-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos derbyje – studenčių entuziazmas prieš patyrusių žaidėjų tritaškius

Moterų Baltijos krepšinio lygos („Biosil-WBBL“) finalo ketverto antrajame pusfinalyje Palangos arenoje penktadienį 19 val. prasidės Klaipėdos derbis tarp LCC tarptautinio universiteto komandos ir „Neptūno-Amberton“.
Elizabete Bulane ir Rūta Stipra
Elizabete Bulane ir Rūta Stipra / Vykinto Selivončiko nuotr.

Reguliarųjį sezoną komandos užbaigė greta: studentės finišavo antros, „Neptūnas-Amberton“ – trečias, nors abi ekipos iškovojo po 19 pergalių. Aukščiau įsitaisė tik visas rungtynes laimėjusi ir tiesioginį kelialapį į finalo ketvertą pelniusi latvių „TTT-Riga“.

Tiesa, Klaipėdos komandos ketvirtfinalyje vargo taip pat neturėjo. LCC tarptautinis universitetas dukart 80:60 ir 95:44 pranoko Kauno „Aistes-LSMU“, o „Neptūnas-Amberton“ nepaliko didesnių vilčių latvių „Liepaja/LSSS“ – 82:60 ir 67:53.

Tarpusavyje uostamiesčio atstovės šį sezoną sužaidė jau net 5 rungtynes, tad vienos kitas pažįsta tobulai. Sezono pradžioje derbiuose geriau sekėsi studentėms, kurios iškovojo 3 pergales iš eilės. Rugsėjo 25 d., stebint daugiau nei 900 žiūrovų, jos laimėjo 72:70, spalio 31 d. – 69:49, o sausio 5 d. – 71:65.

Po to svarstyklės ėmė krypti į „Neptūno-Amberton“ pusę. Vasario 13 d. ši ekipa laimėjo 72:58, o saldžiausia pergalė buvo iškovota Karalienės taurės finale kovo 10-ąją – 84:62.

Pristabdyti puolimą

LCC tarptautinio universiteto komandos vyriausiasis treneris Vilius Stanišauskas sako, kad sezono eigoje gerokai pasikeitė principinių varžovių sudėtis – prisijungė Marina Solopova, po traumos atsigavo Audronė Zdanevičiūtė.

Vykinto Selivončiko nuotr./Vilius Stanišauskas
Vykinto Selivončiko nuotr./Vilius Stanišauskas

„Nenoriu nuvertinti mūsų laimėjimų, nesakau, kad tuomet laimėjome tik todėl, kad varžovės neturėjo kai kurių krepšininkių. Mūsų pergalės buvo pelnytos. Bet reikia pripažinti, kad tokia žaidėja, kaip M. Solopova, duoda labai daug. Dabar pas jas yra beveik pusė sudėties sudaryta iš žaidėjų su nemenku patirties bagažu. O ir komanda buvo pagavusi gerą rimtą. Taip, tie mūsų pralaimėjimai buvo, bet tikiu, kad bus dar ir pergalių. Nuotaikos komandoje yra geros, kovingos, ruošiamės ir tikimės Palangoje nuveikti kažką geroׅ“, – sakė krepšinio specialistas.

Sakoma, kad tokioje sezono stadijoje komandos vienos kitas pažįsta kaip nuluptas. Ypač, kai jau tiek kartų teko susitikti tarpusavyje. Vis dėlto LCC tarptautinio universiteto ekipos strategas mano, kad pusfinalyje bus ir staigmenų.

„Vis dar yra dalykų, kuriuos gali kažkiek pakeisti tiek puolime, tiek gynyboje. Manau, ir jie bus kažką pasiruošę, ir mes turėsime kažką naujo. Savotiškai ir įdomu daug žaisti tarpusavyje, nes turi kažką vis keisti, kažkur rizikuoti. Turi stebinti, jei nori, kad būtų geriau nei buvo prieš tai, – kalbėjo V. Stanišauskas. – Pastarosios mūsų rungtynės parodė, kad varžovės turi stiprias gynėjas, geras metikes. Jei jos pataiko, visos varžovės turės daug problemų. Bet manau, kad galime su tuo susitvarkyti, pristabdyti varžovių lyderes. Svarbiausia - nusiimti įtampą, nejausti streso, džiaugtis tuo, kad esame finalo ketverte. Mūsų jaunai komandai, bendruomenei tai bus pirmas Baltijos lygos finalo ketvertas, reikia tuo džiaugtis ir į rungtynes ateiti su gera nuotaika.“

Pirmosios sezono rungtynės LCC tarptautinio universiteto salėje buvo būtent su „Neptūnu-Amberton“ ir sulaukė rekordinės auditorijos. Ar komanda tikisi tokio gausaus palaikymo ir netolimoje Palangoje?

„Nelabai į tai žiūriu ar apie tai galvoju, man svarbu, kad gerai pultume ir gintumėmės, – šyptelėjo treneris. – Bet tikiuosi, kad mūsų palaikyti atvažiuos nemažas bendruomenės būrys.“

Vykinto Selivončiko nuotr./Dominyka Paliulytė
Vykinto Selivončiko nuotr./Dominyka Paliulytė

Viena studenčių ekipos lyderių Dominyka Paliulytė, dar praeitą sezoną vilkėjusi „TTT-Riga“ marškinėlius, paklausta apie pirmąsias penkerias tarpusavio rungtynes, iš karto bedė į tritaškių metimų taiklumą.

„Tą kartą, kai laimėjome 20 taškų skirtumu, jos įmetė tik 3 tritaškius. Kai pralaimėjome – 17. Šis rodiklis krepšinyje labai daug reiškia. „Neptūno-Amberton“ žaidimas labai priklauso nuo tritaškių pataikymo, – sakė gynėja. – Taip pat jos turi kibias gynėjas ir žaidėjas, turinčias nemažai patirties. Visos suprantame, kokios rungtynės mūsų laukia penktadienį, su ta mintimi ir dirbame treniruotėse. Įtampos komandoje nejaučiu, visos žaidžiame krepšinį ne pirmi metai, tai bus tik dar vienos rungtynės. Tiesiog jų kainą yra didesnė.“

Paklausta apie svarbiausią užduotį, kurią reikės atlikti, jei LCC tarptautinis universitetas norės laimėti, D. Paliulytė atsakė vienu žodžiu: „Gynyba.“

Detalės ir žaidimo planas

„Neptūno-Amberton“ vyriausiasis treneris Martynas Airošius prieš pusfinalį labiausiai akcentavo komandos nusiteikimą.

Vykinto Selivončiko nuotr./Martynas Airošius
Vykinto Selivončiko nuotr./Martynas Airošius

„Lietuvoje mes visi vieni kitus labai gerai pažįstame, dabar toks metas, kai jau sunku kažkuo nustebinti. Kaip ir taurės finale, taip ir čia, labiau žais širdis, užsidegimas, laimės tas, kas labiau norės. Atšilo oras, sezono pabaiga, gal ir noras žaisti krepšinį po truputį išsisemia, tas vyksta labiau emocinis pasirengimas. Ateina svarbiausios sezono kovos, reikia sukovoti“, – sakė treneris.

Jei oponentų atstovai kalbėjo apie „Neptūno-Amberton“ žaidėjų patirtį, tai M. Airošius paminėjo varžovių jaunystę.

„Viena vertus, jaunytė turbūt prisidėjo prie Karalienės taurės finalo baigties, varžovių krepšininkės gal labiau jaudinosi prieš lemiamas rungtynes. Kita vertus, jaunystė yra ir viena iš stiprybių, jos labai greitai pereina iš gynybos į puolimą, su didele energija labai kibiai ginasi, o treneris moka pasinaudoti savo žaidėjų stiprybėmis“, – dėstė krepšinio specialistas.

Kaip svarbiausią užduotį savo auklėtinėmis M. Airošius įvardino būtinybę išlaikyti šaltą protą: „Reikia nepamesti žaidimo plano, neprarasti emocinio nusiteikimo. Ir įvairios žaidimo detalės: viskas labai priklausys nuo to, kaip mums pavyks viską išpildyti.“

Vykinto Selivončiko nuotr./Marina Solopova
Vykinto Selivončiko nuotr./Marina Solopova

Labiausiai patyrusi žaidėja aikštėje per Klaipėdos derbį bus M. Solopova. Ilgametė Lietuvos rinktinės narė, žaidusi įvairiuose užsienio klubuose, prie „Neptūno-Amberton“ prisijungė lapkričio pabaigoje ir iš karto tapo viena lyderių. Puolėjas savo komandai vidutiniškai pelno 11,9 taško, atkovoja 4,5 kamuolio ir atlieka 4,4 rezultatyvaus perdavimo.

Žaidėja prieš finalo ketvertą taip pat akcentavo žaidimo detales ir plano laikymąsi.

„Karalienės taurės finale gerai atlikome užduotis pagal trenerio parengtą planą, tai mums labai padėjo. Dabar taip pat bus svarbu laikytis plano ir gerai atlikti įvairias detales, – sakė M. Solopova. – Varžovės turi gerą komandą ir puikų trenerį, visada kovoja iki galo, tad tikiuosi tikrai sunkaus pusfinalio.“

Kitame „Biosil-WBBL“ pusfinalyje Palangos arenoje penktadienį 16.15 val. susitiks čempionės titulą ginanti „TTT-Riga“ ir Vilniaus „Kibirkštis“.

Mažojo finalo rungtynės šeštadienį prasidės 13.15 val., o kova dėl čempionių taurės – 16.05 val. Finalą tiesiogiai transliuos TV6.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius