Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 22

Kaip ant delno: Ballams Prienuose – amerikiečio trenerio kritikos strėlės

JAV žurnalistai jau senokai paliko Prienus ir Ballų nuotykį Lietuvoje stebi už Atlanto. Tačiau amerikiečiams nesunkiai prieinama brolių rungtynių vaizdo informacija leidžia daryti pirmuosius pastebėjimus. JAV krepšinio treneris Nickas atskleidė didžiausias LaMelo ir LiAngelo silpnybes. „Pirmieji įspūdžiai dvejopi, bet tai gali būti labai gera patirtis ir vieta subręsti šiems jauniems žaidėjams“, – pasakojama „Basketball Breakdown“ reportaže.
LaMelo Ballas
LaMelo Ballas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Beveik 440 tūkstančių prenumeratorių turintis „Basketball Breakdown“ kanalas „YouTube“ pagyrė sprendimą surengti „Big Baller Brand Challenge Games“ turnyrą, kuriame Ballai galėjo įgauti ir pasitikėjimo, ir vertingos europietiško krepšinio patirties.

„Bet penkerios rungtynės LKL buvo sunkios ir broliams, ir komandai“, – pripažino treneris Nickas.

LKL pirmenybėse LaMelo Ballas rungtyniauja vidutiniškai po 14 minučių, per kurias spėja pelnyti 7,6 taško, atkovoja po 1 kamuolį, atlieka 2,6 rezultatyvaus perdavimo, klysta 1,4 karto ir renka 5,4 naudingumo balo.

Tiesa, į akis krinta blankus pataikymo procentas. Dvitaškius LaMelo meta vos 31,3, tritaškius – 30 procentų tikslumu.

„LaMelo žybsi savo labai tolimais staigiais metimais. Bet pažiūrėkite, kokie skaičiai dega švieslentėje. Kai rezultatas būna artimas, tie metimai dažnai skrieja pro šalį.

Ir LaMelo procentai privalo kilti, jei jis nori pateisinti treneriui savo tritaškius ankstyvoje atakos fazėje. Jis nekontroliuojamas“, – reziumavo „Basketball Breakdown“.

VIDEO: Ballų žaidimo Prienuose analizė

Amerikietis pastebėjo, kad su LaMelo aikštėje „Vytauto“ žaidimas pasidaro statiškesnis.

Patyrę varžovai atskleidė ir individualias 16-mečio silpnybes. Jam ne taip paprasta užbaigti prasiveržimus, įveikti varžovų gynybą vienas prieš vieną.

Iki tol, kol jis subręs, matysime dar daug epizodų, kai klausime: ką jis čia daro?

Puolime LaMelo į greitus išpuolius dažnai bėga be plano, o tai neretai baigiasi blogais sprendimais, kurie virsta arba tiesiog klaidomis, arba dar ir rezultatyvia priešininkų greita ataka.

Kartais jo pašėlę perdavimai būna visiškai beatodairiški.

„Bet yra ir kas baisiau už tuos metimus – tai labai atsaini gynyba.

Kartais sugrįžti į savo aikštės pusę jam užtrunka amžinybę. LaMelo dar turi polinkį pamesti savo dengiamąjį. Arba paleidęs savo žmogų, jis vėliau palieka visiškai laisvą kitą žaidėją, kuris turėjo patekti į jo atsakomybę susikeitus dengiamaisiais.

Jo sprendimai palieka didžiules skyles komandos gynyboje.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LiAngelo Ballas ir LaMelo Ballas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LiAngelo Ballas ir LaMelo Ballas

Tiesa, treneris Nickas pagyrė LaMelo už kai kuriuos žaidimo elementus. Labiausiai – už savalaikius tikslius perdavimus, kuriais amerikietis atranda laisvus komandos draugus arba atveria jiems geras pozicijas atakuoti krepšį.

„Galima tikėtis, kad su patirtimi bus dar daugiau kokybiškų sprendimų, – prognozavo „Basketball Breakdown“, išskyrę LaMelo įgūdį žaisti du prieš du. – Bet iki tol, kol jis subręs, matysime dar daug epizodų, kai klausime: ką jis čia daro?“

Nickas konstatavo, kad LiAngelo Ballas kol kas žaidžia žymiai geriau.

„Bet to buvo galima tikėtis, nes jis vyresnis už savo brolį, geriau fiziškai sudėtas ir labiau subrendęs“, – analizavo Nickas.

19-metis LiAngelo Ballas LKL čempionate per 21 minutę pelno 13,8 taško, atkovoja po 2 kamuolius, po kartą suklysta ir renka po 9 naudingumo balus.

Jo dvitaškių taiklumas siekia tik 40,9 procento, bet tolimų metimų – net 45,2.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./LiAngelo Ballas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./LiAngelo Ballas

Tiesa, ir LiAngelo Ballas turi polinkį paleisti savo varžovą gynyboje, bet tą daro žymiai rečiau nei LaMelo.

„Basketball Breakdown“ reportažo pabaigoje dvejus metus Klaipėdos „Neptūne“ 2010–2012 metais žaidęs aukštaūgis Luke'as Bonneris įvertino Lietuvos krepšinio lygį ir pasidalijo savo įspūdžiais apie karjerą mūsų šalyje.

„Lietuvoje visi žaidžia krepšinį. Tai krepšinio tauta. Nors šalyje tėra trys milijonai gyventojų, jie vis laimi medalius.

Pati lyga yra labai gera. Ten yra daug kontaktinio krepšinio. Turnyro lentelės apačios klubai gal nėra tokie geri, bet pirmaujančios komandos – labai geros.

LKL lygis gerokai aukštesnis, nei daugeliui atrodo.

Ballai pasielgė gerai, kad surengė draugiškų rungtynių ciklą. Bet nežinau, kuris kelias geresnis – bandyti patekti į NBA per NCAA, ar Europą. Čia skirtingas žvėris. Manau, kad LKL yra turbūt stipresnė nei aukščiausio lygio NCAA diviziono kovos.

Lygis ten gerokai aukštesnis, nei daugeliui atrodo.“

„Basketball Breakdown“ reziumavo reportažą, kad nors Ballų kelionė Lietuvoje kol kas palieka dvejopą įspūdį, beprotiškoje jų tėvo LaVaro strategijoje galima įžvelgti svarių argumentų, dėl kurių broliukai pasirinko Europą.

Artimiausias LKL rungtynes Ballai žais kovo 3-iąją su Vilniaus „Lietuvos rytu“. Tiesa, vasario 25–27 dienomis „Vytautas“ suorganizavo draugišką turnyrą, kuriame broliai semsis patirties žaisdami su Latvijos, Lenkijos ir Slovėnijos ekipomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius