Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 20

Karalius mirė – tegyvuoja karalius! Ką „Lietuvos rytui“ atneš A.Guogos ranka

Galbūt ne atsitiktinai Antanas Guoga pirmoje žiūrovų eilėje stebėjo paskutiniąsias „Lietuvos ryto“ sezono rungtynes. Gal jau tada žymus pokerio žaidėjas rankovėje turėjo paslėpęs kozirį, kurį išmetė ant stalo Gedvydui Vainauskui įkritus į paties išsikastą duobę. „Lietuvos rytas“ pateko į pokerio žaidėjo rankas. Tikras lošėjas jis ir krepšinio užribyje. Ar „Lietuvos rytas“ nueis nuo stalo kaip nugalėtojas?
Antanas Guoga
Antanas Guoga / bc.lrytas.lt

„Kiek aš matau, tai svarbiausias žmogus Lietuvos krepšinyje yra Guoga“, – prieš ketverius metus Stambule vilkėdamas „Fenerbahče“ treniruočių aprangą skaniai juokėsi Linas Kleiza.

Šis vaizdelis greitai tapo interneto virusu.

VIDEO: Interneto virusas: Kleiza apie Guogą

Ir dabar jis kaip pirštu į akį Lietuvos krepšinio įvykių fone.

Ironiškas L.Kleizos juokas kažkiek iliustruoja Lietuvos krepšinio bendruomenės požiūrį į aktyvųjį verslininką. A.Guogos indėlis į krepšinį buvo garsus ir dosnus, bet kiek efektyvus – jau skonio reikalas.

Vos tik A.Guoga perėmė „Lietuvos rytą“, 24sek bendravo su daugybe įvairių sričių Lietuvos krepšinio asmenybių ir dauguma jų gūžčiojo pečiais.

Kadangi A.Guoga yra neprognozuojama asmenybė, dar nežinia, ką „Lietuvos rytui“ atneš jo ranka.

Naujasis „Lietuvos ryto“ šeimininkas prisistatė pagal jau atpažįstamą scenarijų.

Kaip ir politikoje, A.Guogai būdingas gelbėtojo bruožas. Jis, mušdamasis į krūtinę, žadėjo likviduoti 3 milijonus eurų siekiančias „Lietuvos ryto“ skolas.

Mesti iššūkį „Žalgiriui“ ir galop vėl jį nugalėti.

Vesti į priekį ne tik „Lietuvos rytą“, bet ir visą Vilnių, kad ir ką tai reikštų.

Jis vėl mėtosi pareiškimais apie optimistišką ir modernų požiūrį, šviesesnį rytojų su pergalėmis ir titulais.

Kažkur girdėta? Populizmas ant krepšinio parketo, kurio užteks įpūsti tikėjimo jį praradusiai daliai „Lietuvos ryto“ gerbėjų.

Tačiau A.Guogos keliai nenuspėjami.

Niekas nė neįtaria, kaip po šių permainų keisis „Lietuvos ryto“ klubo gyvenimas. Tik viena aišku, kad jis tikrai bus įdomesnis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Antanas Guoga ir Saulius Ritteris
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Antanas Guoga ir Saulius Ritteris

Visai kaip pokeryje, A.Guoga trokšta laimėti, todėl ant stalo gali mesti didžiulius pinigus. Nebūtinai iš savo kišenės, bet investicijas jis geba pritraukti.

Juolab kad A.Guoga mėgsta pompastiką. Galbūt į „Lietuvos rytą“ tai atneš skambių pirkinių?

Realu, kad praėjusį sezoną maždaug 2 milijonus eurų siekęs ir daugiausia iš miesto ir valstybės pinigų sudarytas vilniečių biudžetas gali išsipūsti dar milijonu ar net dviem.

Tų pinigų reikės, nes po pastarųjų metų įvykių „Lietuvos ryte“ ir G.Vainausko pareiškimų apie „dviejų juodų taisyklę“ klubas dar ilgai gramdys šleifą, kuris žaidėjų turguje virto neigiamais žaidėjų atsakymais arba reikalavimais gerokai permokėti.

Tačiau A.Guoga turėtų žaisti drąsiai.

Tai ne tas žmogus, kuriam užtektų didžiuotis „išlaikius komandą aukštumoje 20 metų“. Jo netenkins kovingai iškovota bronza.

Naujasis „Lietuvos ryto“ šeimininkas yra ambicingas ir azartiškas žmogus, tad tokį Vilniaus klubą artimiausioje ateityje galima pamatyti ir užribyje.

Kiek tos ambicijos realios, o kiek tai muilo burbulas, parodys laikas.

Kol kas jo pokerio karjera krepšinyje klostėsi sunkiai. 2010-aisiais A.Guoga skambiai atėjo gelbėti Vilniaus „Sakalų“, bet jau 2011-aisiais traukėsi ir sostinės ekipos visai nebėra krepšinio horizonte.

A.Guoga 2013-aisiais metėsi ir į Prienų krepšinio klubą, kuris tą patį sezoną sugebėjo sensacingai paguldyti „Žalgirį“ ir „Lietuvos rytą“ LKF taurėje. Bet kai komandą po sezono paliko Virginijus Šeškus, dingo ir A.Guoga, o „Prienai“ susidūrė su rimtomis finansinėmis problemomis.

Trumpam iš Lietuvos krepšinio radarų turėjo pasitraukti ir jo puoselėtas Trakų krepšinio klubas.

Kita vertus, tai tebuvo kuklūs Lietuvos klubai, o perimti tokį kaip „Lietuvos rytas“ buvo sena verslininko svajonė.

Tik, kaip kalbama krepšinio bendruomenėje, kai A.Guoga ateina į krepšinį su pinigais, jis tikisi ir grąžos.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Antanas Guoga
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Antanas Guoga

Viena jos rūšių – žinomumo ir įtakos didinimas. Kitas klausimas, kokiems tikslams. Į šį – atsakys laikas, bet tai labai drąsus ir, ko gero, labai gerai pamatuotas manevras.

Juk A.Guoga perima „Lietuvos rytą“ iš jo paties viešai reketininku apkaltinto žmogaus. Jis taip pat dabar išvien dirbs su viena iš trijų esamų komandos dalininkių Vilniaus savivaldybe, kurioje aukščiausią postą užima nekaip A.Guogos politinius manevrus vertinantis meras Remigijus Šimašius.

Beje, tas pats „geriausias Lietuvos treneris“, kokiu A.Guoga titulavo R.Kurtinaitį, buvo pakibęs ant verslininko kabliuko, kai 1993-iaisiais A.Guogos kvietimu išvyko žaisti į Australiją, bet gavo mažesnį, nei sutarta atlyginimą ir vos neperleido lošėjui namo.

Vyrai viską išsiaiškino ir R.Kurtinaitis dabar tą egzotišką kelionę pamena su šypsena, bet tai irgi buvo įdomi patirtis.

„Įdomiai“ A.Guogą vertinančių žmonių yra ir daugiau. Krepšinyje jam netrūksta priešų. Arba mažų mažiausiai žmonių, burbančių už nugaros. Todėl į „Lietuvos rytą“ jis kvies patikrintus žmones.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Mindaugas Balčiūnas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Mindaugas Balčiūnas

A.Guoga tikina dar neturįs kandidato, kurį pasodins į atsakingą „Lietuvos ryto“ direktoriaus kėdę, bet nenustebkite, jei joje atsidurs Mindaugas Balčiūnas.

Jis su M.Balčiūnu pelningai susigrojo Lietuvos krepšinio federacijoje, nors su buvusiu LKF sekretoriumi per skandalingąjį vadų atsitraukimą atsidūrė priešingoje barikadų pusėje nei Arvydas Sabonis, Jonas Kazlauskas ir Paulius Motiejūnas.

A.Guoga savo gyvenime nusipirko daug ką. Bet ar pavyks nupirkti ir pergales? Ne veltui sakoma, kad krepšinyje žaidžia ne pinigai.

Žaidimas prasideda, gerbiamieji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius