Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 08 23

Kauno „Žalgirį“ medžiosiantys Lietuvos klubai: kieno šansai geriausi?

Apie sustiprėjusią Lietuvos krepšinio lygą („Betsafe-LKL“) eilę metų sklandė pašaipūs juokeliai, bet 2022-ųjų vasarą su ambicingojo BC „Wolves“ projekto susikūrimu ši lyga iš tikrųjų žengė didžiulį žingsnį į priekį. 15min prenumeratoriams skirtame PIKENROLO KLUBE – diskusija apie Kauno „Žalgiriui“ ant kulnų artėjantį sezoną lipsiančius tris klubus, jų atliktus darbus tarpsezonyje ir perspektyvas.
Gytis Radzevičius ir Margiris Normantas
Gytis Radzevičius ir Margiris Normantas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Betsafe-LKL“ – nauji vėjai. Stipriausia šalies krepšinio lyga pagaliau išsiplėtė iki dvylikos komandų, kai į ją pakilo Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionė „Gargždų“ ekipa, o pastaruosius keletą sezonų gyvybės ženklų nerodžiusią Alytaus ekipą perpirko ambicingas Gediminas Žiemelis su partneriais.

Naujai įkurtas BC „Wolves“ klubas kėslus siekti apdovanojimų jau pirmajame sezone pademonstravo nuveiktais darbais rinkoje – vyriausiojo trenerio kėdę užėmė Rimas Kurtinaitis, o sudėtyje yra solidūs šalies krepšininkai, tarp kurių yra ir du rinktinės nariai, bei intriguojantys legionieriai.

„Faktas, kad „Betsafe-LKL“ ketvertas dabar yra aiškus, o takoskyra tarp pirmųjų keturių komandų ir artimiausių persekiotojų tik padidėjo, nes susikūrė „Wolves“. Jie gali jau pirmajame sezone patekti į finalą ir tai nebūtų jokia sensacija. Konkurencija tarp „Ryto“, „Wolves“ ir „7bet-Lietkabelis“ tikrai bus. Ilgą laiką LKL ketverte būdavo aiškios trys komandos, o ketvirtoje pozicijoje – tokia vakansija, į kurią taikydavosi keli klubai – „Uniclub Casino – Juventus“, „Šiauliai“ ar dar kažkas. Dabar klausimų dėl pirmojo ketverto turbūt nebėra“, – 15min prenumeratoriams skirtame PIKENROLO KLUBE sakė krepšinio komentatorius Rytis Vyšniauskas.

„Lyga tikrai bus įdomesnė, – antrino legendinis šalies krepšininkas Linas Kleiza. – Smagu ir tai, kad Klaipėdoje vyriausiojo trenerio darbą gavo Mindaugas Brazys. Bus įdomu pažiūrėti, kaip jam seksis. Tai daug potencialo turintis treneris. Donaldas Kairys atvyko į Uteną. Bus įdomu stebėti reabilitacijos sezoną. Įdomu, kokį krepšinį jis ten žais. Laukia tikrai intriguojantis „Betsafe-LKL“ sezonas.“

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Margiris Normantas
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Margiris Normantas

Pradėkime nuo komandos, kuri gins čempionų titulą.

Vilniaus „Rytas“ ant aukščiausio šalies laiptelio užlipo po 12 metų pertraukos, pakeliui pirmą kartą istorijoje nesutikęs dar pusfinalyje nuskendusio Kauno „Žalgirio“.

„Sutikime, kad „Rytui“ praėjusį sezoną sekėsi. Jiems pavyko laimėti LKL reguliarųjį sezoną ir iki finalo išvengti „Žalgirio“, kurį pusfinalyje nukirto „Lietkabelis“. „Žalgiris“ buvo tiesiog katastrofiškas“, – sakė R.Vyšniauskas.

„Jiems dar pasisekė, kad „Lietkabelį“ stipriai nuvarė pusfinalio serija, o dar būrys žaidėjų negalavo finale – Dovydas Giedraitis, Vytenis Lipkevičius, Džordže Gagičius“, – pridėjo L.Kleiza.

Sostinės klubas išsaugojo vairininką Giedrių Žibėną ir visą trenerių štabą, bet žaidėjų korpuse – didelės permainos.

Po penkerių metų „Rytą“ paliko kapitonas Arnas Butkevičius, persikėlęs į „Žalgirį“. Vilniuje artėjantį sezoną nebematysime ir Ivano Buvos, Speedy Smitho, Vaido Kariniausko, Mindaugo Girdžiūno, Tannerio Leissnerio.

Juos pakeitė gynėjai Elvaras Maras Fridrikssonas, Benedekas Varadis, Marcusas Fosteris, puolėjas Toddas Whitersas ir aukštaūgiai Gytis Masiulis bei į „Rytą“ po nesėkmingų metų Venecijoje sugrįžęs Martynas Echodas.

Nors pokyčių atlikta daug, bet stilius nekeis, sako PIKENROLO KLUBO dalyviai.

„Akivaizdu, kad komandą susikomplektavo puolimui. Jei pagrindinis taškų rinkėjas praėjusį sezoną buvo I.Buva, kuris viską darydavo „iš vidaus“, tai dabar šį vaidmenį turėtų perimti gynėjas M.Fosteris. LKL lygiu užsikūręs 30 taškų sumesti, ką matėme Šiauliuose, gali ir E.Fridrikssonas. Jie išlaiko panašų lygį, bet didžiausia problema, kad jie kažkaip tapo LKL čempionais, o žmonės dabar iš jų kažko tikisi. Bet dabar ne tik sustiprėjo „Žalgiris“, kuris privalo tapti čempionu, tačiau atsirado ir „Wolves“, tad ir į finalą kelias pasunkėjo, – sakė R.Vyšniauskas. – „Rytas“ neatrodo labai susilpnėjęs, kažkurie žaidėjai gali ir nustebinti, bet po pernai jiems bus daug sunkiau pasiekti rezultatus. Jie susikomplektavo pagal galimybes, bet pasiekti rezultatą bus tikrai sudėtinga.“

„Jie kiekvienoje kategorijoje prarado po lyderį. Žaidimas būdavo aiškus – varžovus bandydavo įvelti į greitą žaidimą, daug metimų, o jei reikėdavo žaisti pagal derinį ir penki prieš penkis, jie turėdavo problemų“, – sakė L.Kleiza.

LKL nuotr./Gytis Radzevičius ir Arnas Butkevičius
LKL nuotr./Gytis Radzevičius ir Arnas Butkevičius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius