Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 06

K.Maksvyčio NBA aplankyti D.Sabonis ir J.Valančiūnas – vienbalsiai: „Laukiam rinktinės“

JAV viešintis Lietuvos vyrų rinktinės vyr. treneris Kazys Maksvytis atvyko į Sakramentą, kur balandžio 5 d. vyko vietos „Kings“ ir Naujojo Orleano „Pelicans“ rungtynės. Tiesa, aukštaūgių dvikovos aikštelėje treneris neišvydo. Domantas Sabonis praleido rungtynes dėl kelio traumos, o Jonas Valančiūnas nežaidė dėl čiurnos skausmų.
Jonas Valančiūnas, Kazys Maksvytis ir Domantas Sabonis
Jonas Valančiūnas, Kazys Maksvytis ir Domantas Sabonis / ltu.basketball nuotr.

Rungtynių išvakarėse su Jonu Valančiūnu ir Domantu Saboniu susitikęs K.Maksvytis bendravo apie žaidėjų sveikatą, ilgą NBA sezoną ir artėjančios vasaros planus, praneša Lietuvos krepšinio federacija (LKF).

VIDEO: D. Sabonis po susitikimo su K. Maksvyčiu: „Noriu žaisti, mūsų sezonas baigtas, tad laukiu vasaros.“

„Pasikalbėjome apie besibaigiantį NBA sezoną, svarbu, kad vyrų nekamuotų traumos, nes tai mūsų rinktinės lyderiai, – pasakojo Kazys Maksvytis. – Aš jiems pristačiau būsimą rinktinės pasiruošimo grafiką, kada pradėsime treniruočių stovyklą, kada vyks draugiškos rungtynės ir atrankos į Pasaulio čempionatą langai.

Pasidomėjau apie jų planus po sezono. Nuramino tai, kad nesenai patirta Domanto trauma nėra labai rimta ir jis bus visiškai pasiruošęs rinktinės stovyklai. Taip pat džiugina Jono planai vasarą padirbėti individualiai su tam tikrais specialistais. Vyrai atvyks į rinktinę ir neabejotinai bus pagrindinės mūsų komandos figūros tiek aikštelėje, tiek ir už jos ribų.“

VIDEO: J. Valančiūnas: „Mūsų pagrindinis tikslas yra su vyrų rinktine pasiekti medalį“

Po mainų sezono viduryje Sakramente atsidūręs Domantas Sabonis Kalifornijos valstijos komandoje jaučiasi kaip namie. Lietuvis jau tapo vienu mėgstamiausių žaidėjų tarp „Kings“ komandos sirgalių, o klubo vadovai Sabonį regi kaip kertinį komandos žaidėją.

Šį sezoną NBA aikštelėje nebepasirodysiantis krepšininkas jau planuoja kelionę į Lietuvą ir nekantriai laukia Europos čempionato kovų.

„Įspūdžiai labai geri, kalbėjome apie viską – apie komandą, apie žaidimą kartu su Jonu. Noriu žaisti, pas mus sezonas baigtas, tad laukiu vasaros“, – mintimis dalijosi D.Sabonis.

Tuo tarpu Jonui Valančiūnui NBA sezonas tęsiasi, nes „Pelicans“ pateko į įkrintamąsias varžybas. Rungtynes su „Kings“ dėl čiurnos skausmų praleidęs Lietuvos rinktinės centras ruošiasi lemiamoms kovoms stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./K.Maksvytis ir J.Valančiūnas kartu rinko aukso medalius jaunimo rinktinėse.
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./K.Maksvytis ir J.Valančiūnas kartu rinko aukso medalius jaunimo rinktinėse.

Paklaustas apie Lietuvos rinktinę ir naująjį trenerį J.Valančiūnas išreiškė pasitikėjimą Kaziu Maksvyčiu ir norą perkelti jaunimo pergalių tradicijas į vyrų rinktinę: „Mūsų pagrindinis tikslas yra su vyrų rinktine pasiekti medalį. Tai yra labai didelis ir siekiamas dalykas. Visi šansai mūsų rankose – susirinkti, gerai pasiruošti ir tuomet viskas priklausys nuo mūsų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius