-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 14

KMT starte „Vytautas“ įrodė pranašumą prieš „Pieno žvaigždes“

Ilgai lauktas „KIDY Tour – Karaliaus Mindaugo taurės” turnyras pagaliau startavo. Pirmajame ketvirtfinalio susitikime Prienų-Birštono „Vytautas“ išvykoje 90:75 (25:14, 24:17, 22:27, 19:17) įveikė Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komandą bei pateko į turnyro pusfinalį, kuris bus žaidžiamas šeštadienį „Žalgirio“ arenoje.
Tomas Delininkaitis
Tomas Delininkaitis / Karolio Bakūno nuotr.

Gera pradžia. Susitikimą „Vytauto“ krepšininkai pradėjo spurtu 10:0 bei taip sužaidus mažiau nei 3 minutes pasiuntė pasvaliečius į nokdauną. Įpusėjus ketvirčiui komandas ir toliau skyrė dviženklė riba (17:7), o po pirmų 10 žaidimo minučių „Vytautas“ iniciatyvos iš savo rankų nepaleido – 25:14.

Dominavimas. Prasidėjus antram kėliniui „Vytautas“ svetimoj aikštelėj ir toliau jautėsi tarsi šeimininkas (31:18), o prabėgus 5 minutėms „Pieno žvaigždžių“ deficitas buvo jau 17 taškų (21:38). Po dviejų kėlinių „Vytautas“ pasvaliečių arčiau prie savęs neprisileido bei buvo priekyje rekordiniu skirtumu – 49:31.

Kova. Trečiame kėlinyje „Pieno žvaigždės“ arčiau nei per 11 taškų prie varžovų priartėję nebuvo (47:58), o po 30 žaidimo minučių „Vytautas“ toliau pirmavo dviženkle persvara – 71:58.

VIDEO: Rungtynių momentas: T. Klimavičius drebina lanką

Tritaškiai. Per pirmus du kėlinius „Vytauto“ komanda fantastiškai atakavo iš tritaškio zonos (7/10 tritaškiai). Tuo tarpu aikštelės šeimininkai įmetė tik 2 tolimus metimus (2/8).

Be poilsio. Pirmoje rungtynių pusėje „Pieno žvaigždžių“ legionierius Derrickas Low ant atsarginių žaidėjų suolelio prisėdęs nebuvo, bet net ir tai nepadėjo jam pelnyti taškų (0/1 dvit., 0/1 trit).

Lemiamas kėlinys. Ketvirtame kėlinyje sužaidus pusę laiko „Vytautas“ vis dar buvo priekyje dviženkliu pranašumu (81:69). Likus 4 minutėms pasvaliečiai po labai ilgo laiko tarpo vėl atsiliko tik vienženkliu skirtumu (73:81), tačiau tai ir buvo viskas ką pavyko pasiekti aikštelės šeimininkams. „Vytautas“ atsilaikė bei iškovojo pergalę, kuri atvėrė kelią į finalinį turnyro ketvertą .

VIDEO: Rungtynių momentas: Nikita Balašovas „laužia" varžovų gynyba

„Pieno žvaigždės“: Steponas Babrauskas 25, Evaldas Žabas ir Osvaldas Olisevičius po 13, Nikita Balašovas 11, Derrickas Low 6.

„Vytautas“: Tomas Delininkaitis 25, Vytenis Lipkevičius 19, Saulius Kulvietis 18, Artūras Valeika 13, Tadas Klimavičius 8.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius