Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 24

K.Maksvytis: „Į Klaipėdą grįžau dar labiau patyręs ir dar labiau motyvuotas“

Šiandien „Švyturio“ arenoje turėtų būti karšta – reprezentacinė Klaipėdos miesto krepšinio komanda „Neptūnas“ žais pirmąsias 2017-2018 metų oficialias Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe–LKL“) namų rungtynes prieš Kėdainių „Nevėžį“. Rungtynių pradžia – 17 val.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Neptūno“ vyr. treneris Kazys Maskvytis pagarbiai atsiliepė apie varžovą, tačiau tikisi, kad „Neptūnui“ laimėti padės namų arena. Taip pat jis išreiškė jausmus, apėmusius po dviejų metų vėl grįžus į Klaipėdą.

– Praėjusį ketvirtadienį neptūniečiai pirmąjį egzaminą išvykoje prieš „Šiaulius“ išlaikė – iškovojo pergalę rezultatu 82:73. Kokioms nuotakoms, naujoms mintims tai nuteikė?

– Džiaugiamės pirmąja pergale. Visi žinome, kad pirmos rungtynės nėra lengvos, kadangi sezono pradžia, daug neaiškumų. Bet manau, kad iškovoti pergalę, ypač išvykoje, yra gerai. Šiek tiek neramina, kad dar nesame stipriausios sudėties, mūsų naujasis legionierius Malcolmas Ray Armstedas turėtų jau šiandien pasirodyti Lietuvoje. Turime du traumuotus žaidėjus – Tomą Delininkaitį ir Mindaugą Kačiną. Nėra aišku, ar jie žais artimiausiose rungtynėse. Kalbant apie žaidėjų darbą, viskas gerai, tik šiek tiek neramina traumos.

– Pakalbėkime apie komandos sudėtį? Kokius lūkesčius, o gal iššūkius ji kelia?

– Iššūkiai visada yra didžiausi, kadangi Klaipėda visada kovoja dėl aukščiausių vietų. Bet šiuo metu kaip tik norisi būti kuklesniems, paprasčiausiai eiti į kiekvienas rungtynes ir bandyti visose pasiekti pergalę. Pradėti nuo tokių paprastų dalykų: koncentruotis ir laimėti visas rungtynes, kuriose žaidžiame.

– Kokių staigmenų „Neptūnui“ gali paruošti Kėdainių „Nevėžis“?

- Žaidėme su šia komanda pasirengimo sezonui etape. Jie šiam sezonui pradėjo ruoštis labai anksti ir draugiškame turnyre demonstravo tikrai gerą sportinę formą. Manau, turime pakankamai ambicijų, kad pasiektume prieš juos revanšą, kadangi pasirengimo cikle pralaimėjome. Tai yra pavojinga komanda su geru treneriu, tačiau prie savų žiūrovų neturime jokių kitų minčių – tik iškovoti pergalę.

- Kaip jaučiatės po dviejų metų pertraukos grįžęs į Klaipėdą?

– Jaučiuosi gerai, liko daug gerų prisiminimų, tų pačių kolegų klube. Liko ir keli žaidėjai, tad jaučiuosi grįžęs į vietą, kurioje patirta daug gražių pergalių. Nuo to laiko, kai palikau Klaipėdą, praėjo dveji metai, įgavau daugiau patirties. Teko stažuotis ir Amerikoje, ir dirbti Panevėžio „Lietkabelyje“, tad manau, kad grįžau dar labiau patyręs bei dar labiau motyvuotas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius