-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 21

Karaliaus Mindaugo taurės finale palankesnės prognozės Kauno „Žalgiriui“

Tomas Pačėsas su „Lietuvos ryto“ komanda patekęs į Karaliaus Mindaugo taurės finalą dar kartą pakartojo – favoritas išlieka Kauno „Žalgiris“. Turnyro finale susitiks du amžini varžovai ir pagaliau kovos dėl pirmo sezono trofėjaus. Lažybų bendrovė „Orakulas“ palankiau vertina Lietuvos čempionų galimybes.
Kauno „Žalgiris“
Rungtynių akimirka / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Šį sezoną abi komandos kovojo tris kartus. Dvi pergales pasiekė Kauno „Žalgirio“ krepšininkai. Spalio 25-ą dieną namie 79:70. Ir Lapkričio 22-ą išvykoje 82:68. Pastarąjį kartą abi komandos buvo susitikusios sausio viduryje ir tuomet pirmą pergalę 78:72 iškovojo Vilniaus „Lietuvos rytas“. 

Įdomu, kad šį sezoną pirmą ketvirtį laimėjusi komanda laimi ir rungtynes. Apskritai, po sėkmingai sužaistų dešimties minučių pirmaujančios komandos keitėsi itin retai. Todėl galima daryti prielaidą, kad pirmosios 10 minučių turės didžiulę reikšmę ir finaliniam taurės rezultatui. 

„Lietuvos ryto“ komanda Karaliaus Mindaugo taurės finalą pasitinka geresnės fizinės ir psichologinės formos. LKL vicečempionai ketvirtfinalyje po atkaklios kovos 88:82 nugalėjo Panevėžio „Lietkabelį“, o pusfinalyje įspūdingai nušlavė Klaipėdos „Neptūną“ – 97:79. 

„Demonstravome solidų žaidimą tiek gynyboje, tiek puolime. Žaidėme labai komandiškai, puikiai dalinomės kamuoliu. Svarbiausia, kad sumažinome klaidų skaičių ir tas labai džiugina“, – po triuškinančios pergalės pusfinalyje kalbėjo „Lietuvos ryto“ vyr. treneris Tomas Pačėsas.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Rungtynių akimirka
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Rungtynių akimirka

Mums teko tikrai rimti priešininkai, tačiau mes juos įveikėme, žiūrėsime, kaip seksis finale. Manau, kad „Žalgiriui“ pirmosiose dvejose rungtynėse buvo kiek lengviau. Tiek rungtynės su „Nevėžiu“, tiek pusfinalis su Prienų ekipa jiems buvo lengvas pasivaikščiojimas.“

Tačiau Š.Jasikevičius po ketvirtfinalio ir pusfinalio rungtynių turėjo nedaug pozityvių pastebėjimų savo vadovaujamos komandos žaidime. Daugiau dėmesio buvo skiriama prastam „Žalgirio“ krepšininkų nusiteikimui ir baiminimuisi mesti kamuolį į krepšį. 

Tačiau Lietuvos čempionų galimybės laimėti finalą vertinamos palankiau. „Žalgiris“ geriau žaidžia svarbiausius mačus. „Lietuvos rytas“ pastarąjį kartą trofėjų iškovojo 2010-aisiais metais.

Karaliaus Mindaugo taurės nugalėtojų lauks ir solidus finansinis prizas – 40 tūkst. eurų. Finalo dalyviams teks 25 tūkst. eurų premija.

Karaliaus Mindaugo taurės tvarkaraštis
Laikas Rungtynės Vieta 
Penktadienis (ketvirtfinalis)
12:00 Prienų-Birštono „Vytautas“ – Utenos „Juventus“ 88:86 „Lietuvos ryto“ arena
14:30 Kauno „Žalgiris“ – Kėdainių „Nevėžis“ 77:64 „Lietuvos ryto“ arena
17:00 Klaipėdos „Neptūnas“ – „Šiauliai“ 96:58 „Lietuvos ryto“ arena
19:30 Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Panevėžio „Lietkabelis“ 88:82 „Lietuvos ryto“ arena
Šeštadienis (pusfinalis)
13:30 „Žalgiris“ – „Vytautas“ 90:67 „Siemens“ arena
16:00 „Lietuvos rytas“ – „Neptūnas“ 97:79 „Siemens“ arena
18:00 Dėjimų konkursas „Siemens“ arena
Sekmadienis (finalas)
13:00 Rungtynės dėl bronzos: „Vytautas“ – „Neptūnas“ „Siemens“ arena
15:15 Tritaškių konkursas „Siemens“ arena
17:00 Finalas: „Lietuvos rytas“ – „Žalgiris“ „Siemens“ arena

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius