Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 23

K.Lavrinovičius apie paskutinį rinktinės testą: „Tai komandos, kurios tikrai kovos“

Jau šį savaitgalį Lietuvos nacionalinė krepšinio komanda pradės paskutines pasirengimo kovas prieš prasidedant FIBA Pasaulio vyrų krepšinio čempionatui – varžysis Pietų Korėjoje įvyksiančiame Tarptautiniame vyrų krepšinio rinktinių turnyre „KBA 4-Nations“. Nors varžovai – Pietų Korėja, Čekija ir Angola – neatrodo patys grėsmingiausi, tačiau ilgametis Lietuvos rinktinės žaidėjas Kšištofas Lavrinovičius teigia, kad jų nuvertinti nereikėtų.
Kšištofas Lavrinovičius
Kšištofas Lavrinovičius / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

„Negaliu pasakyti, kad varžovai silpni – tai normalios komandos, kurios tikrai kovos. Be to, dabar juk visi moka žaisti krepšinį“, – teigia 39-erių K.Lavrinovičius.

Dabar juk visi moka žaisti krepšinį

Tiesa, „Betsafe“ krepšinio lažybų analitikai nei vieno iš būsimų priešininkų nelaiko savo grupių lyderiais artėjančiose pasaulio pirmenybėse. Pavyzdžiui, Pietų Korėjos galimybės nugalėti „B" grupėje vertinamos vos 0,33 proc. ir tai kur kas mažiau nei Argentinos, Nigerijos ir Rusijos.

Tačiau žvelgiant į būsimą draugišką turnyrą, pirmosios „KBA 4-Nations“ turnyro rungtynės įvyks itin anksti – 9 valandą ryte Lietuvos laiku, kas turėtų suteikti pranašumą jaunimo ir patyrusių žaidėjų deriniu tapusiems turnyro šeimininkams. Bet pašnekovas to nesureikšmina.

„Pasakysiu, kaip mane mokė Valdemaras Chomičius – profesionalas ir naktį pažadintas turi pataikyti, tad nėra skirtumo, kada žaidžiama. Be to, treniruotės rengiamos ir ryte, tad ir šįkart neturėtų būti jokių problemų“, – teigia krepšininkas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Tatjana ir Kšištofas Lavrinovičiai
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Tatjana ir Kšištofas Lavrinovičiai

Nesureikšmina to ir „Betsafe“ atstovai, kurių nuomone, tikimybė, kad lietuviai nugalės draugiškose rungtynėse su Pietų Korėja, siekia net 87 proc.

Leis geriau pasiruošti

Antrosios mūsiškių rungtynės laukia sekmadienį 11.30 val. Lietuvos laiku su Angola, kurios šansai nugalėti pasaulio pirmenybių D grupėje vertinamos dvigubai geriau nei Pietų Korėjos – 0,66 proc., bet kur kas mažiau nei šios grupės favoritų Serbijos ir Italijos. Nors varžovai ne patys stipriausi, bet K.Lavrinovičius tiki, kad turnyras turės didžiulės įtakos pasiruošimui.

„Tai geriau nei treniruotės, kai galime ir turime į save pažiūrėti, šlifuoti derinius, tobulinti silpnąsias vietas. Kol yra laiko, reikia pagerinti savo žaidimą, nes pasaulio čempionatą reikia pradėti geriausios formos, susižaidus, o tai nėra lengva, mat visi žaidėjai atvažiuoja iš skirtingų klubų, tad reikia pajausti vienas kitą, suprasti trenerio nurodymus“, – pasakoja pašnekovas.

Karolio Bakūno nuotr. /Kšištofas Lavrinovičius
Karolio Bakūno nuotr. /Kšištofas Lavrinovičius

O geriausią formą iškart reikia rodyti, nes varžovai H grupėje yra itin galingi, nors ir nukraujavę. Tiesa, dėl netekčių „Betsafe" ekspertai pirmą vietą šiame etape prognozuoja būtent mūsiškiams – tikimybė jiems nugalėti grupėje siekia 42 proc., kai Australijos – 41 proc., o Kanados – 23 proc.

Prieš išmėginant jėgas su šiomis rinktinėmis paskutinis pasispardymas mūsiškių laukia antradienį, 12 val. dienos, kai Lietuvos rinktinė Pietų Korėjoje vyksiančiame draugiškame turnyre susitiks su Čekijos nacionaline komanda. Jos šansai nugalėti E grupėje vertinami 3 proc. ir nors tai kur kas geresni šansai nei kitų rinktinių turnyre, tačiau kur kas mažiau nei toje pačioje grupėje pasaulio pirmenybėse žaisiančios JAV – 97 proc. tikimybė, ar Turkijos – 9 proc. tikimybė.

Su Čekijos rinktine teko susidurti ir K.Lavrinovičiui 2007 metais Europos krepšinio čempionato C grupėje, kai lietuviai varžovus įveikė net 95:75. Tuomet pašnekovas pataikė visus keturis mestus tritaškius ir pelnė 22 taškus. Šįkart šią komandą į priekį ves 27-erių „Chicago Bulls" gynėjas Tomašas Satoransky.

„Tai agresyvūs ir atletiški žaidėjai. Tuo metu meistriškumu nusileisdavo, bet kovingumu – ne. Ir šiaip, kuo mažesnio meistriškumo komanda, tuo ji agresyvesnė, kuo silpnesnis žaidėjas, tuo man būdavo sunkiau žaisti. Jei atsipalaiduosi, žiūrėk, jau meta tritaškį“, – teigia krepšininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius