jaunimo rinktinių darbo strategiją ir jų trenerius. J.Kazlauskas su jais derina jaunųjų krepšininkų vystymo viziją. Tai – savotiškas jaunosios kartos paruošimas vyrų rinktinei.

Tuo tarpu lapkričio 22-ąją vyks Europos čempionato burtų traukimo ceremonija, po kurios nacionalinė komanda turės galutinai susidėlioti būsimų draugiškų rungtynių maratoną ir pasiruošimo stovyklas.

Derybos turėtų rimčiau pasistūmėti į priekį maždaug rugsėjo pabaigoje-spalio pradžioje.

2017-ųjų Europos čempionatas
Rengia: Turkija, Suomija, Izraelis ir Rumunija
Dalyviai: Ispanija, Lietuva, Prancūzija, Serbija, Graikija, Italija, Čekija, Latvija, Kroatija, Islandija, Vokietija, Lenkija, Gruzija, Ukraina, Didžioji Britanija, Rusija, Vengrija, Slovėnija, Juodkalnija, Belgija, Turkija, Rumunija, Suomija ir Izraelis.
Burtai: Lapkričio 22 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius