Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 25

Koks sutapimas: dvynėms COVID-19 diagnozuotas tą pačią dieną, bet skirtingose šalyse

Sakoma, kad dvynių ryšys yra ypatingas, pasireiškiantis įvairiausiais keliais ir būdais. Buvusios Lietuvos rinktinės krepšininkės Jurgita ir Aneta Kaušaitės tuo įsitikino prieš kelias dienas.
Jurgita (kairėje) ir Aneta Kaušaitės
Jurgita (kairėje) ir Aneta Kaušaitės / Asmeninio albumo nuotr.

Koronavirusas pavijo seseris tuo pačiu metu.

Tai nebūtų keista, jei jos gyventų šalia viena kitos.

Tačiau Aneta jau daug metų yra apsistojusi Suomijoje, o Jurgita gyvena Švedijoje.

„Būti dvynėmis yra ypatinga, tokį ryšį teturi 3 proc. visos populiacijos! O man įdomu, kiek procentų jų buvo nustatyta COVID-19 (omikron atmaina) tą pačią dieną skirtingose šalyse?

Vakar man buvo nustatytas teigiamas testas Švedijoje, o mano dvynė, mano geriausia draugė Aneta tokį patį atsakymą dėl teigiamo testo irgi gavo po dviejų valandų Suomijoje.

Nieko stebėtina, kad viskuo dalinamės“, – savo paskyroje feisbuke smagiai situaciją nupasakojo J.Kaušaitė.

Asmeninio albumo nuotr./Jurgita (dešinėje) ir Aneta Kaušaitės
Asmeninio albumo nuotr./Jurgita (dešinėje) ir Aneta Kaušaitės

Stokholme trenere privačioje mokykloje dirbanti 51 metų lietuvė pasakojo, kad yra pasiskiepijusi du kartus, o trečiojo skiepo laukė vasario pradžioje.

„Gerklė, sloga, kvėpavimo takai užgulti, lieka tik ilsėtis, – savo savijautą antradienį 15min apibūdino J.Kaušaitė. – Svarbiausia, kad nedingo uoslė.“

Suprasti akimirksniu: Taip nutiko ir Golubickams

  • Panaši istorija yra nutikusi Samantai Golubickaitei ir Pauliui Golubickui 2020 metų rudenį.
  • Lietuvos badmintono čempionė S.Golubickaitė viešėjo varžybose Suomijoje, kai Lietuvos badmintono jaunimo rinktinėje buvo užfiksuotas COVID-19 atvejis, sportininkai vienas po kito užsikrėtė bei turėjo izoliuotis Helsinkio viešbutyje. Tuo metu S.Golubickaitė paskambino Kroatijos futbolo klubui „Gorica“ atstovaujančiam savo vyresniajam broliui P.Golubickui. „Kai būdama Suomijoje jam pasakiau, kad man nustatė virusą, jis man atrašė, kad neserga, bet užsiminė, kad prastai jaučiasi, – ir pažadėjo pasidaryti testą kitą dieną. Kai pasidarė, paaiškėjo, kad ir jis susirgo“, – pasakojo S.Golubickaitė.

Anot Jurgitos, seseriai, kuri pasiskiepijusi tris kartus, virusas pasireiškia mažiau, Aneta jaučiasi lengviau.

Asmeninio albumo nuotr./Jurgita ir Aneta Kaušaitės
Asmeninio albumo nuotr./Jurgita ir Aneta Kaušaitės

Prieš daugiau nei 51 metus Jakštaičiuose pasaulį išvydusios seserys su Lietuvos rinktine yra tapusios Europos čempionėmis 1997 metais, kai lietuvės šaliai atkūrus Nepriklausomybę vienintelį kartą užlipo ant garbės pakylos.

178 cm ūgio A.Kaušaitė netrukus tapo pirmąja Lietuvos krepšininke, žaidusia WNBA, kai 1998–1999 metais atstovavo „Detroit Schock“ klubui. Vėliau ji daugiau nei dešimtmetį rungtyniavo Suomijoje, kur pasiliko gyventi po karjeros. Šiuo metu A.Kaušaitė augina du berniukus.

Asmeninio albumo nuotr./Jurgita (dešinėje) ir Aneta Kaušaitės
Asmeninio albumo nuotr./Jurgita (dešinėje) ir Aneta Kaušaitės

J.Kaušaitės karjera pasisuko į Švediją, kur 178 cm ūgio krepšininkė ilgai rungtyniavo ir tapo šios šalies čempione. 2009 metais baigusi žaidėjos karjerą, paskui ji dirbo trenere, 2015 metais vadovavo Švedijos moterų krepšinio rinktinei. Prieš porą metų J.Kaušaitė pakeitė profesiją ir pastaruoju metu dirba mokytoja Stokholmo gimnazijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius