-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 24

Jono Kazlausko įpėdiniai: kas treniruos Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę?

Vyriausiasis Lietuvos krepšinio rinktinės treneris Jonas Kazlauskas antradienį sugrįžo į Lietuvą ir paskelbė apie savo pasitraukimą iš pareigų. Nors LKF dar bandys strategą perkalbėti, tačiau greičiausiai to jiems padaryti nepavyks, o netrukus prasidės ir naujojo trenerio paieškos. Kviečiame pasvarstyti: kas galėtų perimti mūsų šalies rinktinės vairą artėjančiame ketverių metų olimpiniame cikle?
Gintaras Krapikas, Šarūnas Jasikevičius, Rimas Kurtinaitis
Gintaras Krapikas, Šarūnas Jasikevičius, Rimas Kurtinaitis

Realiausias kandidatas – Rimas Kurtinaitis

R.Kurtinaitis yra ne kartą minėjęs, kad neketina vienu metu treniruoti klubo bei rinktinės. Lietuvis šią vasarą pasirašė vienerių metų sutartį su Italijos „Pallacanestro Cantù“ ekipa ir turi galimybę 2017-ųjų vasarą šį kontraktą pratęsti dar metams.

Tačiau tai yra labai mažai tikėtina, nes ši Italijos komanda artėjančiais metais nerungtyniaus Eurolygoje ir vargu ar į ją paklius netolimoje ateityje.

Tai reiškia, kad R.Kurtinaitis galėtų atsilaisvinti jau kitą vasarą, tačiau nėra žinoma, ar jis pats norėtų imtis Lietuvos rinktinės generolo darbo. Gebėjimas motyvuoti ir išspausti iš savo žaidėjų maksimumą galėtų būti tai, ko dabar labiausiai reikia Lietuvos rinktinei.

Realūs variantai: Darius Maskoliūnas bei Dainius Adomaitis

Vytauto Dranginio nuotr./Darius Maskoliūnas
Vytauto Dranginio nuotr./Darius Maskoliūnas

Perspektyvūs bei labai jauni Lietuvos rinktinės kandidatai. D.Maskoliūnui šiuo metu yra 45-eri, o D.Adomaičiui 42 metai, tačiau Kęstutis Kemzūra pradėjo vadovauti rinktinei, kai jam buvo vos 39-eri.

D.Maskoliūnas yra realesnis kandidatas, nes turi daugiau patirties vyriausiojo trenerio pareigose, o Lietuvos vyrų krepšinio rinktinėje jau ne vienerius metus dirba asistentu.

Jis vyriausiuoju treneriu dirbo Vilniaus „Lietuvos ryto“, Kauno „Žalgirio“ bei Lenkijos klubuose, o šiuo metu Kaune dirba asistentu.

D.Adomaitis vyriausiuoju komandos treneriu darbavosi vos trejus metus, tačiau šiemet su Klaipėdos „Neptūnu“ sugebėjo patekti į LKL finalą. Uostamiesčio strategas 2015 metais taip pat buvo ir Lietuvos studentų rinktinės vyriausiuoju treneriu.

Sunku pasakyti, kurio stratego žaidimo filosofija labiau tiktų nacionalinei rinktinei, tačiau D.Maskoliūnas jau pažįsta rinktinės virtuvę, o D.Adomaitis jau yra dirbęs su jaunais šalies krepšininkais.

Galimas variantas – Gintaras Krapikas

Vytauto Dranginio nuotr./Gintaras Krapikas
Vytauto Dranginio nuotr./Gintaras Krapikas

G.Krapikas Lietuvos vyrų krepšinio rinktinėje asistentu dirba jau daugelį metų, todėl gali sulaukti ir savojo šanso. Jo galimybes padidina tai, kad jis šiuo metu neturi komandos, todėl savo darbą galėtų pradėti tuojau pat.

Didžiąją savo karjeros dalį jis praleido būdamas vyriausiojo trenerio asistentu, tačiau kelis sezonus dirbo ir vyriausiuoju treneriu.

Visgi jo galimybės treniruoti Lietuvos vyrų rinktinę yra labai mažos, tačiau jo kandidatūra vis tiek gali būti apsvarstyta. Pagrindiniu savo komandos vedliu į pergales jis buvo labai trumpą laiką, o šioms pareigoms jam gali pritrūkti lyderio savybių.

„Va bank“ kandidatas – Šarūnas Jasikevičius

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Š.Jasikevičius vyriausiuoju Kauno „Žalgirio“ treneriu prabuvo vos pusmetį, todėl jo galimybės užimti šį postą Lietuvos rinktinėje yra labai menkos. Žinoma, tai vienas perspektyviausių mūsų šalies strategų, kuris rungtyniavo šalia ne vieno garsaus trenerio, tačiau apie realesnes jo galimybes perimti rinktinės vairą galėsime kalbėti nebent po Tokijo olimpinių žaidynių.

Legendinis Lietuvos įžaidėjas turi labai daug aistros šiam sportui, tačiau jam dar reikėtų padirbėti su savo emocijų kontroliavimu rungtynių metu. Žinoma, tai gali kaip reikiant užvesti komandą, tačiau dažnai tai gali pridaryti daug žalos.

Kitą vertus, daugelis jaunų rinktinės žaidėjų klausys Š.Jasikevičiaus patarimų ir jis bus jiems autoritetas.

Gal tai yra vienintelis būdas išauginti mūsų šaliai dar vieną patikimą įžaidėją?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius