-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 10

Klaipėdos taryba spręs dėl 250 tūkstančių eurų skyrimo „Neptūno“ klubui

Gelbėjant įsiskolinusį krepšinio klubą „Neptūnas“, dalininke neseniai tapusi Klaipėdos savivaldybė nori jam skirti 250 tūkst. eurų, kapitalo didinimo klausimą ketvirtadienį spręs Klaipėdos taryba.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Klaipėdos savivaldybė buvo gavusi klubo prašymą dėl prisidėjimo ir papildomo finansavimo krepšinio klubui, siekiant padengti išlaidas, kurios susijusios su žaidėjų, trenerių aptarnaujančio personalo mokėjimais, atsiskaitymais su vežėjais ir kitų paslaugų teikėjais.

Praėjusiame tarybos posėdyje rugsėjo viduryje politikai pritarė siūlymui savivaldybei tapti viešosios įstaigos „Neptūnas“ dalininke. Pakeitimai jau įregistruoti juridinių asmenų registre.

Posėdyje, kuriame buvo priimtas sprendimas dėl sutikimo tapti dalininku, politikams buvo persiųsta klubo parengta medžiaga, kurioje nurodyta, jog tik perėmus klubą buvo gauta Šiaulių banko pretenzija dėl kredito padengimo. Nepadengus jo, klubui būtų keliama bankroto byla, tad dalininkai operatyviai paskolino klubui 250 tūkst. eurų.

Paskelbta, jog dabartiniams dalininkams perėmus klubą, skola siekė 1,5 mln. eurų ir ji nuosekliai mažinta, tačiau dar sudaro 800 tūkst. eurų. Skolos grąžinimo procesą pristabdė prasidėjusi koronaviruso pandemija, nekilnojamojo turto mokesčio augimas.

Šiuo metu klubo dalininkai yra Klaipėdos miesto savivaldybė, Marius Girčys, Vidas Augaitis, Vytautas Lygnugaris, Arūnas Tuma ir Sigitas Ambrazevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius