Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 03

Kitos komandos pasiūlymo sulaukęs L.Westermannas siunčia aiškią žinutę „Žalgiriui“

Leo Westermanno sezonas buvo kopimas į kalną. Po traumų ir niūrių prognozių kupino etapo Maskvoje prancūzas grįžo į Kauną ir žingsnis po žingsnio ėjo link geriausios savo versijos. L.Westermanno kelionę vainikavo LKL titulas, o įžaidėjas neabejoja dėl to, ko nori ateityje – jis mielai liktų Kaune dar bent sezonui.
Leo Westermannas
Leo Westermannas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Pernai vasarą „Žalgiris“ susigrąžino L.Westermanną iš Maskvos CSKA klubo, bet grįžo prancūzas ne toks, koks išvažiavo.

Kauną Leo paliko kaip vertę išsiauginęs aukštos klasės įžaidėjas, o grįžo kaip sužeistas karys, kuriam CSKA gydytojai piešė niūrią ateitį ir tikino, jog L.Westermannas po nugaros traumos nebegrįš į aukščiausią lygį.

Tai buvo priežastis, kodėl prancūzas paliko Maskvą, o sūnų paklydėlį vėl pasikvietė „Žalgiris“. Šaras ir jo komanda žinojo, kad L.Westermannui reikės laiko įsivažiuoti ir atsistoti ant kojų.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Leo Westermannas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Leo Westermannas

Dar ir šio sezono metu įžaidėjas neapsiėjo be traumų, bet finišo tiesiojoje tai buvo tas Leo, kurį „Žalgiris“ norėjo matyti.

Eurolygoje per 27 rungtynes L.Westermannas rinko po 6,4 taško (36 proc. dvitaškių ir 42 proc. tritaškių), atkovojo po 2 kamuolius ir atliko po 2,8 rezultatyvaus perdavimo. Nors skaičiai nėra akis plečiantys, L.Westermannas buvo patikimiausias Šaro generolas aikštėje.

Metus prancūzas su „Žalgiriu“ vainikavo triumfu LKL finalo serijoje, kurioje sausai 3-0 paguldė „Rytą“. Paskutinės rungtynės Kaune virto viešu vilniečių pažeminimu 92:54.

L.Westermannas su „Žalgiriu“ yra sudaręs sutartį pagal formulę „1+1“. Kontraktą nutraukti gali ir pats krepšininkas, ir klubas.

24sek Leo atskleidė, kad turi pasiūlymą iš kitos komandos, bet jo žinutė daugiau nei aiški – gynėjas nori likti „Žalgiryje“.

Apie finalo seriją, prabėgusį sezoną ir ateitį – L.Westermanno interviu 24sek.

VIDEO: „LKL Finalas“: kosminis „Žalgiris“, didėjanti praraja ir paslaptingi „Ryto“ gelbėtojai

– Šioje finalo serijoje „Rytas“ buvo toks blogas, ar jūs buvote tokie geri?

– Negalime pasakyti, kad „Rytas“ buvo labai blogas, jie žaidė puikiai prieš „Neptūną“. Aišku, mes buvome daug geresnė komanda finale. Dominavome aikštėje, žaidėme aukštu tempu, bandėme nuvarginti varžovus, nes jie turėjo mažesnę rotaciją.

Mes visi labai norėjome trofėjaus, nes vis dar jautėme nuoskaudas dėl prarastos taurės. Norėjome parodyti, kas iš tikrųjų yra geriausia Lietuvos komanda. Po serijos su „Neptūnu“ girdėjome, kad vienas ar kitas „Ryto“ žaidėjas yra puikus, bet norėjome įrodyti, kad visi geriausi krepšininkai žaidžia „Žalgiryje“.

Po serijos su „Neptūnu“ girdėjome, kad vienas ar kitas „Ryto“ žaidėjas yra puikus, bet norėjome įrodyti, kad visi geriausi krepšininkai žaidžia „Žalgiryje“

– Atrodė, kad paskutiniame mače jums +30 neužteko...

– Mes žaidėme prieš „Rytą“, tai didelės svarbos rungtynės. Laimime 20? Norime 30. Turime 30? Norime 40. Ir taip toliau. Norėjome ir 50-ties taškų. Smagu taip uždaryti sezoną. Esame laimingi.

– Koks tai buvo sezonas „Žalgiriui“?

– Daug svyravimų į viršų ir į apačią. Tai, kaip patekome į Eurolygos atkrintamąsias, buvo puiku. Sezoną uždarėme gan skambiai. Norėjome šio titulo. Esame laimingi.

VIDEO: Triumfo akimirka: žalgiriečiai LKL trofėjų atnešė sirgaliams

– Leo, kokie ateities planai?

– Esu labai laimingas čia. Turiu kitos komandos pasiūlymą, bet čia esu laimingas. Nežinau, ką sugalvos „Žalgiris“, bet aš norėčiau likti.

– Koks jausmas vėl būti geros formos po tokio praėjusio sezono?

– Esu labai laimingas dėl visko, ką „Žalgiris“ man davė. Myliu šį klubą, organizaciją. Mano šeimai čia gera ir noriu už viską atsidėkoti. Kiekvieną dieną bandau atsidėkoti už viską, ką gaunu būdamas Kaune.

VIDEO: Šventinis A.Milaknis prabilo apie NBA klubo dėmesį
VIDEO: B.Daviesas neslėpė, kad nesulaikė ašarų
VIDEO: Prieš „Žalgirio“ triumfą – įspūdinga Kauno sirgalių eisena
VIDEO: P.Jankūno išpažintis: šis žiedas nebuvo lengvas
VIDEO: Marių Grigonį motyvavo „Ryto“ žaidėjų pasisakymai
VIDEO: Antanas Kavaliauskas prioritetą teiks „Žalgiriui“
VIDEO: Nate'as Woltersas apie „Maccabi“ gandus: niekas dar nėra oficialu
VIDEO: Mindaugas Girdžiūnas: „Norėčiau likti komandoje“
VIDEO: D.Adomaitis apie ateitį Vilniaus „Ryte“: „Bus pokalbis su vadovybe“
VIDEO: Arciomas Parachouskis įvertino visą „Ryto“ sezoną
VIDEO: Š.Jasikevičius apie savo ateitį Kaune: „Dar negaliu atsakyti“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius