-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 02

Kaune siautėjantis Darius Songaila ir kitos garsenybės mėgėjų krepšinyje

„Basketball Never Stops“, – teigiama garsiajame „Nike“ šūkyje. Net ir pakabinę sportbačius ant vinies nemažai krepšininkų tęsia darbus oranžinio kamuolio srityje arba tiesiog mėgaujasi žaidimu mėgėjų lygoje. 24sek pasižvalgė po dvi prestižines mėgėjų lygas – Sostinės (SKL) ir Kauno (KKML). Ten radome nemažai pažįstamų pavardžių.
darius-songaila-apie-pirmus-metus-nba
Darius Songaila

Ryškiausia žvaigždė mėgėjų lygoje – vienas geriausių visų laikų Lietuvos sunkiųjų krašto puolėjų Darius Songaila.

37-erių aukštaūgis praėjusią vasarą baigė profesionalo karjerą ir prisijungė prie Kauno „Žalgirio“ trenerių štabo. Bet krepšinio įgūdžiai niekur nedingo.

Kauno krepšinio mėgėjų lygoje (KKML) A divizione D.Songaila yra rezultatyviausias (28,83 tšk.) ir naudingiausias (34,5 naud. bal.) žaidėjas. Atkovotų kamuolių kategorijoje (12,33 atk. kam.) jis rikiuojasi antras, rezultatyvių perdavimų – dešimtas (4,83 rez. perd.).

Į VDU-2 komandos krepšį D.Songaila buvo įmetęs net 40 taškų.

Vytauto Mikaičio nuotr./Vidas Ginevičius
Vytauto Mikaičio nuotr./Vidas Ginevičius

D.Songaila atstovauja „Minbros“ komandai, kurioje yra dar bent kelios garsios pavardės. Pavyzdžiui, buvęs ilgametis žalgirietis, dabar – „Žalgirio“ dublerių komandos trenerio Tomo Masiulio asistentas Vidas Ginevičius. 37-erių įžaidėjas renka vid. 13,2 taško ir atlieka 2,8 rezultatyvaus perdavimo, o pagal perimtus kamuolius yra pirmas lygoje (3,4 per. kam.).

Tiesa, dėl darbo „Žalgirio“ klube D.Songaila (6 rungtynės) ir V.Ginevičius (3) ne visada prisijungia prie „Minbros“. Ši su 6 pergalėmis ir 5 pralaimėjimais A lygoje rikiuojasi antra.

„Minbroje” rasite ir Šarūno Jasikevičiaus brolį Vytenį, kuris, beje, registruotas net penkiose KKML lygose. Dėl sunkių traumų profesionalo karjerą turėjęs nutraukti 30-ies gynėjas stipriausioje – A lygoje, pelno vid. 16,43 taško, o pagal baudų pataikymo procentą (94,74 proc.) yra nepralenkiamas.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Vytenis Jasikevičius
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Vytenis Jasikevičius

Paskutinėje, aštuntoje vietoje žengiančioje „Kauno grūdų“ komandoje galima rasti ne vieną buvusį LKL krepšininką. Lygos kovoms registruotas puolėjas Mindaugas Katelynas, bet nuo 2014-ųjų profesionaliai neberungtyniaujantis aukštaūgis KKML taip ir nesužaidė nė vienerių rungtynių.

Rimo Kurtinaičio sūnus Giedrius, treniruojantis Raseinių „Rasų“ komandą NKL, renka 24,67 taško, bet dalyvavo tik trijuose susitikimuose.

„Kauno grūdų“ aprangą dar vilki Valdas Dabkus, Andrius Aleksandrovas, Paulius Kleiza, Vilius Šumskis, Tautvydas Barštys.

B lygoje „Paradis“ komandai atstovauja du buvę ilgamečiai „Žalgirio“ sistemos nariai – minėtasis V.Jasikevičius ir „centras“ Darius Šilinskis. Pastarasis, būdamas 31-erių ir 216 cm ūgio, pelno 9,25 taško, atkovoja 10,25 kamuolio (9 rezultatas) ir blokuoja 3,25 metimo (2 rezultatas).

Europos čempionai dar pajuda 

Evaldo Šemioto nuotr./Ramūnas Šiškauskas
Evaldo Šemioto nuotr./Ramūnas Šiškauskas

Garsiausia pavardė veteranų „35+” lygoje – Ramūnas Šiškauskas. Kaišiadorių „TPA-Elmenhorster“ komandoje Europos ir dukart Eurolygos čempionas sužaidė 3 rungtynes, rinko 28,67 taško, atkovojo 15,33 kamuolio ir atliko po 5 rezultatyvius perdavimus.

37-erių R.Šiškauskas profesionalo karjerą baigė prieš ketverius.

Šioje lygoje rasite ir Lietuvos rinktinės gydytoją Rimtautą Gudą. Jis rezultatyvus ne tik operacinėje, bet ir aikštėje – renka vid. 15,2 taško ir atlieka po 5 rezultatyvius perdavimus. 46-erių gynėjas lygoje rikiuojasi šeštas pagal rezultatyvius perdavimus.

„Spurtui“ atstovaujantis V.Ginevičius (žaidžia trijose lygose) pelno 16,14 taško ir atlieka po 6 rezultatyvius perdavimus. Jis, be abejo, nepralenkiamas pagal perimtus kamuolius (3,86 per. kam.).

„TOP Sport“ gretose registruotas Saulius Štombergas nerungtyniauja, o jo komandos draugas Tomas Masiulis renka 6,5 taško ir atkovoja po 5 kamuolius.

Evaldo Šemioto nuotr./Arvydas Macijauskas, Saulius Štombergas, Eurelijus Žukauskas
Evaldo Šemioto nuotr./Arvydas Macijauskas, Saulius Štombergas, Eurelijus Žukauskas

Tiesa, abu puolėjai kur kas aktyvesni veteranų „40+” grupėje.

42-ejų S.Štombergas renka vid. 22,4 taško ir atkovoja 6,6 kamuolio. Pagal rezultatyvumą ir naudingumo balus (26 naud. bal.) jis trečias lygoje, o „Top Sport“ per 13 rungtynių nepatyrė nė vieno pralaimėjimo.

Jo komandos draugas 40-ies T.Masiulis pelno po 12 taškų, atkovoja 10,33 kamuolio ir renka 22,83 naudingumo balo.

Beje, „Top Sport“ komanda pirmauja veteranų „40+“ lygoje.

Antroje vietoje žengiančios „Notomo“ komandos įžaidėjas Rolandas Skaisgirys renka vid. 22,8 taško ir atlieka 4,2 rezultatyvaus perdavimo. Beje, jis metė net 111 tolimų metimų, bet pataikė tik 32 (28 proc.).

Rezultatyviai lygoje rungtyniauja ir Darius Lukminas („Grifonas“). 47-erių Atlantos olimpinių žaidynių bronzos medalininkas renka 17,5 taško.

Daugiausia rungtynių LKL sužaidęs „Grifono“ vidurio puolėjas Rolandas Matulis pelno vid. 15,63 taško ir sugriebia 9,13 atšokusio kamuolio.

D.Lukminas nesulaikomai žaidžia veteranų „45+“ lygoje. Rinkdamas net 31,38 taško 192 cm ūgio gynėjas yra rezultatyviausias lygos žaidėjas. Pagal naudingumo balus (27,63 naud. bal.) jis – antras. D.Lukmino atstovaujama „Patvanka“ pirmauja lygoje (8-1).

Vilniuje – mažiau garsenybių

„Oro navigacijos“ ekipoje žaidžiantis Rolandas Skaisgirys
„Oro navigacijos“ ekipoje žaidžiantis Rolandas Skaisgirys

Pajėgiausioje Sostinės krepšinio lygoje (SKL) mažiau žinomų pavardžių. Beje, lygoje galime išvysti nemažai ir Kaune rungtyniaujančių buvusių profesionalų.

R.Skaisgirys bumbsina kamuolį „Oro Navigacijoje“. 46-erių įžaidėjas pajėgiausioje A lygoje renka vid. po 9 taškus ir atlieka po 3 rezultatyvius perdavimus. Prodiuseris mėgsta pagainioti ir futbolo kamuolį.

Jo komandos draugas 42-ejų R.Matulis pelno 14,9 taško ir sugriebia 9,3 atšokusio kamuolio (7-as rezultatas lygoje). Jis tai pat žaidžia veteranų „35+“” čempionate, bet sužaidė tik porą mačų ir pelnė po 19 taškų.

B lygoje rungtyniauja žinomas krepšinio agentas Tadas Bulotas, bendradarbiaujantis su Donatu Motiejūnu (atstovas Lietuvoje), Robertu Javtoku, Pauliumi Jankūnu, Mantu Kalniečiu, Mindaugu Kuzminsku ir daugybe kitų žinomų Lietuvos krepšininkų. ISM universiteto ekipoje žaidžiantis 27 metų 186 cm ūgio gynėjas per 20 minučių renka 5,8 taško.

Vaidas Baumila
Vaidas Baumila

Tiesa, jis kur kas aktyviau apsireiškia Kauno krepšinio lygoje (KKL), kur atstovaudamas „Dumblo“ komandai renka po 16 taškų ir atlieka po 3 rezultatyvius perdavimus.

„SKM-Agotos gryčios“ gretose rungtyniauja dainininkas Vaidas Baumila. Dvejas rungtynes sužaidęs 28-erių gynėjas per 28 minutes pelno 4,5 taško (7,1 proc. dvit.).

Vienerias rungtynes „Legal-Tikroji sauga“ gretose sužaidė Mindaugo Kuzminsko brolis Saulius, pelnęs 13 taškų ir atkovojęs 9 kamuolius.

Komandoje registruotas ir 2008-aisiais Pekino olimpinėse žaidynėse rungtyniavęs įžaidėjas Marius Prekevičius, bet B lygoje jis nesužaidė nė vieno mačo.

Anksčiau daugelį žaidėjų matę tik per televizorių, dabar krepšinio entuziastai turi puikią progą išbandyti jėgas aikštėje akis į akį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius