Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 20

Kitu FIBA drakono taikiniu tapsiąs „Žalgiris“ grasinimų nebijo

Lietuvos krepšinio federacija dėl Lietuvos rinktinės šiemet paaukojo Vilniaus „Lietuvos rytą“ ir šalina šį iš LKL. Kitą vasarą toks likimas laukia ir Kauno „Žalgirio“? Lietuvos čempionai nebijo. Reaguodamas į LKF poziciją ir „Lietuvos ryto“ pašalinimą iš LKL, „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas 24sek teigė: „Sunkiai suvokiama, kas čia vyksta. Bet mes grasinimų nebijome“.
paulius-motiejunas-atsako-i-zurnalistu-klausimus
paulius-motiejunas-atsako-i-zurnalistu-klausimus

„Žalgirio“ užnugaris – 11 Eurolygos klubų sąjunga, kuri stipriausiam Europos klubiniam turnyrui įsipareigojo 10 metų sutartimi. Ji veikia kartu ir neketina nusileisti FIBA.

Tokio vienybės pritrūko tarp krepšinio federacijų.

Kaip LKL atrodys be „Lietuvos ryto“ ir kaip „Žalgiris“ kitą sezoną ruošiasi atlaikyti FIBA spaudimą – 24sek interviu su P.Motiejūnu.

– Pranešama, kad FIBA ketina kitais metais šantažuoti federaciją per „Žalgirį“. Ar tai neramina jus?

– Sekame įvykius, žiūrime. Sunkiai suvokiama, kas čia vyksta. Gal federacija detaliau viską paaiškins per visuotinį susirinkimą, kodėl taip pasirinko. Kiek mes bendraujame su Eurolyga, kur viską dėliojasi bendrai 11 klubų, tai FIBA veikla ir grasinimai atrodo neteisėti bei nepagrįsti.

O kad kitas „Žalgiris“... Mes nesame išskirtiniai. Visas bendravimas su FIBA vyksta per 11 Eurolygos klubų (kurie pasirašė 10 metų sutartis su Eurolyga). Sakykime, ne tai, kad spaudžia kiekvieną klubą atskirai. Jie bando skaldyti federacijas.

Jei visos didžiosios federacijos susijungtų, FIBA negalėtų grasinti. Ką jie padarys? Išmestų visas rinktines? Nieko nelaimėtų ir sau pakenktų.

Bando skaldyti ir klubus. Bet mes visi vienuolika Eurolygoje draugiškai laikomės kartu, bendraujame su FIBA kartu. Todėl nematau, kad mūsų pozicija galėtų keistis. Mes suprantame, kad jėga yra vienybėje ir tuose prekiniuose klubų ženkluose. Todėl jei išliks vienybė, mes grasinimų nebijome. Jei FIBA toliau taip elgsis, tik griaus krepšinį ir sau kenks.

– Ar nepasigedote tos vienybės iš LKF, kitų Europos krepšinio federacijų?

– Skaldyk ir valdyk principas tarp federacijų suveikė. Toje pačioje FIBA Europos valdyboje yra daug žmonių, kurie nebeturi nieko bendro su federacijomis. Ir serbai, ir rusai, ir italai. Sėdi žmonės, priima sprendimus, kurie neturi nieko bendro su ta veikla.

Pats Patrickas Baumannas ir FIBA slepiasi už federacijų ir jų rankomis bando griauti nusistovėjusią tvarką, reguliuoti. Nelabai ką yra pasakyti, kol nežinau detalios federacijos pozicijos, dėl ko jie tą sprendimą priėmė.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Jei visos didžiosios federacijos susijungtų, FIBA negalėtų grasinti. Ką jie padarys? Išmestų visas rinktines? Nieko nelaimėtų ir sau pakenktų. Bet gal mes kažko nežinome.

– Koks bus LKL be „Lietuvos ryto“?

– Ne kartą esame sakę, kad Lietuvoje nekonkuruojame. Todėl negalvojame, kad be vienos ar kitos komandos viskas sugriūtų. Visų pirma, dar sunkiai įsivaizduoju, kad tame LKL nebus „Lietuvos ryto“. Dabar tai atrodo nerealu. Juk tai privatus klubas, kuris priima normalų sprendimą, o mes gyvename laisvoje Europoje, o ne kažkokioje diktatūroje.

„Žalgiris“ nenumirtų be „Lietuvos ryto“ ir lyga dėl to nesugriūtų. Kaip ir be „Žalgirio“. Nors ir labai nukentėtų.

LKL lygis dabar toks, kad konkurencija didelė. Patys matote turnyro lentelę. Vienais metais „Neptūnas“, kitais „Lietuvos rytas“. Kyla Utena, Prienai. Bet kol kas sunku tai komentuoti.

Kita vertus, „Žalgiris“ nenumirtų be „Lietuvos ryto“ ir lyga dėl to nesugriūtų. Kaip ir be „Žalgirio“. Nors ir labai nukentėtų ir žala būtų.

– Esate tarp vienuolikos vieningų Eurolygos klubų, kurie prisideda prie turnyro valdymo. Ar Eurolyga ruošia atsaką?

– Žinoma, laukia teismai. Teismuose yra visi dokumentai. FIBA visais grasinimais silpnina savo poziciją. Tai yra verslas, o versle negali niekas ateiti ir komentuoti, ką reikia daryti ir kur žaisti.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius