-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 22

Kaip „Žalgirio“ aistruoliai žiūri rungtynes Airijoje?

„Žalgirio“ garbės klubo narys Darijus Penčila jau 13 metų gyvena mažame miestelyje Airijoje. „Kartais būna sunku ištrūkti iš darbo pažiūrėti rungtynių, nes tarp Lietuvos ir Airijos – dviejų valandų laiko skirtumas.
Visa D.Penčilos šeima palaiko „Žalgirį“
Visa D.Penčilos šeima palaiko „Žalgirį“ / Asmeninio albumo nuotr.

Jeigu negaliu stebėti krepšinio, labai jaudinuosi. Norisi išjungti telefoną, kad nematyčiau rezultato ir galėčiau grįžęs namo pasižiūrėti vaizdo įrašą“, – tikina „Žalgirio“ ambasadorius Airijoje.

Simbolinė „Žalgirio“ ambasada Airijoje yra įsikūrusi Kenstauno miestelio bare. Žiūrėti rungtynių čia susirenka aplink gyvenantys lietuviai.

„Kai priešininkų žaidėjas stovi prie baudų metimo linijos, mes bare energingai trypiame kojomis. Per rungtynes prie ekrano liejasi emocijos – švilpiame, šūkaujame. Išgirdę triukšmą vietiniai airiai ateina pažiūrėti, kas čia vyksta, kokia sporto šaka sukelia tiek aistrų mums, lietuviams“, – juokiasi D.Penčila.

Pasak aistruolio, jeigu rungtynės vyksta patogiu laiku, baras būna pilnas. „O jeigu rungtynės vyksta 18 valandą Lietuvos laiku, Airijoje dirbantiems lietuviams – sunku. Juk neišeisi 16 valandą iš darbo į barą“, – teigia pašnekovas. Jis rungtynių eigą seka internetu, skaito aprašymus, komentarus.

Asmeninio albumo nuotr./Darijus Penčila „Žalgiriui“ linki kuo daugiau pergalių
Asmeninio albumo nuotr./Darijus Penčila „Žalgiriui“ linki kuo daugiau pergalių

„Žalgirio“ ambasadorius Airijoje teigia, kad didesnio fanų dėmesio sulaukia Eurolygos varžybos negu LKL. O airiškame bare susirinkę „Žalgirio“ aistruoliai geria tik lietuvišką alų. Lietuvos aludarių produkcija barą aprūpina „Lituanica“ – lietuviškų parduotuvių tinklas Airijoje.

D.Penčila džiaugiasi, kad „Utenos alus“ šį sezoną išvirė specialiai „Žalgiriui“ skirtą alų: „Tikiuosi, kad „Žalia Balta” taps pačiu geriausiu alumi Lietuvoje“.

Nuolatinis aprangos kodas – žalia ir balta

Airijoje gyvenantys „Žalgirio“ sirgaliai keliones į Lietuvą derina su komandos rungtynėmis Kauno arenoje. Todėl per „Žalgirio“ arenos tribūnose galima sutikti ne vieną ir ne du emigrantus.

D.Penčila pripažįsta, kad sėdėdamas Kauno „Žalgirio“ arenos tribūnose ir laukdamas rungtynių pradžios, mintimis neretai nuklysta į praeitį, vėl patiria malonių emocijų.

Asmeninio albumo nuotr./„Žalgirio“ ambasadorius Airijoje D.Penčila gyvena krepšiniu – organizuoja turnyrą
Asmeninio albumo nuotr./„Žalgirio“ ambasadorius Airijoje D.Penčila gyvena krepšiniu – organizuoja turnyrą

„Už „Žalgirį“ sergu nuo vaikystės. Didžiausias susidomėjimas prasidėjo nuo Aukso karštinės – legendinių „Žalgirio“ kovų su Maskvos CSKA. Tada buvau 16-metis paauglys. Nuo to laiko „Žalgiris“ man yra gyvenimo būdas“, – teigia aistringas krepšinio mėgėjas.

D.Penčilos spintoje – vien tik žaliai balti marškinėliai, bluzonai, šalikai. „Net nežinau, kokios „Žalgirio“ atributikos nerastumėte mūsų namuose. Žalia ir balta tiesiog dominuoja mūsų šeimoje, nes mes visi esame kauniečiai, visi mylime tą pačią komandą“, – konstatuoja pašnekovas. Visa jo šeima dalyvauja ir pasauliniame „Žalgirio“ fanų surašyme, kurį palaiko „Utenos alus“.

Amžina ištikimybė

„Žalgirio“ žaidimas – viena pagrindinių D.Penčilos pokalbių su draugais temų. Krepšinis lietuvius suvienija ir Airijoje, ir tėvynėje.

„Kai bendraujame su užsieniečiais, aiškiname, kad krepšinis Lietuvoje yra sporto šaka nr. 1. Kaip futbolas anglams – tarsi antrasis tikėjimas. Jeigu airiai bare lieka stebėti mūsų krepšinio rungtynių, jiems daugiau klausimų nekyla“, – šypsosi lietuvis.

Jis pabrėžia, kad tikri fanai „Žalgiriui“ niekada neatsuka nugaros ir komandą myli besąlygiškai – laimi ar pralaimi.

„Aišku, šį sezoną komandai linkiu kuo daugiau pergalių. Galbūt praėjusį sezoną „Žalgiriui“ trūko sportinio pykčio ir užsispyrimo. Be to, buvo rungtynių, kai tiesiog nusisuko sėkmė.

Tačiau vyrai dirba, tobulėja, komandoje – daug naujų, jaunų talentų. Svarbu, kad krepšininkai nepatirtų traumų, per ilgą sezoną nepritrūktų ištvermės, jėgų ir kovingumo“, – dėsto D.Penčila.

Žavi Š.Jasikevičiaus užsispyrimas ir P.Jankūno tvirtybė

Anot „Žalgirio“ ambasadoriaus, komanda turi puikų kovotojo pavyzdį – trenerį Šarūną Jasikevičių, kuris aikštėje būdavo pasiryžęs mirti dėl kiekvieno centimetro.

Asmeninio albumo nuotr./Visa D.Penčilos šeima palaiko „Žalgirį“
Asmeninio albumo nuotr./Visa D.Penčilos šeima palaiko „Žalgirį“

„Mane žavi Š.Jasikevičiaus charakteris ir užsispyrimas. Kol kas jis dar jaunas treneris – viskas priešakyje.

Didžiausią pagarbą jaučiu kapitonui Pauliui Jankūnui. Neįsivaizduoju kito žmogaus kaip kapitono – tik Paulių. Jis yra komandos vedlys ir siela. Šis žaidėjas visada išlieka ramus, nepasipūtęs, draugiškas visiems komandos nariams.

P.Jankūnas per rungtynes atiduoda visas jėgas ir visada kovoja iki paskutinės sekundės, savo pavyzdžiu įkvepia kovai kitus“, – „Žalgirio“ jėgą įvardija garbės klubo narys.

Anot D.Penčilos, stebėdamas „Žalgirio“ žaidimą jis visada jaučia nugalėtojų charakterį – tokį patį, kuris komandą vedė į pergales prieš trisdešimt metų, kai sporto halėje su CSKA kovojo Arvydas Sabonis, Valdemaras Chomičius, Sergejus Jovaiša ir kiti „auksinio“ „Žalgirio“ vyrai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius