Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 02 16

Kaip MJ: „Neptūno“ laivą sudaužęs Ch.Krameris pasiuntė signalą „Žalgiriui“

Šeštadienio vakarą Vilniaus Gedimino prospekte užsiliepsnojo 70 Vasario 16-osios laužų. Bet papildomas gaisrininkų pajėgas reikėjo kviesti į „Siemens“ areną, kurioje liepsnojo Chrisas Krameris.
Chrisas Krameris
Chrisas Krameris / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • „Rytas“ Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalyje 86:72 nugalėjo „Neptūną“.
  • Pirmajame kėlinyje „Rytas“ pataikė 9 tritaškius iš 11, o Ch.Krameris – 5 iš 5.
  • Pirmoje rungtynių dalyje komandas skyrė 26 taškai.
  • Finale „Rytas“ susitiks su „Žalgiriu“.

Klaipėdos „Neptūnas“ pats prisižaidė su degtukais.

Kazys Maksvytis žinojo savo riziką. Prieš rungtynes klaipėdiečiams jis nubraižė tokias gynybines rotacijas, kurios akivaizdžiai provokavo Chrisą Kramerį atakuoti iš toli.

Bet „Neptūno“ trenerio asistentas Tomas Rinkevičius paskutinę pirmojo kėlinio minutę kukliai priėjo su siūlymu keisti planą A.

„Ryto“ atakų organizatoriaus laukia rimtas pokalbis su Deividu Sirvydžiu, kuris iš jų turėtų atstovauti Vilniaus klubui sekmadienį vyksiančiame KMT tritaškių konkurse.

Per pirmąjį kėlinį Ch.Krameris pataikė visus 5 tolimus metimus, o visa „Ryto“ komanda per 10 pirmųjų minučių suvarpė „Neptūno“ laivą net 9 tritaškėmis torpedomis iš 11.

Ch.Krameris pirmajame ketvirtyje surinko net 18 taškų. Jie nuginklavo „Neptūną“ tiek taktiškai, tiek psichologiškai.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Deividas Gailius
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Deividas Gailius

Kai prieš 27 metus Michaelas Jordanas pirmoje mačo dalyje pataikė šešis tolimus metimus, jis žaismingai gūžčiojo pečiais, negalėdamas nieko padaryti dėl tokio savo pataikymo.

„Tikrai nesijaučiau kaip Mike'as, – išgirdęs klausimą su MJ istorija, išsišiepė Ch.Krameris. – Tiesiog jaučiausi gerai.

Pataikiau pirmą tritaškį po Eimos (E.Bendžiaus. – aut. past.) perdavimo, po to buvo vėlyvas tritaškis. Žaidžiau du prieš du, pataikiau dar vieną. Jaučiausi tikrai gerai.“

Ch.Krameris šeštadienį vien pirmajame ketvirtyje pataikė tiek tritaškių, kiek per du sezonus Europos taurėje (2014-2015 ir 2018-2019 m.) kartu sudėjus (5/27).

Per likusią rungtynių dalį „Ryto“ kapitonas tesukrapštė du taškus, bet jo darbas buvo padarytas. Užvedęs komandą ant pergalingo kelio, Ch.Krameris parodė aiškią kryptį KMT finalo link.

„Žinojome, kad varžovai taip ginsis. Treneris sakė tokiose situacijose pasitikėti savo jėgomis ir mesti. Pataikiau kartą, antrą, ir žaidžiau taip toliau“, – tikino Ch.Krameris.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Chrisas Krameris
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Chrisas Krameris

Šarūnas Jasikevičius, Darius Maskoliūnas, Tomas Masiulis ir Evaldas Beržininkaitis pirmoje rungtynių dalyje stebėjo „Ryto“ ir „Neptūno“ kovą.

Jie turėjo įsidėmėti tokį Ch.Kramerio pasitikėjimo jėgomis pliūpsnį. Įdomu, ar po tokių tritaškių liepsnų žalgiriečiai išdrįs gintis prieš „Ryto“ įžaidėją lįsdami po užtvara, o ne aukščiau jos.

„Tai pasitikėjimo klausimas. Žinau, kaip prieš mane ginasi komandos, todėl tada belieka mesti su pasitikėjimu. Neabejoju, kad „Žalgiris“ būtų daręs tą patį. O aš turiu pasitempti ir toliau taip pasitikėti savo metimu. Jeigu pataikysiu – labai gerai, bet jei ne – bandysime rasti kitų kelių, kaip pelnyti taškus“, – į KMT finalą sekmadienį žvilgtelėjo Ch.Krameris.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Dainius Adomaitis gudriai išsisuko paklaustas, ar laukia „Žalgirio“ gynybos korekcijų prieš Ch.Kramerį.

„Eisime žiūrėti video ir analizuosime“, – nesismulkino „Ryto“ strategas.

Tačiau jam gera matyti tokį „Ryto“ kapitoną. Iš toli pataikantis ir grėsmę varžovų krepšiui trijų taškų zonoje keliantis Ch.Krameris gerokai palengvina komandai žaidimą puolime.

„Žinoma, palengvina, – pritarė treneris. – Yra daug situacijų, kai žaidžiamas du prieš du su įžaidėju ir kitų pozicijų žaidėjais ir gaunem naują pasirinkimą, norime išplėsti žaidimą. Kai jį palieka mesti, reikia pataikyti tuos metimus. Kai pataikai, priverti varžovą žaisti kitaip.“

O kaip žais „Žalgiris“? Trenerių štabui Ch.Kramerio žinutė pasiųsta.

VIDEO: „Ginčas“: didžiosios KMT intrigos – sensacijų paieška ir „Žalgirio“ (ne)pažeidžiamumas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius