-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 05 /14:31

Kito sezono LKL – mažiau komandų ir griežtesni reikalavimai klubams

Lietuvos krepšinio lyga kitą sezoną bus pasikeitusi. LKL pirmenybėse žais viena komanda mažiau. Taip pat bus įvesta licencijavimo tvarka, kuri apibrėš minimalius keliamus finansinius ir arenos reikalavimus.
Antanas Kavaliauskas ir Robertas Javtokas
Antanas Kavaliauskas ir Robertas Javtokas / Alfredo Pliadžio nuotr.

Paskutinę vietą LKL čempionate užėmę „Mažeikiai“ turėtų palikti aukščiausiąjį divizioną. Mažeikiečiai išliktų LKL tik tuo atveju, jei iki kito sezono būtų pašalintas į lažybų skandalą įsivėlęs Kėdainių „Nevėžio“ klubas.

Vis dėlto įrodyti, kad į lažybas buvo įsivėlę vadovai ar žaidėjai – labai sudėtinga. LKL pradėtas ir policijai perduotas tyrimas stringa.

Kėdainių ekipa išlieka lygiateise LKL nare. „Nevėžis“ turi skolų, bet anot LKL prezidento Remigijaus Milašiaus, tos skolos turėtų būti nesunkiai padengtos.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Remigijus Milašius
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Remigijus Milašius

„Mažeikių“ vietą turėjusi užimti NKL čempionė Klaipėdos „Naftos-Universiteto“ ekipa į aukščiąją lygą neįžengs. „Nafta-Universitetas“ taps Klaipėdos „Neptūno“ dubleriais.

LKL pasveikino tokį žingsnį ir pareiškė, kad norėtų matyti daugiau tokių pavyzdžių.

LKL liks dešimt komandų. Toks komandų skaičius dar anksčiau buvo įvardytas kaip LKL vadovų tikslas.

Visos LKL komandos turės surinkti bent 300 tūkstančių eurų biudžetą, o klubų arenos privalės talpinti bent 1200 žiūrovų.

Jei klubas bus skolingas, jis turės pateikti 300 tūkst. eurų biudžetą ir atitinkamą papildomą sumą, kuri skirta įsiskolinimams padengti.

Visos LKL komandos turės surinkti bent 300 tūkstančių eurų biudžetą, o klubų arenos privalės talpinti bent 1200 žiūrovų.

Biudžetas negalės būti „orinis“. Juos detaliai tikrins LKL vadovai. Jei klubai norės parduoti savo vietą LKL, tai turės patvirtinti LKL valdyba.

„Klubai turės pagrįsti, kad deklaruojami pinigai yra realūs. Prieš sezoną prašydavome pasisakyti, koks biudžetas. Visi sakydavo, kad suformuotas minimalus biudžetas ir viskas bus gerai. Bet, kaip matome, sezono metu iškyla problemų. Manome, kad biudžetą reikia pagrįsti darbais, o ne tik turėti „orinius“ biudžetus“, – sakė LKL direktorius Romualdas Brazauskas.

Be to, LKL valdyba tikrins naujus komandų savininkus, kurie turės ketinimų investuoti į komandas. Taip stengiama apsidrausti nuo „nešvarių“ investuotojų.

Naujoji licencijavimo sistema įsigalios nuo rugpjūčio 1 dienos. Jei kažkuris iš klubų neatitiks minimalių reikalavimų, „Mažeikiai“ pretenduos užimti jų vietą.

Per keletą savaičių naujoji sistema dar bus tikslinama.

LKL pirmenybės ir toliau vyks keturių ratų sistema. Atkrintamosiose varžybose ketvirtfinalyje ir pusfinalyje bus toliau kovojama iki trijų pergalių, o finale – iki keturių.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius