Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 27

Kodėl „Žalgiris“ nenorėjo žaisti finale su „Lietkabeliu“

Sekmadienio vakarą Kaune „Žalgirio“ krepšininkai pradės Lietuvos krepšinio lygos finalo seriją iki keturių pergalių su Panevėžio „Lietkabeliu“ – komanda, kuri dėl aukso žiedų dar niekada nekovojo ir kurios šansai laimėti finalo seriją vertinami minimaliai.
Kšištofas Lavrinovičius
Kšištofas Lavrinovičius / Karolio Kavolėlio nuotr.

Nesusikrausite turtų, net jei nuneštumėte krūvą pinigų už „Žalgirį“ į lažybų punktą.

Kauno komandos šansai laimėti finalo seriją vertinami milžinišku pranašumu 1,02 arba 1,03 koeficientais, vadinasi, pastačius šimtą eurų, galima būtų laimėti tik 2–3 eurus.

„Lietkabelio“ galimybės LKL finale vertinamos vos 1 prie 17.

LKL finalas turi ryškų favoritą šiais metais, ir, atrodo, kad „Žalgiris“ turėtų patenkintas trinti delnais, nes link aukso žiedų kelionė turėtų būti lengva kaip niekada anksčiau.

Tačiau visada yra ir kita medalio pusė. 15min pasvarstė, kodėl „Žalgiriui“ nėra palanku žaisti su Panevėžio klubu LKL finalo serijoje.

1. Kiek žiūrovų susirinks Kaune?

Mažai abejonių, kad 5,5 tūkst. vietų Panevėžio „Cido“ arena vėl bus sklidinai pripildyta žiūrovų. Jie susigrūstų ir ant dviračių tako, jei būtų galima, nes jų miesto komanda pirmą kartą žaidžia LKL finale, ir kas ten gali žinoti, kada ateityje vėl ten sugrįš.

Tačiau Kaune žiūrovai įpratę prie kitokių „Žalgirio“ varžovų. Madrido „Real“, Maskvos CSKA, Stambulo „Fenerbahče“ ir kitos elitinės Eurolygos komandos šį sezoną jau buvo atvykusios į Kauną.

Bet kaip tada sudominti „Lietkabeliu“, kad ir kokį žygdarbį panevėžiečiai būtų atlikę pusfinalyje?

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Rungtynių sirgaliai
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Rungtynių sirgaliai

Išvysti paskutinę akistatą su Panevėžio klubu reguliariojo sezono pabaigoje į „Žalgirio“ areną atėjo 3,5 tūkst. žmonių – beveik tris kartus mažiau, nei pasižiūrėti tokios pat reikšmės rungtynes Kaune su „Lietuvos rytu“.

LKL pusfinalio serijoje su Klaipėdos „Neptūnu“ per dvejas rungtynes Kaune apsilankė vidutiniškai po 3,6 tūkst. sirgalių. Net ir „Žalgirio“ kluptelėjimas Klaipėdoje beveik nepadidino susidomėjimo.

Be to, pirmosios dvejos rungtynės Kaune vyks savaitgalio dienomis, kai dalis lietuvių jau skuba į sodybas ar pajūrį.

P.Jankūnas: Finalas yra vertas to, kad arena vėl būtų pilna.

Pernai LKL finalo seriją, kurioje „Žalgiris“ 4:1 pranoko „Neptūną“, Kaune matė vidutiniškai 8,5 tūkst. žiūrovų. Daugiausia (10,5 tūkst.) jų suplūdo per paskutinį serijos mačą, bet vis tiek trūko dar penkių tūkstančių, kad Kauno arena būtų pilna.

Maža paslaptis, kad bilietų prekyba yra svarbi kiekvieno solidaus klubo pajamų dalis, bet planuoti uždarbį „Žalgiriui“ šįkart sunku. Kaip ir svajoti apie tai, jog kelionė link aukso žiedų baigsis pilnoje „Žalgirio“ arenoje.

„Finalas yra vertas to, kad arena vėl būtų pilna“, – lkl.lt sakė Paulius Jankūnas.

Bet kartais pasakyti yra lengviau, nei padaryti.

2. Ar „Žalgiris“ tikrai nusiteiks kovai?

Logiška būtų manyti, kad taip bus. Tai LKL finalas, o „Lietkabeliui“ Kauno krepšininkai jau buvo pralaimėję šiame reguliariajame čempionate du kartus Panevėžyje.

Tačiau „Žalgirio“ krepšininkai iškovojo įtikinamą pergalę prieš „Lietkabelį“ vasarį Karaliaus Mindaugo taurės turnyre (84:63). Pastaroji dvikova reguliariajame čempionate irgi baigėsi labai panašiu rezultatu (84:62).

Pusfinalyje su „Neptūnu“ žalgiriečiai jau sykį suklupo, kai po triuškinamos pergalės pirmajame serijos mače patyrė antausį antrosiose rungtynėse Klaipėdoje.

Kauno komandos treneris Šarūnas Jasikevičius turės paieškoti rimtų žodžių, kad užvestų savo vyrus kiekvienai dvikovai.

3. Nebėra galimybės įveikti „Lietuvos rytą“

Iškovoti LKL auksą yra malonu. Čempioniški cigarai rūbinėje, tradicija nukirpti krepšinio tinklelius, maudynės šampano pursluose ir jausmas, jog sezonas baigėsi (ir baigėsi gerai), yra labai saldus.

Tačiau dar saldžiau būna, kai įnirtingoje kovoje nugali priešininką.

Galima teigti, kad „Žalgirio“ kovų su „Lietkabeliu“ istorija užsimezgė tik šį sezoną. Šių komandų tarpusavio kovos dar neturi tradicijų.

Su „Lietuvos rytu“ LKL finale kauniečiai varžėsi 16 sezonų. Nors žalgiriečiai laimėjo pastaruosius keturis kartus, amžinų varžovų kovos visada kaitina kraują labiau.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Renaldas Seibutis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Renaldas Seibutis

Galima nujausti, kad „Žalgiris“ mielai pasinaudotų tuo pranašumu, kuris ypač juntamas šį sezoną, kai „Lietuvos rytas“ kenčia nuo problemų aikštėje ir už jos ribų. Įveikti keturis legionierius atleidusį Vilniaus klubą tikrai būtų lengviau nei išmintingiau sukomplektuotą „Lietkabelį“.

Be to, nugalėti „Lietuvos rytą“ būtų dar smagiau Kauno sirgaliams, kurie Vilniaus klubą laiko priešu, o „Lietkabelį“ – tik dar vienu varžovu.

Kita vertus, rezultatai aikštėje rodo, kad Panevėžio klubas šiuo metu yra stipresnis už „Lietuvos rytą“ ir gali sukelti daugiau intrigos finalo serijoje. Nebūtinai gerai „Žalgiriui“, bet įdomiau krepšinio aistruoliams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius