Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 10

Klaipėdos miesto valdžia „Neptūnui“ įteikia 250 tūkst. eurų: vadina tai investicija

Ketvirtadienį Klaipėdos miesto tarybos nariai pritarė sprendimui viešajai įstaigai Neptūno krepšinio klubui perduoti 250 tūkst. eurų kaip dalininkės įnašą.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pagrindinis sprendimo motyvas – užtikrinti įstaigos veiklą. „Tai nėra traktuojama kaip parama ar dovana, tai turto investavimas. Savivaldybė už tą sumą padidina savo turto dalių vertę, kas ateityje priimant atskirtus sprendimus, dėl įstaigos, likvidavimo, pertvarkymo, ar dalių atsisakymo – savivaldybei turės didesnę naudą“, – teigė Klaipėdos miesto savivaldybės Turto valdymo skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis.

Vis dėlto tarybos narė Nina Puteikienė, svarstant šį klausimą, pasigedo paskaičiavimų apie investicinę grąžą ir stebėjosi, kodėl krepšinio rungtynės pritraukia mažai žiūrovų.

Ji suabejojo, ar savivaldybės skirta suma nebus tik klubo skolų dengimui. „Lengviausiai įlįsti į miesto kišenę“, – replikavo tarybos narė, teikdama, kad miestui reikėtų imtis lyderystės telkiant verslą, kad šis skirtų paramą klubui ir atkreipė dėmesį, kad didžioji dalis dalininkų pernai neskyrė „Neptūnui“ jokios paramos.

E.Simokaitis teigė, kad savivaldybė didina savo turimų dalių klube vertę ir turės 9/20 dalių. Tai reiškia devynis balsus dalininkų susirinkime.

Kiti tarybos nariai sprendimą laimino teikdami, kad pusšimtį metų gyvuojantis „Neptūnas“ jau tapęs socialiniu reiškiniu mieste.

16 iš 19 posėdyje dalyvavusių tarybos narių pritarė sprendimui skirti paramą. Apibendrindamas rezultatus tarybos narys Rimantas Taraškevičius teigė, kad kol Klaipėda diskutuoja, kiti miestai remia savus klubus, žaidžiančius LKL.

Šiuo metu klubo dalininkai yra Klaipėdos miesto savivaldybė, Marius Girčys, Vidas Augaitis, Vytautas Lygnugaris, Arūnas Tuma ir Sigitas Ambrazevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius