-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 03 /22:18

Kauno „Žalgiris“ – per žingsnį nuo LKL čempionų titulo

Kauno „Žalgiris“ - per žingsnį nuo LKL čempionų žiedų. Trečiadienį Kaune vykusiose LKL superfinalo serijos trečiose rungtynėse Gintaro Krapiko auklėtiniai dar kartą įrodė savo jėgą ir vėl įveikė Vilniaus „Lietuvos rytą“.
Willas Cherry
Willas Cherry / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šį kartą prireikė pratęsimo, tačiau lemiamomis rungtynių akimirkomis titulą ginančių LKL čempionų nervai buvo šaltesni – 71:68.

VIDEO: Trečios LKL finalo rungtynės: "Lietuvos rytas" - Kauno "Žalgiris". Įdomiausios akimirkos

Serijoje iki keturių pergalių „Žalgiris“ pirmauja 3:0, o tai reiškia, kad ateinantį šeštadienį Vilniuje vyksiantis ketvirtasis šių komandų mačas gali būti paskutinis.

Lietuvos krepšinio federacijos prezidento Arvydo Sabonio ir jo sūnaus Domanto akivaizdoje žalgiriečiai dominavo iki ketvirtojo kėlinio pradžios, bet vilniečiai sugebėjo atsitiesti ir net perėmė iniciatyvą. „Žalgirio“ kapitono Pauliaus Jankūno dėka šeimininkai išplėšė pratęsimą, o jo metu didvyriu tapo puikiai lemiamomis akimirkomis sužaidęs ir labai svarbų tritaškį pataikęs Artūras Milaknis.

Trečiadienio mačas „Žalgirio“ klubui buvo ypatingas. Tai buvo šimtoji kauniečių dvikova LKL superfinaluose.

Kaunas „Lietuvos rytui“ ir toliau išlieka neįveikiama tvirtovė. Paskutinę pergalę LKL finale laikinojoje sostinėje Vilniaus komanda iškovojo daugiau nei prieš ketverius metus – 2011 metų gegužės 9 dieną (81:70). Nuo to laiko vilniečiai savo pagrindiniam konkurentui pralaimėjo 13 dvikovų iš eilės. 

VIDEO: Spaudos konferencija Kauno Žalgirio arenoje po trečiųjų LKL finalo rungtynių

„Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“ – 71:68 (16:14, 18:15, 14:19, 14:14, 9:6).

„Žalgiris“: Paulius Jankūnas 20 (11 atk. kam.), Jamesas Andersonas 12, Artūras Milaknis 9, Darius Songaila 6, Edgaras Ulanovas 5, Siimas-Sanderis Vene 4, Robertas Javtokas 3 (7 atk. kam.), Lukas Lekavičius 2.

„Lietuvos rytas“: Antanas Kavaliauskas 22 (9 atk. kam.), Kšyštofas Lavrinovičius 15, Gediminas Orelikas 7, Žygimantas Janavičius ir Billy Baronas po 5, Martynas Gecevičius, Mike'as Moseris ir Travisas Leslie po 4, Adas Juškevičius 2.

Komandų rodikliai: dvitaškiai – 17/41 (41 proc.) ir 21/57 (37 proc.), tritaškiai: – 4/15 (27 proc.) ir 1/13 (8 proc.), baudų metimai – 25/34 (74 proc.) ir 23/29 (79 proc.), atkovoti kamuoliai – 41 ir 45, perimti kamuoliai – 8 ir 8, rezultatyvūs perdavimai –  9 ir 16, klaidos – 17 ir 14.

VIDEO: Lemiamomis trečiųjų finalo serijos rungtynių akimirkos

Rungtynių eiga:

Pratęsimas. „Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“ 71:68 (16:14, 18:15, 14:19, 14:14, 9:8).

5 min. Mačo pabaiga virto tikru trileriu, o jo didvyriu tapo Artūras Milaknis. Tritaškį ir du baudų metimus paskutinę minutę pataikęs „Žalgirio“ snaiperis padėjo tvirtus pamatus pergalei ir po šio dūrio svečiai jau neatsigavo. Paskutinėmis sekundėmis Kšištofas Lavrinovičius ir Paulius Jankūnas dar apsikeitė baudų metimais, tačiau pergalės iš savo rankų šeimininkai jau neišleido – 71:68.

2 min. Jamesas Andersonas dviem baudų metimais išvedė žalgiriečius į priekį, tačiau Žygimantas Janavičius pataikė tris baudų metimus ir vėl sugrąžino persvarą vilniečiams (65:64).

4 kėlinys. „Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“ 62:62 (16:14, 18:15, 14:19, 14:14).

10 min. Prasidėjus paskutinei minutei – svečiai priekyje 62:60, tačiau Paulius Jankūnas pataikė du baudų metimus ir išlygino rezultatą 62:62. Paskutinių sekundžių nervų kare nugalėtojas nepaaiškėjo – 62:62 ir pratęsimas. 

8 min. Įtampa pasiekia apogėjų. Martynas Gecevičius grubiai stabdo įsibėgėjusį Edgarą Ulanovą, tačiau mačo arbitrai skiria tik paprastą pražangą. Arenoje susirinkę sirgaliai reikalauja techninės pražangos – aidi griausmingas „Gėda, gėda!!!“. 

5 min. Vilniečiai perima iniciatyvą ir rodo rimtas ambicijas pakovoti dėl pirmosios pergalės ir atgaivinti savo viltis – 56:62. Netrukus tritaškį smeigia „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas ir vėl grąžina persvarą „Žagiriui“ (57:56).

2 min. Po Gedimino Oreliko metimo vilniečiai po labai ilgos pertraukos išsiveržia į priekį – 52:50.

3 kėlinys. „Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“ 48:48 (16:14, 18:15, 14:19).

8 min. Nepatenkintas tuo, jog neskiriama pražanga prieš Luką Lekavičių, savo emocijas pernelyg ekspresyviai reiškia „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas. Mačo arbitras žalgiriečiui skiria techninę pražangą. Po Gedimino Oreliko baudos metimo ir Kšištofo Lavrinovičiaus tolimo šūvio „Lietuvos ryto“ deficitas sumažėja iki minimumo – 46:47.

7 min. Visgi Kauno „Žalgiriui“ išspręsti Antano Kavaliausko mįslės ir toliau nepavyksta. Vilniaus klubo aukštaūgis ir toliau nesulaikomas – pelno 16-ąjį savo tašką ir atkuria intrigą – 39:43. Kita vertus, pirmose dvejose rungtynėse pasiteisinusi žalgiriečių taktika vėl veikia puikiai – nors A.Kavaliauskas ir žaidžia rezultatyviai, kiti du komandos lyderiai Gediminas Orelikas ir Martynas Gecevičius šaudo „tuščiais“ šoviniais. Pirmasis tepelnė 2 taškus, antrasis – 4.

4 min. Antroji rungtynių pusė prasidėjo pagal panašų scenarijų. „Žalgiris“ ir toliau demonstruoja, jog yra laikomas šio finalo favoritu bei dominuoja po varžovų krepšiu, tuo tarpu „Lietuvos ryto“ vežimą tempia vienintelis Antanas Kavaliauskas – 40:35.

2 kėlinys. „Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“ 34:29 (16:14, 18:15).

9 min. Antroje kėlinio pusėje iniciatyva akivaizdžiai priklauso žalgiriečiams. „Lietuvos rytas“ sugeba kvėpuoti savo varžovams į nugaras, tačiau pavyti kauniečių nepavyksta.

6 min. Šeimininkams sutankinus gynybą, „Lietuvos rytui“ surasti kelią link krepšio darosi vis sudėtingiau. Willo Cherry reidas po krepšiu baigiasi rezultatyviai ir „Žalgiris“ vėl priekyje – 25:24.

5 min. Kauniečiams prie savo krepšio sunkiai sekasi laikyti priekinės linijos žaidėjus – dar kartą pasižymi Kšištofas Lavrinovičius. Kitoje aikštės pusėje tritaškį smeigia Artūras Milaknis – 21:24.

4 min. Gintaras Krapikas į aikštę meta Darių Songailą. Veteranas iš karto pelno du taškus – 18:22.

3 min. Antrą kėlinį sėkmingiau pradeda vilniečiai. Po Kšištofo Lavrinovičiaus, Gedimino Oreliko ir Žygimanto Janavičiaus tikslių atakų – 20:16.

1 kėlinys. „Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“ 16:14.

8 min. Kartojasi pirmųjų rungtynių scenarijus, kai Antanas Kavaliauskas buvo vienintelis žaidėjas, sugebėjęs rasti kelią link šeimininkų krepšio. Trečiadienio mačo pirmosiomis minutėmis viskas klostosi labai panašiai. Per pirmas 8 minutes taškus svečių komandoje pelnė tik tas pats A.Kavaliauskas (6) ir Michaelas Moseris (4).

6 min. Vilniečiams niekaip nepavyksta išspręsti pražangų problemos. Vienas komandos lyderių Mindaugas Lukauskis jau pirmojo kėlinio viduryje užsidirba trečią pražangą.

5 min. Pirmosiomis rungtynių minutėmis nei vienai ekipai įgyti apčiuopiamo pranašumo nepavyksta. Vilniečiai pirmauja nežymia persvara, tačiau šeimininkams kas kartą pavyksta juos pasivyti – 8:8.

3 min. Sužaidus kiek daugiau nei dvi su puse minutės vilniečiai jau yra prasižengę penkis kartus. Po Willo Cherry metimo – 4:4.

1 min. Pirmasis taškų sąskaitą šiame mače atidarė Vilniaus „Lietuvos rytas“ – dėjimu taškus pelnė Michaelas Moseris.

Faktai kalba už save

LKL finalo serijoje kovojama iki keturių pergalių. Darant istorinį rakursą, „Lietuvos ryto“ šansai atrodo ypač menki. Nuo 1993 m., kai savo istoriją pradėjo skaičiuoti LKL, yra buvęs vienintelis atvejis, kai superfinalo serijoje 0:2 pralaiminčiai komandai pavyko atsitiesti ir iškovoti trofėjų. 

Tai įvyko 1996 metais, kai buvo kovojama ne iki keturių, o iki trijų pergalių. Tąkart Kauno „Žalgiris“ 0:2 atsiliko prieš Kauno „Atletą“, tačiau sunkią kelio traumą patyrus „studentų“ lyderiui Sauliui Štombergui, sugebėjo laimėti tris mačus iš eilės ir nugalėti 3:2.

Pramogos žiūrovams

Prieš trečiadienio rungtynes visus į „Žalgirio“ areną atvykusius žiūrovus pasitiko prie pagrindinio įėjimo įrengta Žalioji fanų zona. 

LKL čempionų titulą ginantis Kauno klubas sirgalius viliojo ir kitokiais būdais. Į šias rungtynes „Žalgirio“ aistruoliai galėjo patekti nemokamai, jei į „Žalgirio“ arenos kasą atnešė du nebenaudojamus mobiliuosius telefonus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius