Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 09 15

Kinijoje sidabrą nuraškęs buvęs „Ryto“ gynėjas: „Pasaulis sužinojo, kas yra Argentina“

Argentinos rinktinės treneris Sergio Hernandezas šypsojosi paskutinėje pasaulio čempionato spaudos konferencijoje. „Man 55-eri. Tai buvo jau trečias pasaulio čempionatas, dirbau trejose olimpinėse žaidynėse. Mano gyvenimas nepasikeis. Bet jų pasikeis“, – linktelėjo treneris į Nicolą Laprovittolą. Jo jau pasikeitė. Kadaise Vilniaus „Ryte“ žaidęs argentinietis savo CV jau turi planetos pirmenybių sidabrą ir kontraktą su Madrido „Real“.
Nicolas Laprovittola ir Facundo Campazzo
Nicolas Laprovittola ir Facundo Campazzo / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Sergio Hernandezas pavergė užsienio žurnalistus savo nuoširdumu ir pastangomis angliškai papasakoti apie Argentinos krepšinį.

Po pralaimėjimo ispanams planetos pirmenybių finale 75:95, patyręs specialistas nulenkė žemai galvą prieš naujuosius pasaulio čempionus.

„Ispanai žaidė žymiai geriau nei mes. Net nėra ko pridurti“, – teigė S.Hernandezas.

Ispanija nepriekaištingai izoliavo iš žaidimo nesustabdomąjį argentiniečių tandemą – Luisą Scolą ir Facundo Campazzo, kurie kartu pataikė tik 3 metimus iš 21.

„Ispanų gynyba buvo puiki. Pavyzdžiui, Oriola nežaidė paskutinių pusfinalio rungtynių, bet dabar turėjo konkrečią užduotį dengti Scolą. Jam ispanai taikė specialią gynybą, kaip ir Campazzo. Dėl to jie atrodė blogai, bet čia viskas tik ispanų dėka.

Planetoje nėra nė vieno žaidėjo, kuris visada žaistų idealiai. Net Curry, Durantas ir LeBronas kartais sužaidžia blogai. Todėl ispanai šįkart mus nugalėjo, nes sustabdė Campazzo, Scolą, Laprovittolą... Ai ne, Laprovittolos nesustabdė – jis įmetė 17 taškų“, – šyptelėjo S.Hernandezas.

N.Laprovittola surinko 17 taškų ir rezultatyvumu Argentinos komandoje nusileido tik 24 taškus įmetusiam Gabrieliui Deckui. Bet įžaidėjas buvo toli nuo jam įprastų skaičių – pataikė tik 4 metimus iš 15 ir neatliko nė vieno rezultatyvaus perdavimo.

Tačiau jo gyvenimas per ketverius metus pasisuko neįtikėtinai. 2015-aisiais jis pradėjo savo karjerą Europoje Vilniaus „Ryte“. Sunkiai angliškai kalbėjęs legionierius net nebaigė sezono sostinėje, bet per tuos metus priaugo iki vieno pasaulio vicečempionų lyderio ir „Real“ žaidėjo lygio.

„Pastarąsias dvi savaites atlikome nuostabų darbą. Atskleidėme savo potencialą ir demonstravome nuostabų krepšinį, – kalbėjo N.Laprovittola. – Į Kiniją važiavome parodyti pasauliui savo krepšinio. Supažindinti žmones, kas yra Argentina. Dabar mes turėsime žengti į kitą lygį, o kitais metais grįšime žaisti kartu ir iškovoti dar vieną medalį.“

Nepaisant pralaimėjimo finale ir puikios galimybės pasimatuoti pasaulio čempionų karūną, S.Hernandezas pernelyg nesisielojo dėl pralaimėjimo.

„Sužaidėme puikų čempionatą. Nugalėjome serbus, prancūzus – top 10 komandas pasaulyje. Ir darėme tą žaisdami labai gerai. Aš greitai pamiršiu šį finalą. Noriu pasveikinti ispanus, bet mano akimis – mes laimėjome sidabrą, o ne pralaimėjome auksą, – pabrėžė specialistas. – Aš labai didžiuojuosi savo žaidėjais. Jie yra geriausi pasaulyje.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius