Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 21

Jono Valančiūno ir Domanto Sabonio skaičiai patinka rinktinės štabui

Šešerios rungtynės ir 4 valandos repeticijų, bet tik 27 minutės su bokštais, kurie laikomi didžiausia nacionalinės komandos jėga. Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis kol kas nedaug žaidžia kartu pasiruošimo pasaulio čempionatui cikle, bet rinktinės treneris Dainius Adomaitis neabejoja, jog šis duetas bus dar ryškus artimiausiomis savaitėmis.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Šį pasiruošimo ciklą Jono Valančiūno ir Domanto Sabonio duetą kol kas ardo teisėjų švilpukai, strateginiai eksperimentai ir traumos, kokią Suomijoje patyrė pagrindinis vidurio puolėjas.

J.Valančiūnas dėl gydytojų rekomendacijos praleido pastarąjį susitikimą su Rusijos krepšininkais, kurį mūsiškiai laimėjo 88:72.

Tiesa, kaip žurnalistams prieš išvyką į Seulą pasakojo Dainius Adomaitis, JV ir norėjo, ir galėjo žaisti, bet gydytojai norėjo nerizikuoti ir patausojo nacionalinės komandos lyderį.

VIDEO: „Rinktinė 2019“ su legenda: Š.Marčiulionis atvirai apie rinktinę ir gąsdinančias tendencijas

J.Valančiūnas, kaip ir kiti rinktinės vyrai, treniruotėse prakaituoja prisisegęs specialius matuoklius, kurie personalui parodo, koks krepšininkų darbingumas ir bendra fizinė forma. Pagal tai vėliau žaidėjams skirstomas ir krūvis rungtynėse.

O jis turėtų vis didėti.

Per tas 27 minutes, kurias per šešis draugiškus mačus drauge aikštėje praleido J.Valančiūnas ir D.Sabonis, Lietuvos rinktinė įmetė 27 taškais daugiau nei priešininkai.

Nacionalinės komandos trenerių štabas registruoja šiuos skaičius ir tik pagrindžia teoriją, kad žaidimas su šiais dviem bokštais yra efektyvus.

„Asistentai viską skaičiuoja. Žiūrime, koks yra mūsų pliusas, kur galime išnaudoti, kur atakuoti. Tie skaičiai gan neblogi. Manau, kad juos naudosime daugiau“, – tikino D.Adomaitis.

45-erių specialistas pabrėžė, kad planavo dar daugiau naudoti abu NBA atstovus, tik kortas maišė aplinkybės.

„Su serbais labai norėjosi pasibandyti kitokius penketus rungtynių metu ir rungtynių pabaigoje. Planavome daugiau juos išnaudoti su rusais, bet gaila, kad nepavyko, – apgailestavo strategas. – Tiesiog yra varžovas, rungtynių planas ir situacija, kuri diktuoja skaičius.“

VIDEO: „Ginčas“ dėl pasaulio čempionato Kinijoje prestižo

J.Valančiūnas kol kas žaidė visai nedaug. Per trejas rungtynes jis gaudavo pasireikšti po 19 minučių, per kurias spėdavo pasižymėti vid. 13,7 taško, 6 atkovotais kamuoliais ir 1 bloku.

Panašiai efektyvus ir Domantas Sabonis, per 22,8 minutės įmetantis vid. 12,8 taško, sugriebiantis 5,4 kamuolio, atliekantis 1,6 rezultatyvaus perdavimo ir blokuodamas po 1 metimą.

„Manau, kiekvieną treniruotę žaidimas gerėja. Liko tik kelios rungtynės pasiruošimui, todėl išsibandysime ir būsime pasiruošę“, – įsitikinęs D.Sabonis.

„Indiana Pacers“ žaidėjas neskaičiuoja, kiek minučių kartu jie galėtų praleisti aikštėje jau pasaulio čempionato kovų ringe Kinijoje. D.Saboniui svarbiausia ne judviejų susižaidimas su JV, bet tai, kas geriausia ir efektyviausia komandai.

„Su Jonu viskas labai gerai. Mums gerai ir gynyboje, ir puolime, kur abu žaidžiame ant ūso. Mes abu norime laimėti, todėl mums nesvarbu, su kuo žaisti. Yra komanda ir visa komanda dirba kartu“, – akcentavo D.Sabonis.

VIDEO: Linksmas duetas: V.Šeškus ir D.Motiejūnas apie snaiperius, rinktinės žaidimą ir iššūkius

Centras jaučia jam ir J.Valančiūnui sutelktą varžovų gynybos dėmesį, todėl dažnai ieško pagalbos prie tritaškio linijos. Ten kol kas geriausiai jaučiasi Marius Grigonis, renkantis po 13 taškų per rungtynes.

„Manau, kad mes visi plius minus žinome savo vaidmenį, – teigė M.Kuzminskas, atstovaujantis rinktinės perimetro žaidėjus. – Ne kartą sakiau, kad mūsų jėga yra du bokštai ir juos reikia išnaudoti labiausiai. O jeigu juos kažkas galės sustabdyti, reikės prisijungti ir kitiems.“

Galbūt daugiau aikštėje juodu išvysime Pietų Korėjoje. Rugpjūčio 24, 25 ir 27 d. lietuviai sužais trejas kontrolines rungtynes su Pietų Korėja, Angola ir Čekija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius