Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 22

Klaipėdoje vykstančiame Vlado Garasto turnyre „Neptūnas“ žada parodyti tikrąjį veidą

Jau šį savaitgalį, rugsėjo 25-27 dienomis, Klaipėdą sudrebins galingas krepšinio turnyras, kuriame kovos didelių ambicijų Eurolygos, Europos taurės ir VTB Vieningosios lygos turnyruose šį sezoną turinčios Rusijos, Kazachstano ir Lietuvos ekipos.
LKL: Klaipėdos „Neptūnas“ – Utenos „Juventus“
Martynas Mažeika. / Algirdo Venskaus nuotr.

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) garbės prezidento, šalies krepšinio legendos Vlado Garasto globojamas turnyras, kuriame dalyvaus Maskvos srities „Chimki“, Kazachstano „Astana“, Vilniaus „Lietuvos rytas“ bei Klaipėdos „Neptūnas“, vyks „Švyturio“ arenoje.

„Švyturio“ arena šį turnyrą organizuoja jau ketvirtus metus iš eilės ir kasmet sulaukia vis geresnių atsiliepimų: komandų lygis auga, sutraukiama vis daugiau žiūrovų.

Įsilies rinktinės žvaigždės

„Turnyro data buvo pasirinkta neatsitiktinai. Nusprendėme, kad turnyras turi vykti po Europos krepšinio čempionato kovų, kadangi tada rinktinės žaidėjai grįš į savo komandas ir galėsime išvysti pajėgiausias jų sudėtis. Nuo to krepšinio sirgaliams tik įdomiau. „Chimki“ gretose rungtyniaus Slovėnijos krepšinio rinktinės ir NBA žaidėjas Zoranas Dragičius, taip pat Rusijos rinktinės krepšininkas Sergejus Monia. Prie „Lietuvos ryto“ prisijungs Lietuvos rinktinės krepšininkai Antanas Kavaliauskas ir Deividas Gailius. Pirmą kartą šį sezoną išvysime tikrąjį minėtųjų komandų pajėgumą“, – sakė vienas iš šio turnyro organizatorių Saulius Vilkas.

Vlado Garasto taurės turnyro favorite vadinama Rimo Kurtinaičio treniruojama Maskvos srities „Chimki“ ekipa. Pastaroji ateinantį Eurolygos sezoną turi daug ambicijų – kalba net apie finalinio ketverto varžybas.

Ramūno Butauto treniruojami Kazachstano čempionai – „Astanos“ krepšininkai ateinantį sezoną rungtyniaus FIBA Europos taurės ir VTB Vieningosios lygos turnyro varžybose, neptūniečiai ir vilniečiai – Europos taurės turnyre ir Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate.

„Tai bus paskutinė komandų repeticija prieš nacionalinius čempionatus ir kai kurias tarptautines varžybas. Pavyzdžiui, LKL čempionatas startuos už trijų dienų, VTB Vieningosios lygos varžybos – už šešių dienų po Vlado Garasto taurės turnyro. Visos komandos dėlios paskutinius štrichus prieš rimtas sezono varžybas“, – aiškino S. Vilkas.

„Neptūnas“ parodys savo veidą

Pasak „Neptūno“ komandos trenerio Dainiaus Adomaičio, jo komandai dalyvauti tokio lygio turnyre – tikra garbė.

„Klubų pavadinimai ir žaidėjų pavardės – iškalbingos. Varžovai – išties rimti. Manau, kad nė viena ekipa nenorės nusileisti ir kovos iš visų jėgų. Tai labai gera jėgų patikra prieš sezono startą. Mes žaisime namuose ir tikrai nenorėsime nuvilti savų sirgalių. Namuose visada norisi tik laimėti, o kaip mums pavyks – pamatysime. Laukiame savų sirgalių palaikymo“, – kalbėjo D. Adomaitis.

Strategas užsiminė, kad prieš kelias dienas Alytuje vykusiame turnyre, kuriame „Neptūnas“ iš šešių komandų liko antras, neatsiskleidė tikras neptūniečių veidas.

„Jerai'us Grantas rungtyniavo po ligos, Danielis Ewingas iki turnyro Alytuje su komanda dėl piršto traumos nesitreniravo. Mums trūko susižaidimo. Tikimės, kad per Vlado Garasto taurės turnyrą jau atrodysime kitaip. Išanalizuosime Alytaus turnyro filmuotą medžiagą ir bandysime tų pačių klaidų nebekartoti. Vlado Garasto taurės turnyras mums – rimtas iššūkis“, – pabrėžė D. Adomaitis.

Klaipėdiečiai vertina krepšinį

„Klaipėdiečiai mėgsta ir vertina profesionalų krepšinį. Ankstesniais metais turnyras sulaukė didelio žiūrovų dėmesio. Jo tikimės ir šiemet. Džiaugiamės, kad mums pavyko pateisinti žiūrovų lūkesčius ir sukurti naują krepšinio tradiciją uostamiestyje“, – sakė „Švyturio“ arenos atstovas Remigijus Ambrulaitis.

Jam antrino ir Lietuvos krepšinio federacijos garbės prezidentas, buvęs ilgametis Lietuvos krepšinio rinktinės treneris V. Garastas.

„Lietuvos uostamiestis tikrai nusipelnė, kad jame vyktų tokie turnyrai ir sirgaliai dažniau galėtų mėgautis profesionaliu krepšiniu. Klaipėdą galėčiau pavadinti tikru krepšinio miestu, kuris mūsų šaliai yra padovanojęs ne vieną talentingą krepšininką, garsinantį ne tik savo miestą, bet ir visą šalį“, – sakė V. Garastas.

Lietuvos krepšinio legenda Klaipėdoje tikisi pamatyti sausakimšas tribūnas šio sporto gerbėjų.

„Krepšinis, kaip ir teatras, yra skirtas žiūrovams. Kuo labiau užpildyta salė – tuo didesnė motyvacija žaidėjams parodyti visas savo galimybes“, – teigė V. Garastas.

Šiemet draugiškas krepšinio turnyras truks tris dienas, kasdien bus žaidžiama po dvejas varžybas. Turnyras vyks rato sistema, t. y. komandos turnyrinėje lentelėje išsirikiuos pagal laimėtus taškus. Apdovanotos bus ne tik pirmos trys komandos, bet ir geriausias krepšininkas iš kiekvieno klubo.

Turnyro tvarkaraštis
Rugsėjo 25 d. (penktadienis)
17 val. „Astana“ – „Lietuvos rytas“;
19.30 val. „Neptūnas“ – „Chimki“;

Rugsėjo 26 d. (šeštadienis)
15 val. „Astana“ – „Chimki“;
17.30 val. „Neptūnas“ – „Lietuvos rytas“;

Rugsėjo 27 d. (sekmadienis)
15 val. „Lietuvos rytas“ – „Chimki“;
17.30 val. „Neptūnas“ – „Astana“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius